Fantasy: GW33 Review - Πρόσω ολοταχώς το καράβι της Σίτι

Τι είδαμε στην επεισοδιακή αγωνιστική που μας πέρασε και άλλαξε τα δεδομένα στη βαθμολογία.

Η Manchester City οδεύει προς έναν ακόμα τίτλο, με καπετάνιο τον Pep Guardiola. Φαίνεται να είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και το έχει αποδείξει τις τρεις περασμένες σεζόν.

«Σκόνταψαν» οι συμπρωταγωνίστριες Arsenal και Liverpool πάνω σε Aston Villa και Crystal Palace αντίστοιχα, και οι δύο εντός έδρας. Η πρώτη είχε να χάσει από την παραμονή πρωτοχρονιάς, ενώ η δεύτερη είχε να χάσει μέσα στο Anfield από τον Νοέμβριο του 22’. Ήταν άραγε ήττες που θα τους κοστίσουν τον τίτλο; Θα γίνει η City η πρώτη ομάδα στην ιστορία με 4 σερί κατακτήσεις; Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η φετινή Premier League, θα είναι ένα πρωτάθλημα ανατροπών μέχρι το τέλος.

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή, εδώ.

Σε άλλα νέα, συνετρίβει η Tottenham μέσα στο St James Park και έτσι η Villa πήρε προβάδισμα για την τετράδα. Ανοιχτή η υπόθεση για τα ευρωπαικά εισιτήρια, όπως ανοιχτή είναι και στην μάχη του υποβιβασμού, με 6 ακόμα στροφές από το τέλος.

Isak και Gordon έστεισαν πάρτι στο σπίτι τους και η Newcastle διέλυσε την Tottenham με το εμφατικό 4:0. H City έκανε το καθήκον της και πέρασε εύκολα από την Luton. Σε καλή μέρα ο Doku με γκολ και ασσίστ, όπως και ο Gvardiol. Με πέναλτι σκόραρε ο Haaland. Στέρησε μεγάλο τρίποντο στην Burnley, ο ίδιος της ο τερματοφύλακας ο Muric, που έκανε ανεπανάληπτο τσαφ. Ζορίστηκε η Brentford, αλλά κέρδισε την αδιάφορη Sheffield , που δεν έχει κάτι να χάσει πλέον αφού έχει υποβιβαστεί. Από τον πάγκο παρακολούθησε τον αγώνα ο Toney. One man show , από Cunha και 2-2 για την Wolves μέσα στην Forest. H Bournemouth έκλεψε τον βαθμό από την United, ή μάλλον το αντίθετο. Σταθερά ασταθής η ομάδα του Ten Hag.
Κυριακή κοντή γιορτή, τεράστιο διπλό για την Fulham μέσα στο London Stadium και την έδρα της West Ham. Στα παιχνίδια τον πρωτοπόρων τώρα όπως προανέφερα, η Liverpool είδε τον Eze, να ανοίγει νωρίς το σκορ, έχοντας και εξαιρετική παρουσία σε όλο το παιχνίδι. Από εκεί και έπειτα ακολούθησε μονόλογος από τους reds, που για ακόμα μια φορά δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ληστεία έκανε η ομάδα του Emery μέσα στο Emirates. Η Arsenal έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, μέχρι που ο Bailey έβαλε μπροστά τους Villagers. Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε o 3ος σκορερ της Premier League, Ollie Watkins.

Τη Δευτέρα έκλεισε το μενού αυτής της αγωνιστικής, με 6άρα σαν σε φιλικό από την Chelsea κόντρα στην Everton. 6 φορές μάζεψε την μπάλα από την εστία του ο κοντοχεράκιας Pickford. Δεν ξέρω από πότε έχει να βάλει 6 γκολ η Chelsea. Τα έλεγε την περασμένη εβδομάδα ο Pochettino! Βέβαια ποιος ξέρει τι θα έκαναν χωρίς τον Cole Palmer, που πέτυχε μόνο τέσσερα γκολ και έφτασε τον Haaland στην λίστα των top scorer. Τι μεταγραφή ήταν και αυτή.

Αυτά λοιπόν σαν μια επίγευση που μας άφησε το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Όλα ανοιχτά όπως είπα και στην αρχή. Έχουμε να δούμε ένα πραγματικά ανεπανάληπτο photo finish. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ελπίζω να είστε όλοι καλά. Εννοείται περιμένουμε τον ειδικό των preview, Κουφαλίτσα, να μας βάλει στο κλίμα της διπλής αγωνιστικής την 34 και την διαχείρηση των chips.

Καλή συνέχεια σε όλους.

Αναστάσης Ηλιάδης

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.