Fantasy: GW35 Review - GW36 Preview: Η αρχή του τέλους!

Τι είδαμε στην προηγούμενη αγωνιστική, τι περιμένουμε από την ερχόμενη.

Η 35η αγωνιστική σε γενικές γραμμές πέρασε και δεν ακούμπησε. Η Liverpool βγήκε μάλλον οριστικά εκτός πρωταθλήματος, με την αψιμαχία Salah και Klopp να ξεχωρίζει από τη γκέλα της με την West Ham. Από την άλλη, η Arsenal πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Tottenham, αν και παραλίγο να γίνει σοβαρή κηδεία και το 0-3 να φτάσει στο 3-3. Αυτό δεν συνέβη και το πρωτάθλημα παραμένει στα σχοινιά. Η Manchester City πέρασε ψιλοαναμενόμενα από το City Ground σε ένα κλειστό ματς και η έκβαση του τίτλου είναι στο χέρι της. Τέλος, σε μια αγωνιστική που ήταν διπλή για Chelsea και Tottenham, δεν είδαμε κάτι συγκλονιστικό σε πόντους. Ένα γκολ έβαλε ο Son, μια ασίστ κατάφερε να δώσει ο Palmer και νομίζω ότι δεν θα έχουμε κάτι να θυμόμαστε.

Η 36η αγωνιστική είναι ουσιαστικά η αρχή του τέλους μιας ακόμη σεζόν της Premier League. Αρκετές ομάδες δεν κυνηγάνε τίποτα βαθμολογικά, τρεις ομάδες παίζουν την επιβίωση τους στην κατηγορία με δύο από αυτές να πέφτουν, ενώ η μάχη στην κορυφή ενδέχεται να κριθεί την τελευταία αγωνιστική σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, πλησιάζει μια τελευταία διπλή αγωνιστική στην 37η αγωνιστική και ουσιαστικά, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να βάλουμε πινελιές στις ομάδες μας, να πάρουμε ρίσκα και να διασκεδάσουμε όσο περισσότερο μπορούμε ανεξαρτήτως του rank μας. Ας τα δούμε λίγο εκτενέστερα.

Η αγωνιστική ξεκινάει με ματς τη Μ.Παρασκευή στις 22:00 (ώρα Ελλάδος), συνεπώς το deadline θα είναι στις 20:30, λίγο πριν τη βόλτα με τον Επιτάφιο. Στο μοναδικό ματς της ημέρας, η Luton υποδέχεται την αρκετά ανεβασμένη Everton. Από την μία, η Luton παίζει την κατηγορία και πρέπει να κερδίσει αν θέλει να έχει ελπίδες για να σωθεί. Από την άλλη, η Everton το γύρισε εντελώς με απανωτές νίκες και πλέον είναι άνετη και κατεβαίνει αδιάφορη. Τίποτα το φπλικό να ασχοληθούμε και παρότι υπάρχει μόνο μία ομάδα με κίνητρο σε αυτό το ζευγάρι, δε βλέπω νίκη της γηπεδούχου.

Γεμάτο παιχνίδια το Μ.Σάββατο, με το Arsenal-Bournemouth να είναι το ματς των 14:30 και τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Η Arsenal είναι πρώτη με ένα ματς περισσότερο από τη Manchester City και οφείλει προφανώς να κερδίσει για να βάλει πίεση στην ομάδα του Pep Guardiola. Λογικά θα το κάνει κιόλας. Επιμένω στο αμυντικό τους double up στα φπλικά. Στα της Bournemouth, δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον. Δεν κυνηγάει κάτι και η τριάδα των αγώνων που της απέμεινε να παίξει, δεν αξίζει ώστε να ασχοληθούμε.

Τρία ματς στις 17:00, κυρίως με βαθμολογικό ενδιαφέρον (στα δύο εκ των τριών) και λιγότερο φπλικό. Στο Brentford-Fulham τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Και οι δύο ομάδες έχουν σώσει σχετικά άνετα την κατηγορία, οπότε θα είναι ματς εντυπώσεων και ως εκεί.

