Fantasy Λίγκα των Premierleaguefans, 12η αγωνιστική: Η βαθμολογία

Όσα έγιναν στην δωδέκατη στροφή του φετινού πρωταθλήματος, μέσα από... φανταστική ματιά.

Επιτέλους, ακόμη ένα international break έλαβε τέλος. Ευτυχώς ήταν το τελευταίο για το 2023 και το επόμενο θα μας βρει στις αρχές Μαρτίου του επόμενο έτους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα σας πει ότι περνάει καλά αυτές τις δυο εβδομάδες χωρίς την καψούρα μας, το FPL. Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να συγκρίνω τα αγγλικά παιχνίδια με αυτά των εθνικών ομάδων. Η μόνη παρηγοριά είναι όταν παίζει η Εθνική μας, παλεύει όμως για κάτι, προφανώς. Δεν θα σας το κρύψω, έκατσα και είδα όλο το φιλικό με την Νέα Ζηλανδία, στην οποία μπροστά έπαιζε το ταγάρι ο Wood. Έκανα το scouting μου στον φθηνότερο αμυντικό του παιχνιδιού, τον Γιώργο τον Baldock, που ίσως χρειαστώ σαν enabler και μπορώ να πω ότι πέρασα κάπως δημιουργικά την ώρα μου. Μπορεί και όχι. Πραγματικά, τα σαββατοκύριακα χωρίς Fantasy δεν είναι σαββατοκύριακα. Ναι θα μου πείτε, ξεκουραζόμαστε, ηρεμούμε ψυχολογικά, βλέπουμε δικούς μας ανθρώπους, βγαίνουμε και καμία βόλτα έξω βρε παιδί μου. Θέλετε να μου πείτε ρε σατανάδες ότι δεν μπαινοβγαίνετε στην εφαρμογή χωρίς κανένα λόγο, δεν σκέφτεστε τι αλλαγές θα κάνετε σε δύο εβδομάδες από τώρα ή δεν τρώτε φλασιές για τον ποιο θα κάνετε αρχηγό. Αν όχι, τότε γιατί διαβάζετε το παρών άρθρο; Εκεί θέλω να καταλήξω. Θέλουμε πίσω τις ξενέρες μας, τον ξαφνικό ενθουσιασμό όταν ο παίχτης μας σκοράρει, τις πεταλούδες στο στομάχι, τα μπινελίκια μπροστά από την τηλεόραση και τα προβλήματα που ούτε επαγγελματίας ψυχολόγος δεν μπορεί να λύσει. Εκτός αν είναι αυτός που είχε αναλάβει τον Richarlison. Τέλος πάντων, δεν θέλω να σας κουράσω. Ίσα ίσα θέλω να σας βάλω ξανά στο πνεύμα τον Χριστουγέννων, ε εννοώ του Fantasy, να δούμε που βρισκόμαστε γιατί πιάσαμε λίγο σκόνη και εννοείται θα έρθει την Παρασκευή με buzzer beater, ο αγαπημένος Κουφαλίτσας, να σας παραλάβει και να σας οδηγήσει με τον δικό του τρόπο στην επανέναρξη της PL.

Πάνω κάτω, για να θυμηθούμε που βρισκόμαστε, η βαθμολογία αυτή την στιγμή έχει διαμορφωθεί ως εξής, εδώ.

Η City είναι μόνη στην κορυφή, ενώ ακολουθούν στενά Liverpool, Arsenal και Tottenham. Την 5αδα συμπληρώνει η Villa. Μικρή η μεταξύ των ομάδων διαφορά στις υπόλοιπες θέσεις. Στις τρεις θέσεις του υποβιβασμού βρέθηκε η Everton, όπως ήδη ενημερωθήκατε, που κατάφερε να χάσει 10 βαθμούς, ενώ το πρωτάθλημα έχει διακοπεί προσωρινά. Μα τι κατόρθωμα. Sheffield και Burnley, ως η δύο χειρότερες ομάδες φέτος μάχονται για το καλύτερο αρνητικό ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής στην ιστορία.

