Fantasy GW18 Preview: Το ορεκτικό πριν την Boxing Day

Όσα περιμένουμε για τη δέκατη όγδοη αγωνιστική.

Η 17η αγωνιστική επισκιάστηκε από το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Lockyer, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Bournemouth-Luton. Ας είναι καλά ο άνθρωπος πρωτίστως και το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Στα της αγωνιστικής, δεν υπήρξε σχεδόν τίποτα αξιοσημείωτο (το αναλυτικό review από τον Αναστάση, εδώ). O Erling Haaland δεν ήταν καν στην αποστολή λόγω του θέματος τραυματισμού που έχει, με τη Manchester City να μην μπορεί να κερδίσει την Crystal Palace, ενώ η Liverpool κατάφερε να μη σκοράρει σε αυτή τη Manchester United. Ξεκάθαρο επίτευγμα και για τους δύο γηπεδούχους. Η Aston Villa πέτυχε διπλό μέσα στη Brentford, δείχνοντας χαρακτήρα και αρχίζει να καλοκοιτάει την κορυφή. Γιατί όχι;

Φτάσαμε αισίως στην 18η αγωνιστική και το πρόγραμμα θα είναι εξαιρετικά γεμάτο μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Manchester City και Brentford δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, λόγω της συμμετοχής της City στο διηπειρωτικό κύπελλο, ενώ το ενδιαφέρον της αγωνιστικής θα πέσει και πάλι στο Anfield, εκεί όπου Liverpool και Arsenal παίζουν μεταξύ τους. Ο Trippier επιστρέφει από την τιμωρία του λόγω καρτών και το εξαιρετικό πρόγραμμα της Newcastle μας κλείνει το μάτι. Isak και Gordon παραμένουν ερωτηματικά λόγω μικροενοχλήσεων. Ας τα δούμε όμως εκτενέστερα, αφού μπείτε στην λίγκα των premierleaguefans.gr. Ο κωδικός είναι: aw2m79.

Η αγωνιστική ξεκινάει με ματς την Πέμπτη. Το deadline είναι στις 20:30 της ίδιας μέρας (ώρα Ελλάδος), οπότε εφιστώ την προσοχή.  Crystal Palace-Brighton, το μοναδικό ματς της ημέρας και πρόκειται για πολύ δυνατό κλασικό derby μεταξύ των δύο ομάδων. Αναμένεται δυνατό ματς, σχετικά κλειστό. Φπλικά δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον, μην ασχολείστε.

Ένα ματς έχει το μενού και την Παρασκευή, αλλά η διαφορά δυναμικότητας θα είναι ξεκάθαρη σε αυτό το παιχνίδι. Aston Villa-Sheffield United λοιπόν και έχω κουραστεί να γράφω πόσο θίασος είναι η φετινή Sheffield. Δεν παίζει τίποτα, ενώ τον Φλεβάρη παίζει να έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά. Η Aston Villa από την άλλη είναι 3η, στο μείον ένα από την Arsenal και αναμένω να βάλει πολλά. Έχουμε αναλύσει τα assets της, όσοι ξεμείνατε και φάγατε τους πάγκους τους Diaby, τον κρατάτε έστω για την επόμενη αγωνιστική, που αναμένεται να ξεκινήσει. Ξέρω μερικούς που σκοπεύουν να ασχοληθούν με τον Digne, φπλικά. Αν παίζετε το παιχνίδι, πάνω από ένα χρόνο, ξέρετε τι δεν πρέπει να κάνετε. Μην τον παίρνετε, είναι ικανός για αυτογκόλ, κόκκινη και παράβαση στοπ στο ίδιο ματς.

West Ham-Manchester United: Περνάμε στα ματς του Σαββάτου και ξεκινάμε με ένα αρκετά περίεργο ματς. H Manchester United επιβίωσε στο Anfield, ψάχνει μια μεγάλη νίκη, αλλά δε νομίζω ότι της πάει το ματσάρισμα με την West Ham. Kudus και Bowen οι επιλογές για να ασχοληθούμε για την Ham, ενώ δεν βλέπω κάτι από την ομάδα του ten Hag. Ο Areola παίζει να έχασε τη θέση του. Δεν έχω λόγια...

Fulham-Burnley: Ματς της χιλιογραμμένης κατηγορίας σε αυτή τη στήλη, που εγώ ονομάζω “δεν το βλέπουν ούτε στις φυλακές”. Θα το δουν οι managers που έχουν Leno (και μπράβο τους) συν μερικούς που είδαν κάποιου είδους όνειρο με Castagne. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με κάποιους, αυτοί οι δύο είναι. Έχουν χάσει τον Raul Jimenez πάντως με αψυχολόγητη κόκκινη. Ίσως παίξει ένα ρόλο αυτό στο ματς για όσους θέλουν να τζογάρουν με Charlie Taylor. Περιμένω σφιχτή νίκη της Fulham, όπως και να ‘χει.

