Fantasy Λίγκα των Premierleaguefans, 16η αγωνιστική: Η βαθμολογία

Όσα έγιναν στην δέκατη έκτη στροφή του φετινού πρωταθλήματος, μέσα από... φανταστική ματιά.

Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς τους FPL managers. Σας είχα πει ότι ο Δεκέμβρης θα είναι απαιτητικός. Επιτέλους λίγος χρόνος για να ηρεμήσει το κεφάλι μας. 3 αγωνιστικές μέσα σε 9 ημέρες. Προσπαθήσαμε να σας κρατήσουμε ενήμερους κατά την διάρκεια της εβδομάδας και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Πλέον επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς μέχρι και την boxing day, που δεν απέχει και πολύ.

Τι να πρώτο σχολιάσω για την 16η και το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Από το Σάββατο το βράδυ ξεκίνησαν να διαρρέουν τα leaks σχετικά με τον τραυματισμό του Haaland. Οι περισσότεροι άρχισαν τα πανηγύρια, αφού θα έπαιρναν τους πόντους του vice captain Salah, έπειτα από το haul του. Οι ειδήσεις ήταν σωστές και ο Νορβηγός απουσίασε με πρόβλημα στο πόδι. Ενδέχεται να χάσει και το ματς της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ μετά ακολουθεί και blank για την City.

Άλλη μια low scoring αγωνιστική, που οι 60 πόντοι, έμοιαζαν εκατοστάρα. Από ότι πήρε το μάτι μου, οι περισσότερες ομάδες είχαν επιστροφή μόνο από 2-3 παίχτες, μέσα στους οποίους ο Salah και ο Son.

Στα της αγωνιστικής τώρα, πάμε να δούμε μαζί τα παιχνίδια που μας πέρασαν, αφού πρώτα αφήσω εδώ, την βαθμολογία αυτή την στιγμή.

Πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής το Crystal Palace – Liverpool. Μας έχει συνηθίσει πλέον η ομάδα του Klopp στις ανατροπές. Απορώ γιατί το προσφέρουν ακόμα οι εταιρίες στοιχήματος. Mateta με πέναλτι το 1:0, Salah με τυχερό γκολ την ισοφάριση, χρυσή αλλαγή o Elliot που έδωσε το τρίποντο στους Reds στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Τα ματς των 17:00 δεν είχαν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να είμαι ειλικρινής. Ισόπαλο το ματς στο Brighton με τον Kompany να παίρνει πολύτιμο πόντο κόντρα στους γλάρους. Η Sheffield αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Brentford του Frank. Δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Mbeumo, o Maupay, είχα άδικο. Ισόπαλο και το ματς στο Molineaux με Wolves και Forest να μένουν στο 1:1 και φυσικά, η εύκολη νίκη της Bornemouth που φαίνεται ανεβασμένη μέσα στο Old Trafford. Δεν νομίζω ότι έχω να σχολιάσω κάτι για την United ή τον Ten Hag, το έχω κάνει ήδη και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.

Το Σάββατο έκλεισε με ακόμα μια γιγάντια νίκη από την Villa και τον Emery. Μετά το 1:0 με την City βρήκε τρόπο και κέρδισε και την Arsenal. Προβάρει πλέον στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας και μόλις 2 πόντους από την κορυφή και την Liverpool.

Το μενού της Κυριακής είχε 3 παιχνίδια στις 16:00. Αρνείται να πέσει η Everton του Dyche και συνεχίζει να το αποδεικνύει. 2:0 κόντρα στην αδιάφορη Chelsea που δεν λέει να βάλει μυαλό. Δεύτερη συνεχόμενη πεντάρα για την Fulham, που μπαίνει και αυτή στο στόχαστρο, κόντρα στην κάκιστη West Ham. Σκληροτράχηλη η Luton στην έδρα της, σας είπα ότι θα δυσκολευτεί η City. Βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν την ανάπαυλα αλλά οι μονάδες του Guardiola του έδωσαν την λύση.

Η αγωνιστική έκλεισε με τεράστια εμφάνιση του Postecoglou και της Tottenham κόντρα στην Newcastle του Howe. Κυριαρχική σε όλη την διάρκεια του ματς, εξαιρετικός ο Son από τα αριστερά, τα δύο back της που μόνο back δεν είναι, Porro και Udogie έκαναν πράγματα και θαύματα. Ακόμα και ο Richarlison , δεν ήτανε κακός. Παραμένει στην 5άδα η Tottenham, συνεχίζουν να την στερούν οι τραυματισμοί της Newcastle που θα ξεμπουκώσει κάποτε.

Κωδικός της λίγκας των Premier League Fans: aw2m79

Γνωστά ονόματα παρατηρώ στην κορυφή, συνεχίζει treno ο Γιώργος ο οποίος έσπασε αισίως το φράγμα των 1000 πόντων. Πήρε 10ποντο από Martinez, φυσικά τα haul Son και Salah, δυστυχώς, έμεινε στον πάγκο ο Solanke. No Haaland ο κύριος, για Reece James ουδέν σχόλιο.

Πολύ κοντά στην κορυφή και με διπλή ισοβαθμία στην δεύτερη θέση, Γιάννος και Δημήτρης. Ο πρώτος εκθρονίστηκε από την κορυφή έχοντας μόνο Salah vice και τους υπόλοιπους 10 με 1-2. Ο δεύτερος πήρε 9ποντο από Leno και είχε Son, Salah αλλά και Alvarez.

Την πεντάδα συμπληρώνουν γνωστές καραβάνες οι 300 και το Άσπρο Rice.

 

Μια εβδομάδα ξεκούρασης κρίνεται απαραίτητη. Από Παρασκευή πάλι τα κεφάλια μέσα. Θα ακολουθήσει εννοείται GW17 preview από Κουφαλίτσα, μείνετε συντονισμένοι.

Deadline στις 20:30 την Παρασκευή.

Επιμέλεια : Αναστάσης Ηλιάδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.