Fantasy Review GW25 - Preview GW26: Μια ξενέρωτη διπλή αγωνιστική και πολλά ερωτηματικά

Τι είδαμε στην προηγούμενη αγωνιστική, τι περιμένουμε από την επόμενη.

Η 25η αγωνιστική ήταν η επιτομή της ξενέρας και της απόλυτης μετριότητας. Η κακή μέρα φάνηκε από το πρώτο ματς, όπου Diogo Jota και Darwin Nunez συνδυάστηκαν στο πρώτο γκολ της Liverpool και πάνω που τρίβαμε τα χέρια μας, όσοι ήμασταν σε double up, ο Jota χτύπησε σοβαρά το γόνατό του. Το πανηγύρι δεν τελείωσε όμως εκεί, μιας και ο Ουρουγουανός Σάκης Παπάζογλου, βγήκε και αυτός αναγκαστική στο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να έχουμε εκτός, δύο παίκτες που ελπίζαμε να παίξουν σε δύο ματς. Ο Mo Salah μπήκε νωρίτερα από το αναμενόμενο και οι owners του πήραν γκολ και ασσίστ σε ματς που θα έπαιζε μαξ μισή ώρα, αλλά έπαιξε 60 λεπτά. Επειδή όμως παίζουμε το χειρότερο παιχνίδι που έχει εφευρεθεί στην ιστορία των παιχνιδιών, έβγαλε και αυτός μικροενόχληση και προφυλάχθηκε στο δεύτερο ματς της Liverpool για την αγωνιστική, με την Luton. Χάθηκε διψήφιος αριθμός εκεί.

Την ίδια μέρα ήταν το πρώτο ματς του Erling Haaland, στον οποίο παίχτηκαν πάρα πολλά triple captain chips. Ένας επταψήφιος αριθμός παικτών λοιπόν, είχε εναποθέσει πολλές από τις ελπίδες του στον τριπλασιασμό των πόντων του Erling και νομίζω ότι καλά έκανε. Η χρήση του chip είναι σχετικά αυτονόητη, όταν δίνονται τέτοιες ευκαιρίες. Μιλάμε όμως για το φπλ και εννοείται, ότι δεν την έβρισκε ο ξανθός μπέμπης σε όλο το ματς με την Chelsea, χάνοντας τα πάντα. “Εντάξει, υπάρχει το δεύτερο ματς με τη Brentford όμως και θα ρεφάρει”. Αυτή ήταν μια φυσιολογική σκέψη για έναν παίκτη με πατημένο το triple captain. Έλα που έβγαλε ενοχλήσεις ο Kevin De Bruyne και αναγκάστηκε να τον ξεκουράσει ο Pep ενόψει συνέχειας. Προφανώς η City ήταν αναμενόμενα χειρότερη χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη, ενώ ο Haaland συνέχισε για 70 λεπτά και στο δεύτερο ματς να είναι άφαντος, αλλά έσωσε εν τέλει την παρτίδα με ένα γκολ και 10 πόντους. Μικρή συγκομιδή για Haaland, ξέροντας τι ταβάνι έχει.

Η 26η αγωνιστική σε αντίθεση με την 25η που είχε δύο ματς περισσότερα από τα κλασικά δέκα ανά αγωνιστική, θα έχει δύο ματς λιγότερα, δίνοντας αρκετό ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Λόγω του τελικού του EFL, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Luton θα λείψουν και παίκτες δημοφιλείς στο φπλ όπως οι Salah, van Dijk, Palmer, Richarlison, Doughty δεν έχουν ματς. Ταυτόχρονα, πρέπει σιγά σιγά να σχεδιάζουμε με βάση την 29η αγωνιστική, που λόγω των προημιτελικών του FA Cup, δεν θα παίζουν αρκετές ομάδες και θα είναι η μεγαλύτερη blank αγωνιστική της σεζόν. Ενδεικτικά, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Liverpool δεν θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα ματς, αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Τα ματς που θα γίνουν σίγουρα στην 29η και το ξέρουμε ήδη είναι τα West Ham-Aston Villa, Burnley-Brentford και Fulham-Tottenham. Στην πορεία, ίσως να προκύψουν κι άλλα. Τι έχει να συμβεί. Πάμε στα της αγωνιστικής όμως.

Η αγωνιστική ξεκινάει με τέσσερα ματς το Σάββατο στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), συνεπώς το deadline θα είναι στις 15:30 και είμαστε απολύτως χαλαροί να απολαύσουμε μια μεσημεριανή σιέστα, προτού μας αρρωστήσει και πάλι το φπλ. Ξεκινώντας λοιπόν, η Aston Villa υποδέχεται τη Nottingham Forest και περιμένουμε την ομάδα του Emery να αρχίζει να χτίζει σιγά σιγά ένα σερί νικών, μιας και το πρόγραμμα της Villa είναι εξαιρετικό. Ο Watkins παραμένει μια τοπ φπλική επιλογή και θα έχει ματς στην 29η, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό. Αν θέλετε κάποιο extra asset τους, πάρτε Cash με δική σας ευθύνη.

Brighton-Everton: o Estupinan που θα είχε και το μοναδικό φπλικό ενδιαφέρον από το ματς, μου θυμίζει τη θητεία μου στο στρατό. Ένα ματς μέσα, ένα ματς έξω και πλέον πρέπει να πουλήσουμε. Στα ποδοσφαιρικά, περιμένω την Everton να βάλει δύσκολα και να πάρει αποτέλεσμα. 

