Fantasy GW25 Preview: - Διπλή αγωνιστική με chips και drama!

Τι περιμένουμε για την εικοστή πέμπτη αγωνιστική.

Η 24η αγωνιστική (όσα συνέβησαν, εδώ από τον Αναστάση) μας γύρισε στη βαρετή συνθήκη, όπου ο Haaland κάνει outscore κάθε άλλο υποψήφιο αρχηγό, γκρεμίζοντας όσους τζογάρουν εναντίον του. Σκόραρε 2 γκολ με ελάχιστες επαφές για ακόμη μία φορά, ενώ ο Foden δεν εμφανίστηκε. Ο Kevin De Bruyne έφαγε έναν αναμενόμενο πάγκο, αλλά πρόλαβε και έδωσε ασσίστ στο β μέρος. Η Arsenal σκόρπισε την West Ham με μισή ντουζίνα γκολ, όπου ο Gabriel πλήρωσε για ακόμη μία φορά. O Saka έκανε επιτέλους μεγάλο νούμερο, ενώ σκόραρε ακόμη και ο Saliba. Ο Nunez κατάφερε να είναι ξανά εκνευριστικός με ένα μετριότατο 6ποντο, ο Trent Alexander-Arnold ξαναχτύπησε, έχοντας προλάβει να δώσει μία ασσίστ, ενώ Diaz-Jota βρήκαν από ένα γκολ.

Η 25η αγωνιστική θα είναι η πρώτη διπλή αγωνιστική της χρονιάς και το παιχνίδι αναμένεται να ανοίξει αρκετά. Το triple captain chip θα παιχτεί αρκετά και σίγουρα θα δούμε αρκετές ομάδες με παίκτες που έχουν δύο ματς, ενώ τα hits θα πέσουν βροχή. Manchester City, Brentford, Liverpool και Luton είναι οι ομάδες με διπλή αγωνιστική και θα αναλύσουμε περαιτέρω με τι αξίζει να ασχοληθούμε. Πρέπει όμως να συνυπολογίσουμε ότι Liverpool, Tottenham, Chelsea και Luton δεν έχουν ματς στην 26η αγωνιστική και αυτό σίγουρα πρέπει να παίξει ρόλο στις μεταγραφές που θα κάνουμε.

Deadline το Σάββατο στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) κλασικά και η Brentford θα υποδεχτεί τη Liverpool. Η ομάδα του Frank είναι σαφώς βελτιωμένη, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι δεν θα περάσει εύκολα η Liverpool. Ο Ivan Toney είναι το μοναδικό asset της Brentford, που αξίζει φπλικά. Στα της Liverpool, o Mo Salah έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και δίνει μια άλλη διάσταση στη διπλή αγωνιστική, μιας και οι περισσότερες ομάδες, θα δυσκολευτούν να τον φέρουν άμεσα, χωρίς να κάνουν πολύ σοβαρές επεμβάσεις. Ο Trent Alexander-Arnold ξαναχτύπησε στο γόνατο στο ματς με τη Burnley, οπότε είναι εκτός μέχρι νεοτέρας. Ο Robertson έχει επιστρέψει για τα καλά, ενώ τα έχουμε πει για Nunez, Diaz, Jota. Με την επιστροφή του Salah, τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα. Αν ασχοληθείτε με Liverpool asset, να έχετε κατά νου ότι την 26η αγωνιστική, δεν έχουν ματς.

Στα ματς των 17:00, η Burnley υποδέχεται τη Arsenal και λογικά η ομάδα του Arteta θα ξανακάνει επίδειξη δύναμης. Οι Saliba και Gabriel παραμένουν δύο εξαιρετικά αμυντικά assets στο παιχνίδι, ενώ επιθετικά, πλην του Saka, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Σοβαρό θέμα στις στημένες μπάλες έχει η Burnley, το ακριβώς αντίθετο ισχύει για την Arsenal. Οι owners των Saliba, Gabriel μπορούν να ελπίζουν για εκ νέου μεγάλο νούμερο.

Fulham-Aston Villa: η Villa δεν είναι σε πολύ καλό φεγγάρι και μπαίνει σε εξαιρετικό πρόγραμμα, προκειμένου να το αλλάξει αυτό, αρχής γενομένης του παιχνιδιού στο Craven Cottage. Περιμένω να βγάλει αντίδραση απέναντι σε μια Fulham που δεν λέει και πολλά.

