Fantasy Review GW18 - Preview 19: Ο νόμος του Murphy και η Boxing Day

Έφτασε η εορταστική χριστουγεννιάτικη ημέρα που είναι γεμάτη ποδόσφαιρο.

Η 18η αγωνιστική ήταν η επιτομή της επιβεβαίωσης του νόμου του Murphy. “Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά”, είχε πει σε ελεύθερη μετάφραση και αυτό συνέβη στους παίκτες και τις παίκτριες του φπλ, που έδωσαν το περιβραχιόνιο στον Ollie Watkins, απέναντι στη Sheffield United. Τη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Το blank του Ollie ήταν μια σφαλιάρα μεν, αλλά όχι η μοναδική. Πολλοί φρόντισαν να έχουν και αμυντικό asset της Aston Villa, μιας και η Sheffield δεν μπορεί να βάλει γκολ ούτε σε 11αδα παιδιών της πρώτης δημοτικού. Κι όμως έβαλε... Η εποποιία που έκανε μάγκα τον Murphy και το γνωμικό του, ολοκληρώθηκε στο πώς έβαλε το γκολ όμως. Ο Cameron Archer σκόραρε και λόγω πολύ χαμηλού κόστους, είναι ο παγκίτης σε πολλές ομάδες εκεί έξω. Συνεπώς, το τίμιο 8ποντό του κοσμεί κάμποσους πάγκους.  Κλασικό φπλ.

Η αγωνιστική ξεκίνησε με το Crystal Palace-Brighton. Δεν είχαμε αμφιβολία ότι το ματς θα πήγαινε, όπως ακριβώς πήγε, συνεπώς είχαμε άλλη μια ισοπαλία στο μεταξύ τους ματσάρισμα.. Η Aston Villa έκανε γκέλα-πισωγύρισμα με τη Sheffield United και έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή. Τουλάχιστον δεν έχασε...

Το Σάββατο της 18ης αγωνιστικής ξεκίνησε με ακόμα μια ήττα της Manchester United, από την West Ham. Είναι πλέον κανονικότητα να είναι τόσο προβληματικός ο θίασος του ten Hag, οπότε δεν ήταν και πολύ δύσκολο να το διαβάσει κανείς. Εννοείται ότι ο Areola έπαιξε, πήρε clean sheet και δεν πλήρωσε σχεδόν κανένα manager. Δεν έχω λόγια.

Από την άλλη η Burnley έκανε ανέλπιστο διπλό μέσα στη Fulham, και οι Leno owners έμειναν στον άσσο. Ακόμα μια κακή εκτός έδρας εμφάνιση της Newcastle, μέσα στη Luton και ελπίζω να έχουν όλοι εμπεδώσει, ότι η Newcastle εκτός έδρας είναι άλλη ομάδα. Μαγική Lutonάρα κέρδισε δίκαια και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να μείνει στην κατηγορία.

Το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής ήταν η δικαίωση για όσα συνέβησαν στο Bournemouth-Luton και τους 9 χαμένους πόντους του Dominic Solanke. Χατ-τρικ ο τσολιάς μας και 17 πόντοι που εν ολίγοις, έκριναν το αν πήγε καλά. Ακραία τύχη παρόλα αυτά, μιας και η Nottingham Forest βρέθηκε με 10 παίκτες, λόγω λανθασμένης αποβολής του Boly. Κυνήγησε το ματς πάντως αν και το έχασε στο τέλος.

Στο προτελευταίο ματς του Σαββάτου, η Tottenham κέρδισε αρκετά οριακά την Everton. Richarlison και Son σκόραραν, με τον πρώτο να επανέρχεται σε αρκετές ομάδες εκεί έξω. Θα πονέσετε..

Το γλυκό της ημέρας ήταν η ματσάρα του Anfield. Θα ήταν ακόμα πιο ματσάρα, αν ο Chris Kavanagh (ρεφ του αγώνα) δεν έκλεινε τα μάτια σε μαρς πέναλτι-χέρι του Odegaard. Δίκαιη η ισοπαλία παρόλα αυτά, άτυχοι όσοι πήγαν με Salah αρχηγό. Ήταν για double digit haul, αλλά λίγο το χαμένο τετ α τετ του Trent Alexander-Arnold από την πάσα του, λίγο το πέναλτι που δεν δόθηκε και έμεινε στο 7ποντο.

