Fantasy: GW33 Preview - Οι παγίδες πριν το πάρτι της Double Gameweek 34

Τι περιμένουμε από την 33η αγωνιστική σε... φαντασιακό επίπεδο.

Η 32η αγωνιστική είχε να μας δώσει κάμποσα γκολ, αλλά λίγες φπλικές συγκινήσεις (εδώ η ανάλυση του Αναστάση Ηλιάδη). Ο Ollie Watkins επέστρεψε από τον μικροτραυματισμό του τιμωρώντας οριακά σαδιστικά όσους managers τον πούλησαν, με ένα τιμιότατο brace. H Manchester City πέρασε εμφατικά με τεσσάρα από την Palace, εκθέτοντας αυτή τη φουκαριάρα τη στήλη, αλλά ο Haaland έμεινε χαμηλά με ένα μόλις γκολ. Ο Kevin De Bruyne από την άλλη αποφάσισε να τα σπάσει όλα, αυξάνοντας τους λόγους, που τον αντιπαθώ φπλικά. Η Liverpool έχασε βαθμούς στο ντέρμπι της αγωνιστικής στο Old Trafford, με αποτέλεσμα η Arsenal να την πιάσει στην κορυφή μετά το άνετο διπλό της στην έδρα της Brighton. Τέλος, η Chelsea κατάφερε να μην κερδίσει την μπυραρία της Sheffield United, αποδεικνύοντας ότι μαζί με την Manchester United, δεν αξίζει να ασχολούμαστε μαζί τους.

 

Η 33η αγωνιστική θα είναι ο προθάλαμος πριν την μεγάλη διπλή αγωνιστική (34η) και οι κίνδυνοι είναι ουκ ολίγοι, λόγω των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Παρόλα αυτά η μάχη στις πρώτες θέσεις της Premier League είναι συγκλονιστικά οριακή, οπότε το rotation λογικά θα είναι μικρό. Πάμε όμως να δούμε εκτενέστερα τα παιχνίδια, προσπαθώντας να έχουμε κατά νου επιλογές παικτών που έχουν δύο ματς στην 34η.

 

Deadline για ακόμη μια φορά το Σάββατο στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) και η Newcastle θα υποδεχτεί την Tottenham, στις 14:30. Η Newcastle πέρασε επαγγελματικά από το Craven Cottage, χωρίς να παίξει κάτι ιδιαίτερο, ενώ η Tottenham κέρδισε σε ακόμα ένα εντός έδρας, δεχόμενη και πάλι γκολ. Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε μαζί τους αμυντικά. Θυμήθηκε να σκοράρει ο Pedro Porro παρόλα αυτά. Δεν θα ασχοληθούμε με καμία εκ των δύο ομάδων φπλικά και ειδικά με την Tottenham που δεν έχει καθόλου ματς στην 34η. Η Newcastle δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και προς το παρόν απέχω.

 

Τέσσερα ματς στις 17:00 και στο πρώτο από αυτά, η Brentford θα πρέπει να παίξει τα ρέστα της για να πάρει επιτέλους μια νίκη, κόντρα στην Sheffield United. Προέρχεται από ένα τιμιότατο αποτέλεσμα στην έδρα της Aston Villa, αλλά χρειάζεται νίκες και αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία. Προφανώς και δεν ασχολούμαστε με κανένα παίκτη των δύο ομάδων.

 

Burnley-Brighton: Συνεχίζουμε με τις φπλικές σούπες, με ακόμη ένα αδιάφορο για τις ομάδες μας ματς. Πραγματικά, θα ήθελα να ξέρω ποιος manager εκεί έξω, έχει παίκτη της Burnley, εκτός του Charlie Taylor που είναι ένας εξαιρετικός bench fodder και ως εκεί. Στα της Brighton, η σεζόν πήγε πολύ βαρετά στα φπλικά της assets και δε νομίζω ότι θα αλλάξει αυτό φέτος. Μένουμε μακριά…

 

Manchester City-Luton: Η παγίδα της αγωνιστικής είναι σε αυτό το ματς με την ομάδα του Pep να προέρχεται από τη μεσοβδόμαδη ματσάρα στο Champions League και συν τοις άλλοις, ο επαναληπτικός είναι την ερχόμενη Τετάρτη, πράγμα που φωνάζει rotation. Και μπορεί να γίνει πολύ άνετα, καθώς παίζει κόντρα στη Luton. O Phil Foden χτύπησε μεσοβδόμαδα, οπότε τον θεωρώ σίγουρα εκτός από το ματς του Σαββάτου, ενώ ο Kevin De Bruyne δεν έπαιξε, οπότε θέμα κόπωσης δεν υφίσταται. Το αν θα ξεκινήσει ο Erling Haaland, δεν το βρίσκει ούτε η Άση Μπήλιου. Δεν υπάρχει νόημα να τζογάρουμε παίρνοντας παίκτη της Manchester City αυτή την αγωνιστική, εκτός αν ζείτε επικίνδυνα. Ουδέν σχόλιο για τα φπλικά της Luton.

 

Nottingham Forest-Wolves: Το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι αρκετά μικρό, αλλά αυτό δεν θα ίσχυε φπλικά για την Wolves, μιας και έχει διπλή αγωνιστική στην 34η. Και ας είναι η Arsenal αντίπαλος στο ένα εκ των δύο ματς. Παρόλα αυτά, ο Pedro Neto λείπει, ο Hwang Hee Chan επίσης, συνεπώς δεν θα μπω σε αχαρτογράφητα νερά. Η Forest δεν έχει διπλές, οπότε δεν αξίζει να ασχοληθούμε.