Την τελευταία αγωνιστική, από όσο θυμάμαι, είχαμε το στραβοπάτημα της Tottenham που φαίνεται να τα έχει χαμένα με την απουσία του Maddison αλλά και τον δυο της κεντρικών αμυντικών, η United κέρδισε με τα χίλια ζόρια την Luton, η Everton πήρε τεράστιο διπλό στην έδρα της Palace και έδειξε ότι η εικόνα της είναι αρκετά βελτιωμένη, καθώς και η Arsenal πήρε εύκολο τρίποντο κόντρα στην Burnley. Έκπληξη και η μεγάλη νίκη της Bournemouth κόντρα στην Newcastle που έχει επίσης πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, ενώ η West Ham κέρδισε την Forest , ματς φυσικά που παρακολούθησε ο αρχισυντάκτης μας, Δημήτρης Ιορδανόπουλος.

Ακόμη, η Liverpool έκανε περίπατο κόντρα στην Brentford με τον Salah να δικαιολογεί τον τίτλο του βασιλιά του Fantasy ακόμα ένα παιχνίδι, η Brighton έκανε γκέλα κόντρα στην Sheffield και η Villa επικράτησε απέναντι στην Fulham. Το κερασάκι στην τούρτα το ματς της χρονιάς στο Stamford Bridge με την Chelsea να αναδεικνύεται ισόπαλη με την City, σε ένα παιχνίδι με 8 ! γκολ, ανατροπές και συγκινήσεις. Ελπίζω να είδατε όλοι το παιχνίδι αυτό, εκτός από τους non-Haaland owners, που καλύτερα αν το χάσατε. Αν σας ενδιαφέρει πάντως, εγώ θα τον φέρω πίσω, πριν να είναι πολύ αργά. Και ας βάζει μόνο πέναλτι και γκολ με τα *** του, συγγνώμη, δεν κρατήθηκα.

Και επειδή έχουμε καιρό και είναι κρίμα να μην δώσουμε ένα shout out στους 10 πρώτους – σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές λίγκες της χώρας, αυτή των PremierLeagueFans, που για ακόμη μια φορά θα πω, πως ο κωδικός της είναι: aw2m79. Τι περιμένετε, τον Άγιο Βασίλη; Δεν θα έρθει φέτος μου είπε. – θα αναλύσουμε μαζί την πορεία τους μέχρι στιγμής, κάποια λάθη που ενδεχομένως έκαναν αλλά και κάποιες αποφάσεις που τους πήγαν απροσδόκητα καλά.

1.            Στην κορυφή προβάρει ο Κύπριος φίλος μας Μιχάλης, με το καθόλου ευφάνταστο όνομα, Άσπρο Rice, ως οπαδός της Arsenal. Βρίσκεται στους 2.300 καλύτερους στον κόσμο και πραγματικά, ζηλεύω. Σωστές εναλλαγές μεταξύ Haaland και Salah στην αρχηγεία, ενώ δοκίμασε και την τύχη του με Saka, την πρώτη αγωνιστική και με Maddison την πέμπτη. Τίμια wildcard την 8, η οποία είχε Palmer, προτού γίνει το πιο value pick στο παιχνίδι. Επίσης έφερε τον Trippier στην ώρα του πριν τα μεγάλα του returns.

2.            Ο Γιώργος με τους 300, που δεν ξέρω τι μπορεί να είναι, πέρα από σπαρτιάτες, στην δεύτερη θέση. Άλλος ένας εντός τοπ 10κ και συγκεκριμένα θέση 7.910. Έφαγε το σκατό του Gabriel τις πρώτες αγωνιστικές όμως τον πίστεψε μέχρι την 7, που έκανε και την Wildcard. Πήρε ένα τάλιρο, άξιζε η αναμονή. Από τους λίγους με Bowen από το ξεκίνημα. Ακόμα μεγαλύτερη υπομονή με Bruno μέχρι την 9, o Foden δεν έβγαλε παρέλαση, αν και πλήρωσε. Βαρετές αρχηγίες σε Salah και Haaland. Σταθερά βήματα μπροστά ο Γιώργος, συνέχισε έτσι και εύχομαι μέσα στους 300 στο overall.