Burnley-Newcastle: Η γηπεδούχος παίζει για την παραμονή της, η φιλοξενούμενη για το ευρωπαϊκό της εισιτήριο. Στο καλό της πρόγραμμα, η Newcastle με εξαίρεση μια ήττα με την Palace, έχει πάρει τα πάνω της και περιμένω να κερδίσει και στο Turf Moor. Ο Isak είναι η καλύτερη επιλογή τους, αν και έχει επιστρέψει ο Callum Wilson και ενδεχομένως να τους δούμε να μοιράζονται χρόνο. Αν ψάχνετε μέσο, τότε πηγαίνετε σε Gordon. Όσο κίνητρο και αν έχει η Burnley, δεν πρόκειται να ασχοληθώ μαζί της.

Sheffield United-Nottingham Forest: Η Sheffield έχει χαιρετήσει την κατηγορία προ πολλού, η Nottingham παίζει τα ρέστα της στη μάχη παραμονής με Luton και Burnley. Είναι πολύ καλύτερη ομάδα και περιμένω να κερδίσει. Morgan Gibbs-White και Chris Wood οι παίκτες που μου κλείνουν το μάτι, σε ένα πρόγραμμα με Sheffield United, Fulham εκτός έδρας, ενώ παίζουν εντός έδρας την πιθανώς αδιάφορη Chelsea στην 37η αγωνιστική.

Στις 19:30, στο τελευταίο ματς της ημέρας, η Manchester City φιλοξενεί τη Wolves και εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει για να πάει παρακάτω. Λογικά ο Erling Haaland θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα και δύσκολα δεν θα είναι η δημοφιλέστερη επιλογή αρχηγού στην αγωνιστική. Ο Phil Foden είναι η καλύτερη φπλικά επιλογή της City βάσει και της τιμής του. Είναι ο κορυφαίος της παίκτης για τη σεζόν και δύσκολα να μην παίξει στα εναπομείναντα παιχνίδια, μιας και τα πράγματα είναι εξαιρετικά οριακά για την κατάκτηση της Premier League. Αν ψάχνεστε για αμυντικό της Manchester City, θεωρώ ότι η κατάσταση είναι τζόγος. Θα πάω με τον Gvardiol και ό,τι γίνει. Μην περιμένετε άλλο γκολ όμως, είναι απίστευτα τυχερός τελευταία. Θα έκανα μια αναφορά στον De Bruyne, αλλά η φπλική μου αντιπάθεια σε αυτόν, με αποτρέπει. Καμία αναφορά σε Wolves και γενικώς δεν ασχολούμαστε.

Η Κυριακή του Πάσχα εκτός από άσκοπη και βαρετή πλέον στα μάτια μου κρεατοφαγία, περιλαμβάνει και τρία παιχνίδια. Στις 16:00, η Brighton όντας καιρό τώρα αδιάφορη, φιλοξενεί την Aston Villa, η οποία προέρχεται μεν από το κάζο της ευρωπαϊκής της ήττας από τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της και να συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία για την 4η θέση που οδηγεί στους ομίλους του Champions League (κάτι που αποτελούσε και προτεραιότητα, περισσότερα εδώ). Πλην του Oliie Watkins όμως, δεν βλέπω κάτι αξιόπιστο εκεί.

Στο δεύτερο ματς των 16:00, Chelsea και West Ham παίζουν σε ένα τίμιο λονδρέζικο ντερμπάκι με κίνητρο την ευρωπαϊκή τους έξοδο, που δεν εξαρτάται από αυτούς αποκλειστικά, αλλά μαθηματικά μπορεί να συμβεί. Δυστυχώς η Chelsea παρότι έχει κι άλλη διπλή αγωνιστική που πλησιάζει, δεν έχει να μας προσφέρει φπλικά assets, πλην του Cole Palmer, που έχουμε όλοι (αφού είναι η αποκάλυψη της σεζόν, δείτε εδώ), ενώ η West Ham εκτός του δύσκολου ματς στο Stamford Bridge, παίζει και στο Etihad στην 38η, οπότε μένουμε μακριά.

