Στατιστική Ανάλυση: Η αποκάλυψη που λέγεται Κόουλ Πάλμερ (photos)

Οι Premierleaguefans εξετάζουν τα νούμερα πίσω από την εξαιρετική σεζόν που διανύει ο Άγγλος χαφ.

Μια από τις αποκαλύψεις τις σεζόν στη φετινή Πρέμιερ Λίγκ είναι αδιαμφισβήτητα ο Κόουλ Πάλμερ. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, αποκτήθηκε στη “deadline day” της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, έναντι 42,5m λιρών. Ο ίδιος ο νεαρός αποφάσισε να αφήσει τη τρεμπλούχα Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής στα πόδια του. Σε ερώτηση που έγινε στο Πεπ Γκουαρντιόλα σχετικά με το εάν μετάνιωσαν που τον πούλησαν, δήλωσε:

“Ζητούσε εδώ και δύο σεζόν να φύγει. Στη προετοιμασία του είπα να μείνει, γιατί ο Μαχρέζ είχε ήδη πουληθεί, αλλά δεν ήθελε. Μετά από δύο σεζόν που ζητούσε μεταγραφή,  τι μπορούσα να πω εγώ; Το έχω πει πολλές φορές οτι δεν του έδινα τα λεπτά συμμετοχής που ίσως άξιζε να παίξει. Τον καταλαβαίνω απόλυτα και είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη του γιατί είναι ένας αξιαγάπητο παιδί και ένας πολύ καλός παίκτης”. 

Και πράγματι φαίνεται οτι αυτή του η επιλογή να αποχωρήσει, δικαιώνεται, αφού τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται στη πρώτη θέση των σκόρερς της Πρέμιερ Λιγκ μαζί με τον Έρλινγκ Χάαλαντ (20 γκολ), διεκδικεί το τίτλο του Νεαρού Παίκτη της Σεζόν (Young Player of the Season), καθώς και μία θέση στην 23άδα της Εθνικής Αγγλίας, για το επικείμενο Γιούρο.

Ο Πάλμερ φέτος στο πρωτάθλημα έχει 20 γκολ και 9 ασίστ σε 27 εμφανίσεις. Από αυτά τα γκολ, τα 9 ήρθαν από την άσπρη βούλα (9/9), αφού οι μπλε είναι με διαφορά η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι στη κατηγορία και το κλαμπ με τις λιγότερες επαφές στην αντίπαλη περιοχή ανά κερδισμένο πέναλτι.

Ο Πάλμερ τη χρονιά που διανύουμε, αγωνίζεται είτε ως δεξί εξτρέμ είτε ως 10άρι με το παιχνίδι της ομάδας του να περνάει πολύ από τα πόδια του, αφού το 41% των επιθέσεων γίνεται από τη δεξιά πλευρά.

Ο νέος σταρ της Τσέλσι με τη μπάλα στα πόδια συνήθως συγκλίνει προς τα μέσα και με το αριστερό του πόδι είτε θα σουτάρει είτε με μια “γλυκιά” μπαλιά θα ψάξει να βρει συμπαίκτη πίσω ή παράλληλα από την γραμμή άμυνας.

 

 

 

Μάλιστα, οι Μπλε έχουν πανηγυρίσει φέτος, στη Πρέμιερ Λιγκ 60 τέρματα και ο 21χρονος έχει βρεθεί - άμεσα ή έμμεσα - πίσω από το 48% εξ αυτών (29 γκολ+ασιστ). Σε σύγκριση με τους συμπαίκτες του, είναι πρωτοπόρος σε πολλά στατιστικά:

•             1ος σε σουτ και σουτ (73) στο στόχο (31)

•             1ος σε πάσες κλειδιά (52)  και 2ος σε προωθημένες πάσες (154) πίσω από τον Έντσο Φερνάντες (205)

•             2ος σε επιτυχημένες ντρίπλες (39) και κουβαλήματα στην αντίπαλη περιοχή (35) με 1ο και στις δυο περιπτώσεις τον Στέρλινγκ.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες της Πρέμιερ Λίγκ, είναι 8ος σε πάσες στην αντίπαλη περιοχή (58), 3ος σε προωθημένες μπαλιές (25) και 4ος σε ασίστ (9).

 

Για όλη αυτή τη λάμψη, αναφέρθηκε και ο τωρινός προπονητής του Άγγλου Μαουρίτσιο Ποκετίνο, λέγοντας: “Πάντα μιλάει με σεβασμό και εκτίμηση για την Σίτι και τον Γκουαρδιόλα. Αυτή τη στιγμή που σκοράρει συνεχώς και αποδίδει καλά, πρέπει να είναι παραπάνω προσεκτικός με πράγματα που μπορεί παλιότερα να μην ήταν. Πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα προετοιμαστεί για τον αγώνα, στο πόσο θα κοιμηθεί και στο πως θα ξοδέψει την ενέργεια που έχει. Εδώ στη Τσέλσι έχουμε την εμπειρία να διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους καταστάσεις, στη μετάβαση δηλαδή, που ένας ταλαντούχος νέος γίνεται ο μεγάλος στάρ. Ενδεχομένως όλο αυτό να τον κουράσει, γιατί η ζωή του αλλάζει, ωστόσο είναι λογικό και εμείς είμαστε εδώ για να τον υποστηρίξουμε”.

Επιμέλεια: Σταύρος Πετρέλλης

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.