Luton-Newcastle: O Botman γύρισε μεσοβδόμαδα στο Carabao Cup, ο Trippier επιστρέφει από την τιμωρία του, ενώ ο Fabian Schar έπαθε μυϊκό και θα λείψει. Αμφίβολοι οι Isak, Gordon όπως γράφτηκε και στην εισαγωγή. Γενικά, θα βαρεθείτε να διαβάζετε από μένα, ότι η Newcastle των εκτός έδρας είναι μια διαφορετική ομάδα από τα αντίστοιχα εντός της. Πολύ πιο αναιμική, πολύ πιο ευάλωτη, ενώ η Luton είναι αρκετά ανταγωνιστική και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι περιμέναμε, πάντα αναλογικά με το μέγεθός της. Arsenal, Liverpool, City δυσκολεύτηκαν αφάνταστα μέσα στην έδρα της και το ίδιο περιμένω να συμβεί και για τη Newcastle.

Nottingham Forest-Bournemouth: New manager bounce στην Forest, καθώς ο Nuno Espirito, είναι ο καινούριος manager της ομάδας του Ευάγγελου Μαρινάκη. Ο Solanke είναι σε αρκετές ομάδες εκεί έξω, που μετά την εκκρεμότητα των πόντων του από το ματς με τη Luton, αναμένεται να μην κάνει απολύτως τίποτα αυτή τη φορά. Κάτι άλλο δεν υπάρχει φπλικά εδώ, αν και έχω μια κρυφή αδυναμία στον Tavernier.

Τελευταίο ματς των 17:00, το Tottenham-Everton και το περιμένω πολύ αμφίρροπο. Η Everton είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ η Tottenham έκανε δεύτερη σερί νίκη και μάλλον συνέρχεται. Θα λείψουν παρόλα αυτά οι Bissouma και Udogie, λόγω καρτών και αυτό θα παίξει ρόλο. Σα να επιστρέφει σε μερικές ομάδες , ο Richarlison. Αχ πόσο λάθος κάνετε.. Son και Pedro Porro είναι τα assets που θα έδινα βάση, αν δεν υπήρχαν στην ομάδα μου. Ανείπωτη θλίψη για το 4ο σερί clean sheet του Pickford που μας είχε ταράξει 2 μήνες στο ασσόδυο..

Liverpool-Arsenal: Το Σάββατο θα κλείσει με τη ντερμπάρα του Anfield. Η 1η Arsenal φιλοξενείται μέσα στην 2η Liverpool και περιμένω ματσάρα. Ο Nunez συνεχίζει να δουλεύει κανονικότατα τους owners του, ενώ ο Luis DIaz κάνει ακριβώς το ίδιο, απλώς δεν κάνει τόσο θόρυβο. Περιμένω γκολ σε αυτό το ζευγάρι, οπότε λίγα πράγματα από τους αμυντικούς των δύο ομάδων. Δεν υπάρχει τίποτα φπλικό που αξίζει αναφορά, μιας και ξέρουμε τα πάντα για τα assets των δύο ομάδων.

Η αγωνιστική κλείνει την Κυριακή, με το Wolves-Chelsea. Ματς που πάει αφάνταστα στη Wolves και περιμένω να το κερδίσει. H Chelsea δεν εμπνέει την παραμικρή εμπιστοσύνη, οπότε περιμένω να χάσει. O Palmer είναι η τοπ φπλική επιλογή της αυτή τη στιγμή, ενώ μεσοβδόμαδα επέστρεψε ο Nkunku και σιγά σιγά, ίσως αποτελέσει επιλογή. Δεν βλέπω κανένα άλλο asset από τις δύο ομάδες.

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Μπορεί να παίζει στο δυσκολότερο ματς της αγωνιστικής, αλλά ο Salah βρίσκει πάντα τρόπο να συνδέεται στα μεγάλα παιχνίδια της Liverpool. Έχω διαβάσει αρκετά ανοιχτό το συγκεκριμένο παιχνίδι, οπότε είναι σταθερά αξιόπιστη επιλογή. Ο Watkins θα είναι η δεύτερη επιλογή για περιβραχιόνιο αυτή την αγωνιστική. Απέναντι στη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Δε νομίζω ότι χρειάζεστε κάτι άλλο. Θα κλείσω με τον Son απέναντι στην Everton. Δεν τρελαίνομαι τόσο, μιας και το περιμένω αρκετά περίεργο αυτό το ματς, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού της Tottenham, μπορεί να αποτελέσει λόγο για να του δώσει κανείς το περιβραχιόνιο. Καλύτερα όχι, όμως. 

 

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Ο Pedro Porro δεν μας είναι άγνωστος, αλλά έπρεπε να γίνει ξεχωριστή αναφορά. Φοβερά επιθετικά στατιστικά, τιμιότατο πρόγραμμα και για τα clean sheets. Πρέπει να είναι προτεραιότητα σε κάθε ομάδα εκεί έξω, που δεν τον έχει. Περιμένουμε ένα σοβαρό νούμερο, το γυροφέρνει συνέχεια.

 

Καλή τύχη σε όλους και όλες!

 

Κουφαλίτσα


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.