Fantasy: GW34 Preview - Μια διπλή αγωνιστική με παγίδες!

Πολλοί αγώνες, έρχονται και πράσινα βελάκια;

Η 33η αγωνιστική είχε να μας προσφέρει πάρα πολύ ποδοσφαιρικό drama (η ανάλυση του Αναστάση Ηλιάδη, εδώ), καθώς Liverpool και Arsenal έκαναν δύο απρόσμενες ήττες κόντρα σε Crystal Palace και Aston Villa αντίστοιχα, δίνοντας τη δυνατότητα στη Manchester City να πατήσει κορυφή και αν υπάρχει μία ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται την πίεση της πρώτης θέσης, αυτή είναι η ομάδα του Pep Guardiola. Στα φπλικά, όλα τα Liverpool και Arsenal assets απέτυχαν πανηγυρικά, ενώ δικαιώθηκαν όσοι managers πήγαν με Erling Haaland αρχηγό. Να μη μιλήσουμε για όσους πίστεψαν στον Cole Palmer. Τα διέλυσαν όλα μετά το καρέ του καλύτερου asset του παιχνιδιού για τη φετινή σεζόν. Ο δεύτερος σερί πάγκος του Ivan Toney είναι στα αξιομνημόνευτα της αγωνιστικής, όπως και τα δύο γκολ του Alexander Isak κόντρα στην αστεία -τα έχουμε χιλιογράψει- αμυντικά Tottenham. Το πρόγραμμα της Newcastle είναι εξαιρετικό και πρέπει να ασχοληθούμε μαζί της.

 

Η 34η αγωνιστική θα είναι η πρώτη σχετικά μεγάλη διπλή και αναμένεται χορός στρατηγικών από πληθώρα παικτών του φπλ με τη χρήση ή μη των chips. Free hit και ενδεχομένως το bench boost, θα έχουν την τιμητική τους. Οι ομάδες με διπλή αγωνιστική που θα μας απασχολήσουν έστω και θεωρητικά είναι οι Arsenal, Bournemouth, Crystal Palace, Everton, Liverpool, Sheffield United, Wolves. Ας δούμε εκτενέστερα όμως, που είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε.

 

Το deadline θα είναι αυτή τη φορά το Σάββατο στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) και θα έχουμε μόνο δύο ματς στις 17:00. Στο πρώτο ματς, η Luton θα υποδεχτεί την Brentford. Περιμένω γκολ εκατέρωθεν, όπως συμβαίνει στα περισσότερα ματς της Luton και δε νομίζω ότι υπάρχει το παραμικρό φπλικό ενδιαφέρον. Αμφότερες δεν έχουν δεύτερο ματς και ιδιαίτερο ταβάνι δεν υπάρχει.

 

Στο δεύτερο ματς των 17:00, η Sheffield United παίζει την Burnley σε ένα παιχνίδι της κατηγορίας “αυτό δεν το βλέπουν ούτε στις φυλακές” όπως βαφτίστηκε από αυτή τη στήλη. Ναι, η Sheffield United έχει διπλή αγωνιστική, αλλά λυπάμαι, δεν θα ασχοληθώ εγώ με τους κατσαπλιάδες. Συνεπώς, δεν θα δώσω την παραμικρή σημασία ως προς τα φπλικά αυτού του ζευγαριού και μην το κάνετε ούτε εσείς. Επόμενη γραμμούλα.

 

Το Σάββατο κλείνει σε ασυνήθιστη για τα δεδομένα ώρα. Wolves-Arsenal στις 21:30 λοιπόν και αυτό είναι το πρώτο από τα δύο ματς και των δύο ομάδων στη διπλή 34η αγωνιστική. H Arsenal παίζει μεν μεσοβδόμαδα για το Champions League, αλλά δεν έχει περιθώριο για άλλη γκέλα και λογικά θα κερδίσει στο Molineaux. Η Wolves έχει πάρα πολλές απουσίες, δεν έχει να μας δώσει κάτι συγκλονιστικό. Ο Hwang Hee Chan είναι ανέτοιμος για 90λεπτό, οπότε δεν αξίζει τον κόπο. Θεωρώ επιβεβλημένο το triple up σε παίκτες Arsenal για τους freehitters ειδικά, αλλά και όχι μόνο. Οι τριάδες που αρέσουν σε μένα, είναι δύο ανάλογα τη φιλοσοφία του manager. Saliba, Gabriel, Saka είναι η θεωρητικά συντηρητική τριάδα που μπορεί να έχει κανείς ποντάροντας στα clean sheets, ενώ Gabriel, Odegaard, Saka η πιο επιθετική, ελπίζοντας σε γκολ του differential Odegaard. 