 

Στο τελευταίο ματς του Σαββάτου, στις 19:30,  Bournemouth και Manchester United παίζουν στο Vitality. Ψιλοαδιάφορο βαθμολογικά ματς, τα έχουμε πει για την τυχαιότητα της απόδοσης της “ομάδας” του Erik ten Hag. Όσον αφορά τη γηπεδούχο, εκτός ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και σε αυτό το ματς, υπάρχει και διπλή αγωνιστική στην 34η και θα αρκεστώ στα απολύτως απαραίτητα με τον Dominic Solanke. Κάτι περίεργοι με Zabarnyi, Semenyo και δεν συμμαζεύεται, δεν χωράνε στην ζωή μου.

 

Η Κυριακή έχει τρία ματς με ένα σχετικά ενδιαφέρον και δύο ψιλοσούπες. Η πρώτη σούπα θα γίνει στο Anfield στις 16:00, όπου η Liverpool παίζει την Crystal Palace, για να επανέλθει στις νίκες μετά τη γκέλα στο Old Trafford. Εύκολος άσσος προφανώς, ενδεχόμενο rotation, μιας και η Liverpool υπέστη ένα ασύλληπτο κάζο την Πέμπτη και πλέον ελπίζει σε θαύμα. Trent Alexander-Arnold και Diogo Jota επέστρεψαν στην αποστολή στο Europa League και λογικά δεν θα αργήσουμε να τους δούμε πίσω με περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Δύσκολο να προβλεφθεί το rotation του Klopp, αλλά αναμένεται μικρό. O Mo Salah είναι λογικά ο πιο σίγουρος σε λεπτά συμμετοχής, λογικά μαζί με τον Luis Diaz. Εξαιρετική διπλή για την ομάδα του Klopp στην 34η και εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε 3 παίκτες της. Salah, Nunez και van Dijk η τριάδα που θα πήγαινα ιδανικά και θεωρώ αρκετά καλή την τριάδα με τον Diaz αντί του Nunez. Δεν ασχολούμαι με την Crystal Palace.

 

Στη δεύτερη σούπα των 16:00, η West Ham υποδέχεται την Fulham. Μας ενδιαφέρει ποδοσφαιρικά; Όχι. Μας ενδιαφέρει φπλικα; Όχι, καθώς καμία εκ των δύο δεν έχει διπλή στην 34η, ούτε έχει κάποιο συγκλονιστικό asset που να αξίζει να γράψουμε οτιδήποτε.

 

Στις 18:30, η Arsenal υποδέχεται την Aston Villa σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ζευγάρι και περιμένω ότι η ομάδα του Emery θα βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους. Η Arsenal παίζει τεράστιο για τη σεζόν ματς την ερχόμενη Τετάρτη στην Alianz Arena και θα πρέπει να βρει ισορροπία, κρατώντας κάποιους παίκτες της φρέσκους. Δεν περιμένω rotation, μιας και η Aston Villa δεν είναι αμελητέα ομάδα. Όπως γράψαμε και στο άρθρο της προηγούμενης αγωνιστικής, είναι απαραίτητη η τριάδα σε Arsenal assets, καθώς έχουν εξαιρετική διπλή στην 34η. Η Villa ούτε διπλή έχει, ούτε κάτι σταθερά καλό πλην του Watkins.

 

Η αγωνιστική κλείνει τη Δευτέρα με το Chelsea-Everton. Ποδοσφαιρικά, το ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο, φπλικά, όλοι έχουμε τον Palmer. Η Everton έχει διπλή στην 34η, αλλά με ποιον να ασχοληθείς από αυτή την ομάδα. Η Chelsea έχει διπλή στην 35η και πραγματικά δεν θα τζόγαρα σε κανέναν άλλο παίκτη της.

 

 

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

 

Θα αγνοήσω την πιθανότητα rotation λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και θα προτείνω προφανώς πρώτο, τον Erling Haaland. Παίζουν τη Luton στο Etihad και με κανονικό σχήμα αυτό είναι ματς για 4-5 γκολ εύκολα. Δε γίνεται να τον αγνοήσουμε και αν κάτσει πάγκο, λογικά δεν θα παίξει καν. Ο Mohamed Salah θα είναι η δεύτερη επιλογή. Με ματς στο Anfield, κόντρα στην Palace, θεωρώ ότι τα λεπτά του είναι αρκετά εξασφαλισμένα και είναι σίγουρα μια επιλογή. Η τριάδα κλείνει με την απόλυτη σταθερά, τον Cole Palmer. Μπορεί να κινήθηκε σε ρηχά νερά με την Sheffield United, αλλά παίζουν και πάλι με εύκολο αντίπαλο και σε συνδυασμό με τα πέναλτι, αξίζει σίγουρα θέση στην τριάδα. Προσωπικά, δεν θα τον βάλω ούτε vice captain, βέβαια.

 

 

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

 

Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου την διπλή αγωνιστική της Liverpool στην 34η κόντρα σε Fulham, Everton (εκτός έδρας), συν το λογικά εύκολα εντός έδρας τους στην 33η, ο Virgil van Dijk είναι μια εγγυημένη σε λεπτά συμμετοχής επιλογή, κόντρα σε χαμηλής δυναμικότητας ομάδες, με την ικανότητα του να μπορεί να σκοράρει από στημένες φάσεις, να αποτελεί bonus. Δεν περιμένω κάτι συγκλονιστικό σε πόντους, ας μην κοροϊδευόμαστε, αλλά μια τίμια συγκομιδή είναι εξαιρετικά πιθανή.

 

Καλή τύχη σε όλους και όλες!

Κουφαλίτσα

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.