Στο επόμενο ματς, περνάμε στο Crystal Palace-Burnley. Ματς της περιβόητης κατηγορίας “αυτό δεν το βλέπουν ούτε στις φυλακές” και δεν πρόκειται να αφιερώσω άλλη λέξη. Απλά αν χάσατε την εξέλιξη με την αλλαγή προπονητή, διαβάστε εδώ.

Υπάρχει ζωή στη Manchester United, η οποία θα παίξει με την Fulham στο Old Trafford και παρότι δεν θα μας προκαλέσει καμία εντύπωση αν κάνει εμφάνιση-πισωγύρισμα, ε δε μπορεί, θα εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που έχει βρει. Προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες και προχωράει αθόρυβα. Στην ομάδα μου, θα έπαιρνα μόνο budget μέσο ή επιθετικό της και για αυτό έχω τον Garnacho. Μια άλλη επιλογή είναι και ο Hojlund και δεν είναι σε καμία περίπτωση κακή επιλογή. Δεν θα ασχολούμουν με ακριβότερους παίκτες της όμως.

Στις 19:30, Bournemouth και Manchester City αναμένεται να μας δώσουν ένα αρκετά ανοιχτό ματς. Ο Kevin De Bruyne προφυλάχθηκε στο ματς με την Brentford και είναι αμφίβολος. Τον κρατάτε μόνο αν τον έχετε. Προφανώς, αναμένεται εύκολη νίκη της City και δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι να γραφτεί, που δεν έχει γραφτεί πολλάκις.

Το Σάββατο θα κλείσει με ματς στις 22:00. Στο Emirates, περιμένω η Arsenal να δυσκολευτεί κόντρα στη Newcastle του Eddie Howe. Έχει ποιότητα η Newcastle για να παίξει στα ίσια και περιμένω να ψάξει τις στιγμές της στον χώρο. Ο Gordon είναι η καλύτερη επιλογή της φπλικά. Στα της Arsenal, ο Saka έκανε κι άλλο νούμερο μέσα στη Burnley και πληγώνει όσους δεν τον έχουν. Πλην αυτού, θα έδινα βάρος μόνο στην άμυνα της και σε κανένα άλλο μέσο ή επιθετικό της, όπως πρέπει να έχω γράψει 17 φορές ήδη.

Η Κυριακή αναμένεται απίστευτα βαρετή, με ένα παιχνίδι όλο κι όλο, αλλά τι παιχνίδι. Wolves-Sheffield United και όποιος μη οπαδός κάποιας εκ των δύο ομάδων το δει ολόκληρο, μου στέλνει μήνυμα και του δίνω κουπονάκι για τον οφθαλμίατρό μου. Θα υπάρχει πάντως φπλικό ενδιαφέρον, μιας και αρκετοί managers του παιχνιδιού προσανατολίζονται στον Hee Chan. Εναλλακτική και καθόλου κακή επιλογή είναι και ο Pedro Neto. Μάλλον θα ασχοληθώ με έναν εκ των δύο κι εγώ. Δεν έχει πολλά να διαβάσει κανείς για το ματς. Άνετη νίκη Γουλβς.

Η αγωνιστική θα κλείσει τη Δευτέρα με το West Ham-Brentford. O Toney παραμένει μια κορυφαία επιλογή στο παιχνίδι, χωρίς να κάνει κάποιο μεγάλο haul, αλλά είναι εξαιρετικά συνεπής. Θα έρθει και το διψήφιο νούμερο. Η West Ham βρίσκεται σε σοβαρό ντεφορμάρισμα και παρότι θα έχει ματς στην 29η που θα είναι η μεγάλη blank αγωνιστική της σεζόν, δε νομίζω ότι είναι καλή επιλογή να πάμε με παίκτη της, ενώ προέρχεται από 3 ήττες και 3 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Αν θέλετε να πάτε κόντρα στη φόρμα της, κάτι πέρα του Bowen δεν υπάρχει.

 

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Είναι τέτοια η φύση της αγωνιστικής, που αν έχεις τον Erling Haaland και δεν του δώσεις το περιβραχιόνιο, έχεις ξεπεράσει τα όρια της υπερανάλυσης, και πλέον αγγίζεις τα όρια της παράνοιας. Μακράν το ευκολότερο ματς της αγωνιστικής μεταξύ των ομάδων του big 6 και μιλάμε για τον Haaland. Όσοι και όσες δεν τον έχετε όμως, πηγαίνετε είτε με Phil Foden, είτε με Bukayo Saka. Δεν το συνιστώ παρόλα αυτά…

 

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Παρότι η Γουλβς ενδέχεται αρκετά να μην έχει ματς στην 29η αγωνιστική, δεν μπορώ να αγνοήσω τον Hee Chan με πολύ καλό πρόγραμμα στις επόμενες 3 αγωνιστικές. Εντός έδρας με Sheffield United και Fulham, εκτός έδρας με Newcastle που δεν πείθει αμυντικά σε καμία περίπτωση. Μας ξενίζει λίγο η πιθανή blank στην 29η, αλλά κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις.

 

Καλή τύχη σε όλους και όλες!

Κουφαλίτσα



*Οι εικόνες είναι από τη GettyImages


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.