Η 18η αγωνιστική έκλεισε με το Wolves-Chelsea. Η Chelsea κοντράρεται με τη Manchester United για το ποια είναι η πιο μίζερη ομάδα της PL φέτος και νομίζει ότι προηγείται. Πραγματικό τσίρκο, καμία συνοχή, καμία ισορροπία. Γεμάτη με κλόουν παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά και μπροστάρη τον πιο υπερεκτιμημένο ποδοσφαιριστή της χώρας, τον Raheem Sterling. Έχασε φυσιολογικά, αλλά τουλάχιστον γύρισε ο Nkunku και πραγματικά κάθε επαφή του έμοιαζε με όαση σε σχέση με των υπολοίπων..

Η 19η αγωνιστική, γνωστή ως Boxing Day είναι προ των πυλών. Πρόκειται για την πιο διάσημη ποδοσφαιρική αγωνιστική της σεζόν και ευθύνεται για μία εκ των πιο εφιαλτικών μου αναμνήσεων στο παιχνίδι.  Πριν μερικά χρόνια λοιπόν, ο Trent Alexander-Arnold, απέναντι στη Leicester, με 1 γκολ, 3 ασσίστ και clean sheet, κατάφερε να μου χαλάσει τα Χριστούγεννα. Άλλο κακό να μη μας βρει. Προτού, περάσουμε στο ζουμί, ο κωδικός της λίγκας των premierleaguefans.gr είναι: aw2m79 . Προχωράμε.

Deadline την Τρίτη 26/12 στις 13:00 (ώρα Ελλάδος), και φοβάμαι ότι πολλοί θα χάσουμε το deadline, λόγω Χριστουγέννων. Φοβάμαι και να σκεφτώ σε ποιο μπαρ θα με βρει το χάραμα της 26ης Δεκεμβρίου, να σκέφτομαι τι μεταγραφή θα κάνω. Ξεκινώντας λοιπόν, η Newcastle υποδέχεται τη Nottingham Forest σε ένα ματς που λογικά θα κερδίσει, για να ρεφάρει την κάκιστη εμφάνιση μέσα στη Luton. Φπλικά υπάρχει πληθώρα επιλογών και γενικά οι πόντοι της επιθετικά μοιράζονται. Wilson, Gordon, Almiron και Isak είναι οι παίκτες που μπορούμε να ασχοληθούμε, αλλά προσωπικά δεν τρελαίνομαι. Αμυντικά οι επιλογές είναι εξίσου πολλές, με τον Trippier να ξεχωρίζει. Από την άλλη, στον απόηχο του χατ τρικ του Dominic Solanke, η Bournemouth παίζει εντός έδρας με τη Fulham και περιμένω ένα αρκετά ισορροπημένο ματς. Τίποτα το αξιόλογο φπλικά, που δεν έχει αναφερθεί.

Δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε από αυτή την αγωνιστική το ματς της κατηγορίας “Δεν το βλέπουν ούτε στις φυλακές". Sheffield United-Luton και το ενδιαφέρον θα αφορά αποκλειστικά μερικούς παλαβούς που θα έχουν βασικό τον Cameron Archer. Περιμένω τη Luton να πάρει αποτέλεσμα. Περνάμε στο Burnley-Liverpool εκεί όπου περιμένω πολλά με λίγα, προφανώς υπέρ της ομάδας του Klopp. Ο Κώστας Τσιμίκας χτύπησε πολύ σοβαρά, οπότε είναι εκτός, ο Luis Diaz, είναι εξαιρετικά αμφίβολος και η Liverpool θα έχει κάμποσες απουσίες. Θα κερδίσει όπως και να ‘χει.

Η Τρίτη κλείνει με το ματς της Manchester United-Aston Villa. Δεν θα αναλωθώ αυτή τη φορά στο χάλι του Erik ten Hag. Περιμένω ένα ανταγωνιστικό ματς και περιμένω να μη νιώσει πολύ άνετα η Aston Villa, παρότι είναι πολύ ανώτερη ομάδα.

