Fantasy GW17 Preview: Περιμένοντας τον ξανθό μπέμπη

Όσα περιμένουμε για τη δέκατη έβδομη αγωνιστική.

Η 16η αγωνιστική δεν μας έμαθε κάτι που δεν ξέραμε ήδη. Η Liverpool βρίσκει τρόπους να νικάει, όσο άσχημα και αν παίξει, η Manchester United συνεχίζει να μοιράζει θλίψη, ενώ η Arsenal έχασε και αυτή μετά τη City από την υπέροχη Aston Villa του Emery. Βρήκε επιτέλους νίκη η Tottenham μετά από ένα πολύ δύσκολο διάστημα. Από την άλλη, η Fulham συνεχίζει να χαρίζει clean sheet σε όσους έχουν επενδύσει σε Leno ή κάποιο αμυντικό της asset. Α ναι, Reece James αν σε ξαναπάρω, μακάρι να μου κοπεί το χέρι, απατεώνα. Ξανά τρεις μήνες εκτός ο κύριος...

Η 17η αγωνιστική αναμένεται αρκετά ιδιαίτερη, μιας και υπάρχουν αρκετές ομάδες με πολλά θέματα τραυματισμών. Ο Haaland είναι εξαιρετικά αμφίβολος και πολλοί πουλάνε. Ο Trippier είναι τιμωρημένος λόγω καρτών, ενώ έχει και θέμα τραυματισμού. Το πουλέν ο Charlie Taylor συμπλήρωσε και αυτός 5 κίτρινες, τώρα που τον είχαμε ανάγκη, για να έρθει από τον πάγκο. Θέμα τραυματισμών και οι Gordon, Maguire που είναι σε κάμποσες ομάδες. Περιμένω hits και ενδεχομένως να έχουμε drama, αν κάνει πως ξεκινάει ο Haaland. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν θα παίξει πάντως. Πάμε στα της αγωνιστικής, πιο αναλυτικά. Ο κωδικός της λίγκας των premierleaguefans.gr είναι: aw2m79 . Κάποια στιγμή θα σταματήσω να το γράφω γιατί θα κλείσουν οι συμμετοχές!

Η αγωνιστική ξεκινάει με ματς την Παρασκευή. Το deadline είναι στις 20:30 (ώρα Ελλάδος).  Nottingham Forest-Tottenham λοιπόν και περιμένω να δυσκολευτούν οι Spurs. Ο Son οδεύει για να μην κουνηθεί από το φπλικό template φέτος, μετά και το 17ποντο εναντίον της Newcastle, ενώ πλέον είμαστε και 100% σίγουροι ότι έχει τα πέναλτι. Απίστευτο asset και έχουν και τίμιο πρόγραμμα. Ο Pedro Porro είναι προφανώς το δεύτερο καλύτερο asset της Tottenham με τα επιθετικά του στατιστικά να είναι στο Θεό. Το clean sheet του λείπει. Θα πρότεινα Udogie αν δεν είχε 4 κίτρινες κάρτες. Αρκετά επίφοβος για τιμωρία μιας αγωνιστικής, αγοράζετε με δική σας ευθύνη.

Περνάμε στο Σάββατο και στα ματς των 17:00. Bournemouth-Luton και ξεκινάω με τη Luton, που είναι συμπαθέστατη ως τώρα και μακράν η πιο τίμια από τις 3 νεοφώτιστες φέτος. Το βλέπω ψιλοκλειστό το ματς, παρότι η Bournemouth είναι ανεβασμένη με πολύ θετικά επιθετικά stats. Ο Solanke είναι στο επίκεντρο μεταγραφικά για πολλές ομάδες του παιχνιδιού. Είναι ο talisman τους, σε εξαιρετική τιμή και έχει φοβερό πρόγραμμα. Όσοι θέλετε να διώξετε Haaland, αυτός είναι το play. Αλλά και γενικά αυτός είναι το play, αν δεν έχετε άλλες τρύπες να κλείσετε.

Chelsea-Sheffield United: Νιώθω απέραντη θλίψη κάθε φορά που πρέπει να αναλύσω το τι θα παίξει η Chelsea στην αγωνιστική που αναλύω. Καμία συνοχή, καμία συνέπεια, περιμένουμε τον Nkunku να επανέλθει. Απίστευτο πρόγραμμα, κάτι θα πληρωθούν οι Palmer-Sterling owners, δε γίνεται. Ομάδα Sheffield United δεν υπάρχει, θα βρει τη νίκη η Chelsea, όσο άθλια και αν είναι.

Manchester City-Crystal Palace: Αν συμβεί το αναμενόμενο -κατά τη γνώμη μου- και δεν παίξει ο Haaland, θα μιλάμε για ένα απόλυτα βαρετό ματς με εξαίρεση όσες ομάδες έχουν Alvarez. Αν όμως δεν επιβεβαιωθώ, θα έχουμε drama. Και θα είναι βαθύ drama. Εύκολη νίκη της City σε κάθε περίπτωση. Όχι με πολύ μεγάλο σκορ όμως, ο κυνισμός της φέτος είναι έκδηλος.