 

Τέσσερα ματς την Κυριακή με πρώτο ματς στο Goodison Park στις 15:30, εκεί όπου η Everton υποδέχεται τη Nottingham Forest και έχω ξεκάθαρα κουραστεί να γράφω ότι κάποια στιγμή θα ρεφάρει η ομάδα του Dyche. Όχι απλά δεν συμβαίνει αυτό, αλλά κατάφεραν να μαζέψουν μισή ντουζίνα γκολ από το φετινό πείραμα της Chelsea. Έχει και δεύτερο ματς η Everton στην 34η, αλλά πραγματικά δεν θα έπαιρνα τίποτα. Δεν εμπνέει την παραμικρή εμπιστοσύνη. Η Forest από την άλλη ούτε διπλή έχει, ούτε κάτι για να ασχοληθούμε γενικά.

 

Aston Villa-Bournemouth: Η Villa πέρασε στα ημιτελικά του Europa Conference League και προέρχεται επίσης από ένα εκπληκτικό διπλό στο Emirates, εναντίον της Arsenal. Αν κρίνουμε από τη σεζόν της γενικά, παίζει και να στραβοπατήσει κόντρα στην κατώτερη Bournemouth. Η Aston Villa δεν έχει διπλή αγωνιστική, οπότε δεν θα ασχοληθώ φπλικά. Στα της Bournemouth, θεωρώ τζόγο το να πάρουμε οποιονδήποτε άλλον παίκτη της, πλην του Dominic Solanke.

 

Crystal Palace-West Ham: Η Crystal Palace είναι η ομάδα της αγωνιστικής, κυρίως επειδή οι περισσότεροι παίκτες παλεύουν να ξεθάψουν differential επιλογές. Δεν είναι μια ομάδα που σκοράρει πολύ, δεν είναι γενικά τίποτα το ιδιαίτερο ποδοσφαιρικά και δεν έχει σώσει οριστικά ακόμα την κατηγορία. Για τους freehitters που θέλουν να πάνε σε ένα αυτοκτονικό triple up, δε βλέπω τίποτα καλύτερο από τον Dean Henderson, και τους Olise, Eze. Ο τελευταίος είναι ο εκτελεστής πέναλτι της Palace. Δεν βλέπω μεγάλο ταβάνι πάντως και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με το hype που έχει χτιστεί γύρω της. Η West Ham μας αφήνει παντελώς αδιάφορους, καθώς ούτε διπλή έχει, ούτε σε καλή κατάσταση είναι. Προχωράμε.

 

Στο τελευταίο ματς της Κυριακής, στις 18:30,  Fulham και Liverpool παίζουν στο Craven Cottage. H Liverpool τα έκανε όλα λάθος στο Anfield με την Crystal Palace και πλέον η υπόθεση τίτλος δεν είναι στο χέρι της. Αποκλείστηκε επίσης στο Europa League, οπότε ανάγκη για ροτέισον δεν θα ξαναϋπάρξει. Ο Trent Alexander-Arnold επέστρεψε, ενώ με τον τραυματισμό του Bradley, μάλλον θα τον δούμε να παίζει παραπάνω από ό,τι αναμενόταν και αν ήμουν σε free hit, θα τον σκεφτόμουν σοβαρά. Έχει επιστρέψει για τα καλά και ο Diogo Jota και άντε να βγάλουμε άκρη με τα λεπτά συμμετοχής των μεσοεπιθετικών της ομάδας του Klopp. Θεωρητικά ο πιο safe είναι ο Mo Salah. Μιας και πολλές ομάδες θα κυνηγήσουν triple up στη Liverpool λόγω της διπλής, βλέπω δύο δρόμους. Trent Alexander-Arnold, Robertson και Salah η μία τριάδα και Trent Alexander-Arnold, Salah και Nunez η δεύτερη. Μου αρέσει λίγο παραπάνω η δεύτερη. Στα της Fulham, κανένα φπλικό ενδιαφέρον.

Επόμενο ματς την Τρίτη στις 22:00, η Arsenal παίζει την Chelsea σε ένα συνήθως δυνατό ζευγάρι, ασχέτως αν η Arsenal είναι επίπεδα καλύτερη ομάδα. Η ομάδα του Arteta αποκλείστηκε από το Champions League και δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλεια βαθμών. Περιμένω να κερδίσει, αλλά όχι εύκολα. Μιας και για την Arsenal, τα γράψαμε πιο πάνω, στα της Chelsea, μόνο ο Palmer υπάρχει. Αν ήμουν σε free hit θα του πήγαινα κόντρα και ό,τι γίνει.

