Πώς αντικαθιστάς τον κορυφαίο;

Η αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε τους ανθρώπους του αγγλικού συλλόγου αντιμέτωπους με έναν από τους πιο δύσκολους γρίφους στην ιστορία του αθλήματος: Ποιος μπορεί να αντικαταστήσει τον κορυφαίο μάνατζερ ποδοσφαίρου της τριακονταετίας;

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί δύο απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα. Η πρώτη αφορούσε τον Ντέιβιντ Μόγιες. Έναν Σκωτσέζο προπονητή με εμπειρία χρόνων στην Πρέμιερ Λιγκ, αποδεδειγμένη ικανότητα στη διαχείριση των οικονομικών ενός μεσαίου συλλόγου και σε ηλικία η οποία δικαιολογούσε το εξαετές συμβόλαιο που του προσφέρθηκε. Ωστόσο, ο Μόγιες αποδείχθηκε ανεπαρκής σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο, μοιάζοντας να μην πιστεύει ούτε ο ίδιος ότι επιλέχθηκε για μια τόσο σημαντική αποστολή, με αποτέλεσμα να μην πείσει ούτε και τους ποδοσφαιριστές, τους οπαδούς ή τα ΜΜΕ.

Η δεύτερη απάντηση άκουγε στο όνομα Λουίς Φαν Χάαλ. Ενός προπονητή με βαρύ όνομα στην ποδοσφαιρική κοινότητα, ένα βιογραφικό γεμάτο επιτυχίες και μια προσωπικότητα η οποία εμπνέει πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε σχέση με τον προκάτοχό του. Αυτό ίσως που δεν “κόλλησε” είναι η απροθυμία του Φαν Χάαλ να αφιερωθεί απόλυτα στο πρότζεκτ της Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός διαμαρτυρήθηκε για το βαρύ πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ που του χαλάει τις “πολύτιμες διακοπές” του, αναρωτήθηκε γιατί πληρώνεται με τόσα χρήματα απλώς για να αποφασίζει έχοντας συμβουλευτεί κάποιον από τους “δεκάδες” βοηθούς και συνεργάτες που του παρέχει ο σύλλογος, ενώ σε κάθε ευκαιρία τόνιζε ότι αυτή είναι η τελευταία του δουλειά και ανυπομονεί να αποσυρθεί. Κάτι το οποίο ενδεχομένως θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει ως επιτυχημένος κόουτς της Εθνικής Ολλανδίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο πάγκος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται έναν μάνατζερ πρώτης γραμμής, ο οποίος να έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να μείνει για αρκετά χρόνια και να κάνει ξανά τους “κόκκινους διαβόλους” διεκδικητές σε πρώτη φάση του αγγλικού πρωταθλήματος και στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Μόγιες να μην δείχνει ικανός να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο και τον Φαν Χάαλ να …ψάχνεται για συνταξιοδότηση, η Γιουνάιτεντ καλείται να απαντήσει για τρίτη φορά στο ερώτημα “πώς αντικαθιστάς τον κορυφαίο;” με τα περιθώρια πλέον να στενεύουν.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι των Ζοσέ Μουρίνιο, Ντιέγκο Σιμεόνε και Ράιαν Γκιγκς. Ο πρώτος απολύθηκε πρόσφατα από την Τσέλσι και έχει κάνει σαφές ότι τον ενδιαφέρει η δουλειά στο Μάντσεστερ, ο δεύτερος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020 στην Ατλέτικο Μαδρίτης και δεν έχει αναφερθεί δημόσια σχετικά με τη διάθεσή του ή μη να δουλέψει σε άλλο σύλλογο, ενώ ο Ουαλός θρύλος της ομάδας είναι βοηθός του Φαν Χάαλ και αναμένεται να παραμείνει στο πόστο του, εκτός εάν πάρει …προαγωγή.

Η διοίκηση της Γιουνάιτεντ καλείται να πάρει μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην ιστορία του συλλόγου, με τον ανταγωνισμό στην Πρέμιερ Λιγκ να αυξάνεται διαρκώς.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.