Η Τετάρτη θα ξεκινήσει με το ματς Brentford-Wolves, που δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά πράγματα φπλικά. Υπάρχουν μερικοί με Flekken και Hwang από τις 2 ομάδες. Ως εκεί. Περνάμε στον έτερο χάλι της κατηγορίας που δεν είναι άλλη από την Chelsea. Υποδέχεται την Crystal Palace και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από αυτό το ματς. Θα πάω με το θετικό αποτέλεσμα της Crystal Palace. Στο τελευταίο ματς της Τετάρτης, η Everton παίζει με την Manchester City. Η Everton ήταν πάλι καλή, αν και έχασε στην Tottenham, οπότε την περιμένω και πάλι ανταγωνιστική σε ακόμη ένα δύσκολο ματς. Η City επέστρεψε νικήτρια από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (περισσότερα εδώ), με τους Haaland-Rodri εξαιρετικά αμφίβολους, ενώ ο Doku παραμένει εκτός. Ματς που μυρίζει γκέλα για τη Manchester City, στην καλύτερη να κάνει κυνική νίκη, όπως συνηθίζει τελευταία.

Η αγωνιστική κλείνει την Πέμπτη με δύο ματς. Brighton-Tottenham το ένα εκ των δύο και το περιμένω πολύ ανοιχτό. Δύο ματς που παίζουν άκρως επιθετικά, αναμένεται να μας δώσουν αρκετές στιγμές. Ο Richarlison επιστρέφει σε αρκετές φπλικές ομάδες, ο Son δεν φεύγει με τίποτα, ενώ η Brighton δεν έχει να μας προσφέρει παίκτη εδώ και καιρό στο παιχνίδι.. Arsenal-West Ham το δεύτερο ματς της βραδιάς και λογικά θα δούμε ένα ματς υψηλής κατοχής της Arsenal και την West Ham να περιμένει τις στιγμές για να κλέψει ό,τι μπορεί. Συνεχίζω να βρίσκω περισσότερο νόημα στα αμυντικά assets της Arsenal, οπότε θα έδινα βάση εκεί. Saka-Odegaard οι μόνοι παίκτες που έχουν νόημα επιθετικά. Από την West Ham, Kudus και Bowen συνεχίζουν να πληρώνουν τίμια, αλλά μην ασχολείστε με τον πρώτο, μιας και θα φύγει σύντομαι για το Copa Africa..

 

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Για ακόμη μία αγωνιστική, δεν θα προτείνω Erling Haaland, μιας και περιμένω να μην ξεκινήσει ούτε με την Everton. Η καλύτερη επιλογή και σίγουρα η δημοφιλέστερη μεταξύ των ενεργών managers θα είναι ο Mo Salah. Έχει το ευκολότερο ματς της αγωνιστικής και δεν χρειάζεται να το υπεραναλύουμε. Η δεύτερη επιλογή της αγωνιστικής, θα είναι ο Son Heung Min. Μπορεί να παίζουν την Brighton, αλλά θα είναι ματς χώρου και πιστεύω ότι ο ρυθμός θα ευνοήσει το Νοτιοκορεάτη. Στην τρίτη μου επιλογή, που δεν θα ήθελα με τίποτα να πάτε, θα δώσω τον κλόουν Darwin Nunez. Όχι επειδή τον εκτιμώ τόσο, αλλά επειδή είναι πολύ χειρότερη ομάδα η Burnley και δε μπορεί, αν βάλει 3-4 γκολ η Liverpool, κάπου μέσα θα είναι..Μπορεί και όχι βέβαια..

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Θα είμαι βιαστικός και δεν θα περιμένω να σταθεροποιηθεί ο χρόνος συμμετοχής του. Ο λόγος για τον Cristopher Nkunku. Μπήκε ως αλλαγή με τη Wolves και ήταν όαση σε σχέση με το υπόλοιπο τσίρκο της Chelsea επιθετικά. Στις επαφές του, στις τοποθετήσεις του, σε όλα. Το πρόγραμμά του είναι εξαιρετικό, οπότε αν ψάχνετε επιθετικό, τον θεωρώ εξαιρετική επιλογή.

 

Καλές γιορτές σε όλους και όλες. Υγεία, ευτυχία και αφιερώστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα! Ας χάσετε και κανένα deadline, θα σας περάσουμε σε κάθε περίπτωση.

 

Κουφαλίτσα


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.