 

Η Τετάρτη θα είναι γεμάτη ποδοσφαιρικά με το πρώτο ματς της ημέρας να είναι στο Molineaux, σε ακόμη ένα εντός έδρας της Wolves. Κόντρα στη Bournemouth αυτή τη φορά. Δεν έχουμε εικόνα για το πόσο θα επηρεαστεί από τις απουσίες της η Wolves, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστική και δεν θα χάσει. 

 

Στις 22:00, η Crystal Palace υποδέχεται την Newcastle στο δεύτερο ματς της Palace για την αγωνιστική. Ούτε αυτό θα είναι εύκολο και το βλέπω αρκετά σφιχτό. Η Newcastle έχει βρει μερικά σημαντικά αποτελέσματα και μάλιστα έριξε τέσσερα στην Tottenham. Βλέπω να μη χάνει στο Selhust Park και να συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Δεν υπάρχει λόγος για Newcastle asset αυτή τη στιγμή.

 

Στο derby του Merseyside,  Everton και Liverpool θα δώσουν άλλο ένα σκληρό τοπικό ματς. Η ομάδα του Klopp σταθερά δυσκολεύεται στο Goodison Park και περιμένω την Everton να παίξει δυνατά και να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Η Liverpool πρέπει να κερδίσει, αλλιώς θα αποχαιρετήσει το πρωτάθλημα και θα έχει χάσει δύο τίτλους μέσα σε μία βδομάδα.

 

Τελευταίο ματς της ημέρας στο Old Trafford, όπου η Manchester United έχει ένα φαινομενικά πανεύκολο ματς για να ρεφάρει εναντίον της Sheffield United. Είναι ικανή για όλα, αλλά πιστεύω ότι θα κερδίσει. Bruno Fernandes και Garnacho οι φπλικές επιλογές που ενδεχομένως να αξίζει να ασχοληθούμε, αλλά έχει μόνο ένα ματς η ομάδα του Erik ten Hag και η απόφαση είναι οριακή.

 

Η αγωνιστική κλείνει την Πέμπτη με το Brighton-Manchester City. Στον απόηχο του αποκλεισμού της από το Champions League, η City όντας πλέον πρώτη στην PL, έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί άνετα την πίεση του φαβορί στην τελευταία φάση του πρωταθλήματος. Το πρόβλημα εν προκειμένω όμως είναι ότι Erling Haaland και Kevin De Bruyne βγήκαν με ενοχλήσεις από το ματς του Champions League και είναι άγνωστο το επίπεδο της ετοιμότητας τους. Παρόλα αυτά, περιμένω στη χειρότερη να πάρουν κάποιες ανάσες μόνο σε αυτή την αγωνιστική, ερχόμενοι από τον πάγκο. Αφότου περάσει η 34η, θα ασχοληθούμε με τον Phil Foden. Κανένα ενδιαφέρον για τη Brighton.

 

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Με δύο ματς κόντρα στην αρκετά αποδυναμωμένη Wolves καθώς και την ασταθέστατη Chelsea, o Bukayo Saka είναι σίγουρα μια από τις δύο καλύτερες επιλογές αρχηγών για την αγωνιστική. Τα λεπτά συμμετοχής του είναι πραγματικά εξασφαλισμένα και περιμένω αρκετά γκολ από την Arsenal συνολικά. Ο Mo Salah είναι μια εξίσου καλή επιλογή αρχηγού, κόντρα σε Fulham και Everton. Έχω την αίσθηση ότι είναι υποτονικός αυτή την περίοδο όμως, οπότε νομίζω ότι προηγείται ο Saka. Ο τρίτος παίκτης που θα προτείνω, για τους managers που παίζουν εντελώς διαφορετικά το παιχνίδι, θα είναι ο Eberechi Eze. Η Crystal Palace έχει δύο εντός έδρας κόντρα σε West Ham και Newcastle. Δεν πετάω και τη σκούφια μου, οπότε θα έμενα στους πρώτους δύο προαναφερθέντες.

 

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Ο Michael Olise είναι παικταράς, έφτασε μια ανάσα από την Manchester City, μερικούς μήνες πριν και είναι μια πολύ διασκεδαστική επιλογή, για όσους ψάχνουν κάποιο ισχυρό differential. Ναι ο Eze θα έχει την τιμητική του, αλλά ο υγιής Olise είναι εξίσου εξαιρετικό asset και μπορεί να κάνει ζημιά.

 

Καλή τύχη σε όλους και όλες! 

Κουφαλίτσα

 

 

*Η φωτογραφία είναι από τη GettyImages

 

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.