3.            Η ομάδα του Γιώργου Βασιλείου πάει treno και βρίσκεται σε τροχιά 12.000. Ακόμα ψάχνω τον Haaland στην ομάδα του, αλλά δεν τον είχε ούτε μια αγωνιστική από την αρχή. Μάγκας. Salah, Saka, Morris, Bruno, Son, όλες πετυχημένες αρχηγίες. Να γίνεται όλοι σαν τον Γιώργο, μπας και ευχαριστηθείτε το παιχνίδι. Alvarez , Wissa , Calvert – Lewin , Joao Pedro και Hojlund έπαιξαν πλάι του Watkins στην κορυφή. Κάτι διαφορετικό επιτέλους. Εύγε.

4.            Τέταρτη θέση για τον Δημήτρη με την Fatherland Fc, θέση 13.258 στον κόσμο. Έχει κάνει κάποιες περίεργες επιλογές, όπως Antonio, Van den Ven, Wissa. Καλά στημένη ομάδα για την συνέχεια, μπόλικη ψυχολογία και πάει να σκαρφαλώσει ακόμα περισσότερο.

5.            Την πεντάδα συμπληρώνει ο Σίμος με την Dinamo ..κάτι, μέσα στο τοπ 15κ και αυτός. Έκανε wildcard νωρίς, την Πέμπτη αγωνιστική, για perma captain Haaland το πήγαινε, αλλά είδε τον Salah να ανεβαίνει και του έδωσε 2-3 ευκαιρίες. Δεν του έφτανε ο Rashford μέχρι την 9, πήρε και τον Dalot, ο οποίος σε μια αγωνιστική έδωσε περισσότερους πόντους από ότι ο Marcus τις προηγούμενες 7. Έχει καλό μάτι μάλλον το παλικάρι και είδε την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της United και δοκίμασε και τον Onana και τον Reguilon. Scouter είσαι, όχι Scouser.

6.            Keraynos έσκασε στην 6η θέση άλλος ένας Γιώργος στην παρέα, μακρινός ξάδερφος του Totti ο συγκεκριμένος. Έφερε Salah πρώτη φορά στην 11 αν και έκανε wildcard την 8. Πήρε κάτι hauls από Gusto Diaby και Alvarez στην αρχή , όπως και τα hauls του Trippier. Κύριος ο Γιώργος.

7.            Μαντέψτε ποιος είναι στην θέση νούμερο 7. Ο Γιώργος. Άλλος ένας Κύπριος, φαν της Λίβερπουλ. Με δίδυμο Bruno και Rashford μέχρι την 9, ευτυχώς έκανε wildcard μετά και έφερε Salah.

8.            Απόστολος , aka Ελ Προφεσορ , τρελός κανονικός, ξόδεψε μια ολόκληρη μεταγραφή για να φέρει τον Evans στην ομάδα του και τώρα παίζει με βασικό Maguire. Μπορεί κάτι να ξέρει παραπάνω από εμάς.

9.            Έχω χάσει το μέτρημα. Γιώργος νούμερο 5, στην θέση 9. Με το περιβόητο όνομα που πάντα βλέπω μπροστά μου αλλά δεν μπορώ να το διαβάσω. Ρε Γιώργη αν το διαβάζεις αυτό, συλλάβισε το μου στα σχόλια. Wildcard στην 4 παρακαλώ , στην οποία έφερε Jackson για να διώξει τον Salah. Παρόλα αυτά διαχειρίστηκε καλά την κατάσταση ενώ οι άλλοι κοπανούσαν wildcard την 8 μέχρι την 10 και αυτός δεν είχε. Well played διατηρείται ψηλά.

10.          Τέλος, κλείνει την λίστα και το σημερινό μου shout out, ο Γιάννος. Θα ρωτούσα γιατί όχι Γιάννης, αλλά τουλάχιστον δεν τον λένε Γιώργο. 26,839 overall rank. Αρκετά καλές και safe επιλογές για αυτό εξάλλου και τόσο ψηλά. Μπράβο και σε εσένα Γιάννο.

Ελπίζω να σας έβαλα κάπως στο κλίμα, ελπίζω να επιστρέψει ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα μας, μην κάνετε νωρίς αλλαγές, πέρα τις πολλές σημαίες που κυκλοφορούν εκεί έξω, περιμένουμε συνεντεύξεις τύπου την Παρασκευή, όπως και το άρθρο του Κουφαλίτσα. Καλό υπόλοιπο, χωρίς Fantasy, εβδομάδας.

Επιμέλεια : Αναστάσης Ηλιάδης 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.