Review GW19 - Preview GW20: H Boxing Day πέρασε, μαζί κι ο Άι-Βασίλης

Η τελευταία αγωνιστική της χρονιάς είναι γεγονός.

Αφήνουμε πίσω μας ακόμα μια Boxing Day, γεμάτη γκολ και εκπλήξεις. 39 γκολ στο σύνολο μας επιφύλλασε η πιο εορταστική στιγμή του χρόνου για τους ρομαντικούς του αγγλικού ποδοσφαίρου, όσα περίπου και τα μελομακάρονα που έχω καταναλώσει μέχρι στιγμής. Ελπίζω να περάσατε όμορφα αυτές τις γιορτινές μέρες μαζί με αγαπημένα σας πρόσωπα. Να φάγατε, να ήπιατε και να απολαύσατε στο έπακρο, το θέαμα που μας χάρισε η αγαπημένη μας συνήθεια.

 

Πριν προχωρήσουμε στον απολογισμό της 19ης αγωνιστικής, σας αφήνω να ρίξετε μια ματιά στην βαθμολογία της Premier League αυτή την στιγμή, εδώ.

Την παράσταση άνοιξε ο θίασος της Newcastle που πλημμυρίζει από ηθοποιούς. Απορώ πόσο ακόμα θα χρησιμοποιείται ως δικαιολογία ότι είναι κουρασμένη ομάδα. Τεράστιο διπλό για την Forest, που με την άφιξη του Nuno δείχνει άλλη ομάδα. Hat Trick ο Wood. A Christmas Miracle, που λένε και οι Άγγλοι. Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα; 

Συνεχίζει το σερί της η Bournemouth που έχει βρει απίστευτη φόρμα και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι η Fulham ήταν μια φούσκα και φτου πάλι από την αρχή. Άλλο ένα γκολ από τον τσολιά μας, big Dom Solanke. 12ο τέρμα, ισοφαρίζοντας τον Αιγύπτιο Φαραώ και μειώνοντας την διαφορά στα 2 τέρματα από τον Νορβηγό Βίκινγκ.

Ματσάρα υποβιβασμού ανάμεσα σε Sheffield και Luton με δυο ανατροπές και 5 γκολ, εκ των οποίων 2 αυτογκολ. Keep an eye on Doughty, των Trent Alexander-Arnold των φτωχών.

Κέρδισε η Liverpool, δεν έπεισε, αλλά βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και αυτό έχει σημασία. Πολύ θετική εμφάνιση από την αρμάδα του Kompany.

Το βράδυ της Τρίτης, αλλά και δεύτερης μέρας Χριστουγέννων, έκλεισε με την έκπληξη της ημέρας. Η United βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και γύρισε τούμπα το ματς, αφού η Villa προηγούταν με 0:2 στην ανάπαυλα. Πληρώθηκαν καλά όσοι έπαιξαν ανατροπή στο ημίχρονο, πληρώθηκαν εξίσου οι λίγοι πιστοί, που είχαν τον Garnacho στην FPL ομάδα τους.

Τετάρτη κοντή γιορτή, 3 βραδινά παιχνίδια είχε το μενού. Το δικό μου πάντως είχε κάτι πίτσες και πεϊνιρλί. No mercy τεσσάρα από την Wolves κόντρα στην Brentford, που δείχνει να τα έχει χαμένα χωρίς τους αστέρες της. Γυρνάει σε 2 αγωνιστικές ο Toney, να σημειωθεί. 2 γκολάκια κέρασε ο Hwang Hee Chan, έτσι για αποχαιρετηστήριο πριν φύγει για το Asia Cup.

Η Chelsea κέρδισε την Palace, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Ο Dyche δυσκόλεψε τον Pep, αλλά για ένα ημίχρονο. Βρήκε τρόπο ο καράφλας να γυρίσει το παιχνίδι, ακούραστα. Μονάδες, οι Foden, Bernardo και Julian Alvarez.

Πέμπτη τα τελευταία παιχνίδια της αγωνιστικής. Μετά από τόσο φαγητό θέλαμε και το γλυκάκι μας. Η Brighton επέστρεψε όπως και ο Joao Pedro. 4:0 έγραφε το κοντέρ στο 75, έβαλε και δυο γκολ η Tottenham στο τέλος, έτσι για το καλό.

Τεράστιο διπλό για West Ham μέσα στο Emirates Stadium, έκανε δώρο στην Liverpool η Arsenal. Άλλο ένα clean sheet για τον Areola, στους πάγκους μας. Άλλο ένα blank από τον Saka.

