Fantasy GW14 Review & GW15 Preview: Πρεμιερλιγκάτος Δεκέμβριος!

Σε φουλ αγωνιστική δράση το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Έχουμε πάρει φόρα και δεν σταματάμε. Ο Δεκέμβρης θα είναι απαιτητικός, αφού λίγες θα είναι οι μέρες που δεν θα έχουμε αγώνα της Premier League. Στατιστικά, θα καλυφθεί σχεδόν το 1/5 της χρονιάς, με 7 αγωνιστικές συνολικά. Αφήσαμε πίσω μας τις 2 και χωρίς καλά να κάνουμε τον απολογισμό μας, πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη.

Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα λοιπόν, όπως είπε και ο Κουφαλίτσας.

Η 15η αγωνιστική έλαβε δράση μεσοβδόμαδα, αρχής γενομένης την Τρίτη. Οι Λύκοι πήραν σημαντικό τρίποντο κόντρα στην ομάδα του Kompany, με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο, Korean Guy, που θεωρώ πλέον ο Pep, έμαθε ποιος είναι. Ματσάρα από το πουθενά βγήκε το Luton-Arsenal με τον Declan Rice, να δικαιολογεί και επιθετικά το τεράστιο χρηματικό ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση του και να βάζει τέλος στο θρίλερ στο 90+6. Η Luton έδειξε ακόμα μια φορά πόσο δυνατή έδρα έχει. 7 γκολ στο σύνολο και 2 ανατροπές, ποιος θα το περίμενε, πραγματικά. Τα έξαλλα πανηγύρια πάντως κόστισαν στον Arteta, οποίος τιμωρήθηκε, περισσότερα εδώ.

Τετάρτη είχαμε τα περισσότερα παιχνίδια και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Η Bournemouth κέρδισε εύκολα την Palace, η οποία έχει χάσει την ταυτότητα της. Η Brentford δεν έχασε μόνο από την Brighton αλλά και τον κορυφαίο παίχτη της και talisman, Mbeumo, ο οποίος θα απουσιάσει για ένα σημαντικό διάστημα. Η ομάδα του De Zerbi αν και με πολλές απουσίες βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αποτέλεσμα. Η Liverpool κέρδισε αλλά δεν έπεισε με τίποτα. Ξελάσπωσε ο Van Djik και διαμόρφωσε στο τέλος το 0:2 ο Szoboszlai. Blank για τον Salah, late cameo για τον Darwin, που ήταν αρκετό για μια κίτρινη και μια assist. Πεντάρα από το πουθενά για την Fulham κόντρα στην Forest. Στα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής, Η United πέτυχε σημαντική νίκη κόντρα στους Μπλε με δύο γκολ του McTominay που κάθε τόσο πετάγεται από το πουθενά και την λυτρώνει. Masterclass από τον Unai Emery, που έσβησε την City και πέτυχε νίκη τριάδας.

Με δυο ματς την Πέμπτη έπεσε η αυλαία. Η Everton πέτυχε μεγάλη νίκη κόντρα στην χωρίς λύσεις Newcastle. 2 assist ο Trippier απλά στην άλλη πλευρά. Κλαίμε ακόμα το χαμένο clean sheet. Ανατροπή της West Ham που κέρδισε μέσα στην Tottenham. Αναδιοργανώνεται σιγά σιγά, με επιστροφές παιχτών, αλλά ο Moyes βρήκε λύση κόντρα στον Άγγελο.

Σάββατο 14:30 τώρα ξεκινάει η 16η αγωνιστική με το Crystal Palace – Liverpool. Περιμένω εύκολα ή δύσκολα επικράτηση των Reds. Θα πόνταρα λεφτά στα 2+ γκολ του Nunez, καιρός είναι. 5 αναμετρήσει στις 17:00 με την Wolves να υποδέχεται την Forest και μάλλον θα χτυπήσει την κακή ψυχολογική της κατάσταση, Η United φιλοξενεί την Bournemouth η οποία δεν ξέρω αν θα μπορέσει να βρει τρόπο για αποτέλεσμα μέσα στο Old Trafford, Η Brighton θα χρειαστεί να ανεβάσει κανένα πιτσιρίκι από την ακαδημία για να παίξει με την Burnley και η Brentford ακόμα και χωρίς τον Mbeumo θα κάνει την ζημιά στην αδύναμη Sheffield. Κλείνουμε με δυνατό ματσάκι Emery εναντίον Arteta (από την εξέδρα), κοινώς Aston Villa – Arsenal .

Κυριακή τα υπόλοιπα 4 παιχνίδια. Αναλυτικά η Τσέλσι θα περάσει από την έδρα της Everton, ντέρμπι θα έλεγε κανείς. Η City δεν θα περάσει τόσο εύκολα όσο πιστεύετε μέσα στην έδρα της Luton και η Fulham θα συναντήσει την West Ham, και οι δυο με καλή ψυχολογία. Κλείνουμε με το παιχνίδι της αγωνιστικής μετά το Σαββατιάτικο φυσικά, Tottenham – Newcastle. Δεν ξέρω τι να περιμένω ας το απολαύσουμε.

Αρχηγός της αγωνιστικής, θα ήταν ο Haaland, αν τον είχα. Θα ξεσπάσει η City, δεν μπορεί. Όμως δεν βλέπω διασυρμό. Θα βρει λογικά τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά βλέπω τα λεπτά του μειωμένα. Δεν θα δώσω ούτε τον Salah, αλλά τον Darwin. Δεν ξέρω αν θα το δώσω σε αυτόν μέχρι το deadline, αλλά μου αρέσει αρκετά. Είναι διψασμένος και μπορεί να κάνει ζημιά στην άμυνα της Palace. Ο Αιγύπτιος θα αρκεστεί στις assist.

Στο pick της αγωνιστικής , στήλη του Κουφαλίτσα, ο οποίος βγήκε πάλι κερδισμένος με τον Leno, να κρατάει clean sheet. Θα συστήσω τον εαυτό μου σαν guest λοιπόν και θα δώσω την επιλογή μου για αυτή την αγωνιστική σαν να παίζω τυχερά παιχνίδια. Neal Maupay κυρίες και κύριοι από το πουθενά, και γιατί έτσι. Παίζει με την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, θα κληθεί να μπει στα παπούτσια του Mbeumo, παίζει κορυφή , 4.9 στο fantasy με 1.9% ownership και μάλλον θα έχει και τα penalty. Επιθετικές επιστροφές στις 4 τελευταίες συμμετοχές του, ήρθε η ώρα να γίνουν 5.

Ενημερώνω πως το deadline είναι αύριο, Σάββατο στις 13:00 ώρα ελλάδας.

Καλή αντάμωση και καλό χειμώνα.

Αναστάσης Ηλιάδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.