Newcastle-Fulham: Trippier εκτός, λογικά το ίδιο και ο Gordon. Αποκλείστηκαν και από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, οπότε πλέον παίζουν σε μια διοργάνωση εκτός κυπέλλου. Πάντα στα εντός της, η Newcastle είναι πολύ ισχυρή, παίζει την ανεβασμένη Fulham, αλλά θα κερδίσει. Μου κλείνει το μάτι ο Almiron, κυρίως λόγω του φοβερού της προγράμματος. Αν ο Gordon λείψει, πιθανόν να δούμε μαζί Wilson-Isak. Με βάση όσα είδα πέρσι, προτιμώ Wilson. Στην άμυνα, υπάρχει ψωμάκι και υπάρχουν μπόλικες επιλογές. Ξεχωρίζω τον Schär, αν ο Trippier λείψει για καιρό λόγω τραυματισμού. Είναι και ο Dubravka, αλλά δεν είμαι υπέρ των αλλαγών στο τέρμα. Στα της Fulham, ο Leno μάλλον είναι το καλύτερο asset του παιχνιδιού στους τερματοφύλακες με βάση και την τιμή του.

Το Σάββατο κλείνει στις 19:30 με το Burnley-Everton. Η Everton του Dyche αποδίδει αρκετά καλά, καιρό τώρα, παίρνει πλέον και αποτελέσματα. Περιμένω να κερδίσει και πάλι, αλλά φπλικά δεν ασχολούμαι.

Κυριακή και όπως σχεδόν πάντα ξεκινάμε με ματς στις 16:00. Arsenal-Brighton και το περιμένω πάρα πολύ ανοιχτό. Η Brighton πίσω τρώει γκολ για πλάκα, μπροστά σκοράρει σε κάθε ματς. Με assets της δεν ασχολούμαι. Στην Arsenal τα έχουμε χιλιογράψει, μόνο ο Saka είναι αξιόπιστος μπροστά, κάπως ανεβαίνει και ο Ødegaard. Τσαχπίνικο πικ.

Brentford-Aston Villa: Κλασικό ματς που η Villa θα κάνει πισωγύρισμα μετά τις τεράστιες νίκες που έκανε με City και Arsenal. Σταθερά δύσκολη ομάδα για να παίξεις, η Brentford. Μόνο ο Watkins είναι το asset της Villa που αξίζει αν και προέρχεται από δύο blank. Περιμένω νούμερο τώρα, αλλά όχι και να κερδίσουν.

Τελευταίο ματς των 16:00 με το West Ham-Wolves. Δεν βρίσκω το παραμικρό ενδιαφέρον σε αυτό το ζευγάρι. Ούτε φπλικά, ούτε ποδοσφαιρικά. Κλειστό θα είναι λογικά, ως εκεί. Μην ασχολείστε.

Τελευταίο ματς της αγωνιστικής στις 18:30, το μεγαλύτερο ματς της χώρας, που τείνει να γίνει και το μεγαλύτερο φιλικό εδώ και χρόνια. Liverpool-Manchester United και παρότι η Liverpool δεν παίζει κάτι συγκλονιστικό, θα κερδίσει. Αν βρει νωρίς το πρώτο γκολ, το κοντέρ θα γράψει πολλά. Ως προς τα assets, δεν υπάρχει κάτι που να μην έχουμε αναφέρει. Οι owners Nunez θα μάθουν ακόμα ένα τρόπο για να βυθιστούν στην θλίψη, αν και με αυτή τη Manchester United, ένα brace θα το είχα και εγώ, αν δεν ήμουν απολύτως άμπαλος.

 

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Θα στηρίξω την αρχική μου εκτίμηση, οπότε δεν θα προτείνω Haaland αυτή την αγωνιστική. Συγκίνηση. Και προβλέπω ότι δεν θα τον προτείνω ούτε την επόμενη αγωνιστική. Αυτό είναι αστείο μόνο για όσους παίζουν σχετικά σοβαρά το παιχνίδι. O Salah είναι η κατά τη γνώμη μου καλύτερη επιλογή για περιβραχιόνιο αυτή την αγωνιστική. Με τη Manchester United, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, συνήθως τη γλεντάει, όπου τη βρίσκει. Ο Saka θα είναι η δεύτερη επιλογή μου. Περιμένω ανοιχτό το ματς της Arsenal με τη Brighton, γιατί όχι; Κλείνω με τον Son κόντρα στη Nottingham Forest, που είναι μια αρκετά τίμια επιλογή, αν και νιώθω ότι δεν του πάει το συγκεκριμένο ματς. Μείνετε σε Salah-Saka, αν σας ενδιαφέρει η γνώμη μου. 

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Ε είναι ο Solanke. Φοβερό πρόγραμμα, σε καλή κατάσταση αυτή την περίοδο και ο ίδιος και η Bournemouth. Αρκετά φθηνός επίσης. Τι άλλο θέλετε;

 

Καλή τύχη, κυρίως στους ταλαίπωρους που πίστεψαν στον κλόουν Reece James.

 

Κουφαλίτσα


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.