Και χωρίς να έχουμε πάρει ανάσα, day off την Παρασκευή και ξανά μπαίνουμε στον χορό το Σάββατο, με deadline στη 13:00 Ώρα Ελλάδος. Κάπου εδώ είναι και το σημείο που σας αφήνω τον κωδικό της fantasy λίγκας των PremierLeagueFans, που μάλλον προσπερνάτε, αλλά ορίστε: aw2m79 . Και αφού μπήκαμε στον χορό, πρέπει και να χορέψουμε.

Παραδοσιακό ξεκίνημα στις 14:30, με το Luton Chelsea. Σκληρή ομάδα στην έδρα της η Luton, θα βρει θαρρώ τρόπο η Chelsea, τεράστιο boost η επιστροφή του Nkunku.

Τέσσερα παιχνίδια στις 17:00. Εύκολα στα χαρτιά παιχνίδια για City και Villa απέναντι στις δυο νεοφώτιστες Sheffield και Burnley. Η Wolves υποδέχεται την Everton, σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, όπως και το Palace Brentford. Η ημέρα κλείνει με το Forest United, περιμένω να καταφέρει επιτέλους η ομάδα του Ten Hag να κάνει το 2 στα 2 μετά από καιρό. Δεν θα είναι εύκολο όμως, σίγουρα.

Κυριακή, παραμονή πρωτοχρονιάς, δυο τα παιχνίδια στις 16:00. Η Fulham υποδέχεται την Arsenal, που οφείλει να κερδίσει. Η Tottenham φιλοξενεί την Bournemouth, στο τελευταία παιχνίδι του Son πριν το Asia Cup. Προμηνύουν θέαμα και τα δύο.

Πρωτοχρονιά και δεύτερη μέρα πρωτοχρονιάς αντίστοιχα, ντέρμπι της αγωνιστικής Liverpool Newcastle, θέλουν να διατηρηθούν στην κορυφή οι reds αλλά θέλει να ξυπνήσει και η Newcastle και ένα ωραίο ματσάρισμα ανάμεσα σε Brighton και West Ham, και οι δυο προέρχονται από νίκες και το παιχνίδι μυρίζει γκολ. Over 3.5 η πρόβλεψη μου.

Για να τιμήσουμε και τις παραδοσιακές στήλες του Κουφαλίτσα που έχουν καθιερωθεί και με το παραπάνω θα δώσω τις δικές μου προτιμήσεις και προβλέψεις για περιβραχιόνιο και Punt της αγωνιστικής.

Οι αρχηγοί της αγωνιστικής:

Με τον Haaland να μένει εκτός και με την Sheffield δίνεται η δυνατότητα στους FPL Managers να διαλέξουν μέσα σε μια μεγάλη γκάμα για το που θα δώσουν το περιβραχιόνιο. Το καλό είναι ότι θα μοιραστούν οι επιλογές, αφού δεν υπάρχει κάποιο stand out pick. O Salah παίζει κόντρα στην Newcastle που μπορεί να δέχεται γκολ με το τσουβάλι τελευταία αλλά την περιμένω να παραταχθεί σοβαρή και προσεχτική στα μετόπισθεν. Επόμενος για εμένα είναι ο Watkins που παίζει με την νεοφώτιστη Burnley. Η Villa έχει τα περισσότερα εντός έδρας γκολ στο πρωτάθλημα. Μετά ο Son φυσικά αποτελεί επιλογή κόντρα στην Bournemouth αλλά δεν με πείθει τόσο πολύ τελευταία. Δυο differential captaincies material ο Alvarez και ο Foden. Ο πρώτος έχει κόρνερ φάουλ πέναλτι και παίζει κορυφή και ο δεύτερος έχει αυτή την τσαχπινιά, αυτή την αλητεία και μου αρέσει πολύ. Κόντρα στην χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και οι δύο. Why not ?

Η επιλογή της αγωνιστικής:

Με τον Lucas Digne να μένει εκτός με μυϊκό πρόβλημα, ο Alex Moreno θα καθιερωθεί για τουλάχιστον τις επόμενες 2-3 αγωνιστικές. Σκόραρε στην επιστροφή του, είναι παιδί του Emery, έχει αρκετά ανεβάσματα και φαρμακερό πόδι στην σέντρα. Βλέπω ήδη την assist του στο γκολ του Watkins. 0.8% ownership την στιγμή που γράφω. Εγώ σκέφτομαι να ανέβω στο τρένο, εσείς;

Να ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά και ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία και πολλά χαμόγελα. Το Fantasy είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία, αλλά φυσικά υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα εκεί έξω. Αφήστε το χρώμα που θα δείχνει το βελάκι σας, περάστε ξένοιαστα και θα τα πούμε πολύ σύντομα μετά και το Winter Break, που χρειαζόμαστε.

Επιμέλεια : Αναστάσης Ηλιάδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.