Newcastle-Bournemouth: το περιμένω ανοιχτό, αν και η Newcastle δεν έχει φορ. Wilson και Isak είναι εκτός και αναμένεται ο Gordon στην κορυφή, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετική φπλική επιλογή. Η άμυνά της έχει επανέλθει φπλικά, δίνοντας αρκετούς πόντους. Από την Bournemouth, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Nottingham Forest-West Ham και Tottenham-Wolves, τα δύο τελευταία ματς των 17:00.  Το ματς στο City Ground θα έχει μηδαμινό ενδιαφέρον για τις φπλικές ομάδες, εκτός από όσους έχουν ξεμείνει με Bowen. Από την άλλη, στο Tottenham Hotspur Stadium, η ομάδα του Postecoglou, θα είναι χωρίς τον Pedro Porro και τον Udogie, γεγονός που μπερδεύει κι άλλο τα πράγματα. Το ενδιαφέρον θα πέσει πάνω στον Richarlison, αλλά μην ασχοληθείτε μαζί του, μιας και στην 26η αγωνιστική, η Tottenham δεν έχει ούτε αυτή ματς.

Το ποδοσφαιρικό Σάββατο θα κλείσει με το ματς των 19:30, εκεί όπου η Manchester City υποδέχεται την Chelsea κι εδώ τα πράγματα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αρχικά, ο Erling Haaland θα έχει το περιβραχιόνιο στις περισσότερες ομάδες, αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση. Αυτό που έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες, είναι το triple captain chip που αρκετοί παίκτες θα ενεργοποιήσουν πάνω του, μιας και η City παίζει και με την Brentford μεσοβδόμαδα. Ελλείψει των Gvardiol και Grealish και με τον Bernardo Silva αμφίβολο, Ake και Doku δείχνουν αρκετά σίγουροι ως προς τα λεπτά συμμετοχής τους. Περιμένω τη City να κερδίσει εύκολα τον θίασο του Pochettino. Από την Chelsea, τίποτα να ασχοληθούμε φπλικά, ειδικά από την στιγμή που την 26η αγωνιστική, δεν έχει ούτε αυτή ματς. Προσωπικά, σκέφτομαι σοβαρά να πάρω το ρίσκο και να διώξω τον Palmer.

Η Κυριακή ξεκινάει με το Sheffield United-Brighton στις 16:00 και λογικά η Brighton θα κερδίσει. Πιστεύω εύκολα. Δεν αξίζει κάτι φπλικά εδώ.

Στις 18:30, η Luton παίζει με τη Manchester United και περιμένω τη Luton να βάλει για ακόμη μια φορά δύσκολα σε μεγάλο αντίπαλο. Διπλή αγωνιστική για τη Luton, αλλά με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και πλην του Doughty που είναι και πάμφθηνος, δεν αξίζει κάποιος άλλος.

Προτού περάσουμε στα δεύτερα ματς κάποιων ομάδων, τη Δευτέρα, η Everton παίζει στο Goodison Park με την Crystal Palace. Κανένα φπλικό ενδιαφέρον, σοβαρευτείτε…

Την Τρίτη, Manchester City και Brentford παίζουν το δεύτερο ματς της αγωνιστικής τους και αναμένεται πάρτυ της ομάδας του Pep. Τα φπλικά τα αναλύσαμε στα πρώτα ματς των δύο ομάδων.

Η αγωνιστική κλείνει την Τετάρτη με το Liverpool-Luton. Πολλά με λίγα χωρίς πολλά πολλά…

 

 

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Ο Erling Haaland θα είναι μακράν ο πιο δημοφιλής αρχηγός της αγωνιστικής και λόγω του triple captain chip, θα ωφελεί σε ρανκ μόνο αυτούς που του δώσουν το chip. Αν τον έχετε απλώς αρχηγό, όχι απλώς δεν κερδίζετε, αλλά θα χάνετε και ρανκ. Ακραίο. Η δεύτερη πρόταση μου για την αγωνιστική, θα είναι λίγο τζόγος, κυρίως λόγω της πολύ πρόσφατης επιστροφής του. Ο Mo Salah είναι πάντα υπολογίσιμος και τον περιμένω διαθέσιμο από την αρχή. Δεν θα πήγαινα κόντρα στον Haaland βέβαια. Τρίτη επιλογή που δίνω απλώς για να δώσω θα είναι ο Kevin De Bruyne. Με το ρίσκο του περιορισμού των λεπτών συμμετοχής του, αλλά είναι ικανός να τα σπάσει όλα.

 

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Μου αρέσει πολύ ο Doku και βλέπω βραχυπρόθεσμα καλή πιθανότητα για σοβαρό νούμερο. Με καλό πρόγραμμα και τραυματίες στη θέση του. Είναι fun pick παρόλα αυτά, τον παίρνετε με δική σας ευθύνη.

 

Καλή τύχη σε όλους και όλες!

 

Κουφαλίτσα


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.