Στις 18:30, στο τελευταίο ματς της ημέρας, περιμένουμε ένα goal-fest από δύο φύσει επιθετικές φέτος ομάδες. Liverpool και Tottenham παίζουν στο Anfield και η Liverpool δεν κυνηγάει πλέον κάτι, καθώς θεωρείται εκτός διεκδίκησης του τίτλου και υπάρχει κάποια ένταση στα αποδυτήρια με τελευταία την “κόντρα” του Mo Salah με τον Klopp. Από την άλλη η Tottenham είναι δύσκολα για την 4η θέση, αλλά μαθηματικά μπορεί να τη διεκδικήσει. Αναμένεται φουλ ανοιχτό ματς, μιας και δεν πολυνοιάζεται καμία από τις δύο να αμυνθεί. Οι γραμμές θα είναι ψηλά και περιμένω να γράψουν πολλά. Φπλικά ο Son είναι η κορυφαία επιλογή, μιας και έχουν διπλή αγωνιστική στην 37η. Ας προτείνω με βαθιά εσωτερική ντροπή και τον Richarlison στην περίπτωση που δεν έχετε τα λεφτά για τον Νοτιοκορεάτη. Τίποτα από πλευράς Liverpool στην παρούσα φάση.

Η αγωνιστική θα κλείσει τη Δευτέρα με το Crystal Palace-Manchester United. H Palace είναι εντελώς αδιάφορη, η ομάδα του ten Hag από την άλλη έχει ξεκάθαρο κίνητρο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, παρόλα αυτά η αστάθεια της είναι ασύλληπτη σε όλη τη σεζόν. Περιμένω το κίνητρο κάπως να επικρατήσει σε αυτό το ζευγάρι και η Manchester United να πάρει το διπλό. Από φπλικά assets, βλέπω δύο περιπτώσεις σε δύο διαφορετικές κλίμακες. Στη φθηνή κλίμακα ανήκει ο Garnacho που είναι μια τίμια επιλογή, ενώ σε πιο ακριβή κλίμακα είναι ο Bruno Fernandes, που προσωπικά δεν μου αρέσει (άσε που εμφανίζεται και... φευγάτος, περισσότερα εδώ). Πολλά λεφτά για μια τόσο ασυνεπή ομάδα, που όμως έχει διπλή αγωνιστική στην 37η και είναι ένα δεδομένο που μας ενδιαφέρει. Δεν θα έπαιρνα asset απο την Crystal Palace, μιας και ούτε διπλή αγωνιστική έχει, ούτε κίνητρο.

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Back to the basics ως προς τον αρχηγό, δηλαδή, Erling Haaland. Κόντρα στη Wolves, έχοντας μείνει εκτός βασικών σχημάτων για μερικές αγωνιστικές και με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, καθώς ο στόχος του πρωταθλήματος είναι πολύ ρευστός, θεωρώ οριακά παρανοϊκό όποιον τον έχει και του πάει κόντρα. Η δεύτερη επιλογή μου θα είναι προφανώς ο Bukayo Saka κόντρα στη Bournemouth. Τα δεδομένα για την Arsenal είναι αντίστοιχα με αυτά της Manchester City. Κανένα περιθώριο για απώλεια. Η τρίτη μου επιλογή για την αγωνιστική γράφεται για τα τυπικά, αλλά ούτε να το διανοηθείτε. Θα πάω με τον Son Heung Min, κόντρα στη Liverpool. Αυτή η επιλογή προκύπτει καθαρά από το πως διαβάζω το Liverpool-Tottenham. Σε αυτό το ματς περιμενω 5 γκολ και πάνω αθροιστικά από τις δύο ομάδες και ας εκτεθώ. Αυτό το χάος ταιριάζει γάντι στον Νοτιοκορεάτη σούπερ σταρ, για αυτό και είναι στη στήλη.

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Ο Anthony Gordon κόντρα στη Burnley αυτή την αγωνιστική, με διπλή στην 37η και την Brentford στην 38η, είναι μια εξαιρετική επιλογή και σε μία Newcastle μάλιστα, που έχει βαθμολογική στόχευση, καθώς ο στόχος του ευρωπαϊκού εισιτηρίου είναι ζωντανός. O Gordon προέρχεται από μια αρκετά καλή σεζόν, έχει βρει ξεκάθαρο ρόλο σε ένα τεράστιο project και θα δούμε ακόμα περισσότερα στην επόμενη σεζόν, ειδικά αν βρεθεί ένας άνθρωπος να του πει να σταματήσει να βάφει το μαλλί σε αυτό το αίσχος χρώμα.

Καλή τύχη σε όλους και όλες!

Κουφαλίτσα


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.