«Στενάχωρο να αφήνεις την Άρσεναλ, αλλά πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι στην Τσέλσι»

Ο Ολιβιέ Ζιρού μεταπήδησε από την Άρσεναλ στην συμπολίτισσα Τσέλσι την τελευταία μέρα των μεταγραφών, ελπίζοντας να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Γάλλος επιθετικός παραδέχτηκε ότι είναι δυσάρεστο να φεύγεις από μια ομάδα όπως η Άρσεναλ, αλλά δήλωσε έτοιμος για νέες προκλήσεις στην καριέρα του.

Με την άφιξη του Λακαζέτ στην Άρσεναλ, περιορίστηκε ο χρόνος συμμετοχής του Ζιρού, ο οποίος ξεκίνησε βασικός μόλις μια φορά στις 16 φετινές του συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.

«Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα με έναν ακόμη επιθετικό και έτσι ήρθε ο Ομπαμεγιάνγκ στην Άρσεναλ. Υπήρχαν πλέον τρεις πρωτοκλασάτοι επιθετικοί και γι' αυτό επέλεξα να αποχωρήσω», δήλωσε ο 31χρονος επιθετικός, ο οποίος άλλαξε ομάδα στη Deadline Day.

«Όπως ήταν λογικό επεδίωξα μια νέα ευκαιρία στην καριέρα μου. Έχω μια δυσαρέσκεια, παρόλο που πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια στην Άρσεναλ.

Θα μπορούσα να είχα μείνει, όμως ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Η επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στην Πρέμιερ Λιγκ και έτσι η Τσέλσι μοιάζει με ιδανική ευκαιρία.

Μίλησα και με τον Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος με συμβούλεψε να αγωνιστώ κάπου που θα έχω χρόνο συμμετοχής, έτσι ώστε να κερδίσω μια θέση στο ρόστερ της εθνικής Γαλλίας, ενόψει του Μουντιάλ 2018».


Ο Γάλλος επιθετικός θεωρεί ότι είναι δύσκολο να αρνηθείς να δουλέψεις με τον Αντόνιο Κόντε και δηλώνει ανυπόμονος να παλέψει με τον Αλβάρο Μοράτα για να πάρει χρόνο συμμετοχής στη νέα του ομάδα.

«Η απόφασή μου δεν ήταν δύσκολη, όταν έμαθα ότι ο Κόντε επιθυμεί να ενταχθώ στο ρόστερ της ομάδας», συμπλήρωσε ο Ζιρού.

«Η συζήτηση με τον νέο μου προπονητή ήταν καταλυτική. Ξέρω ότι ο Κόντε με εκτιμάει και πιστεύω πως θα συνέργαστούμε άψογα.

Εγώ και ο Μοράτα είμαστε οι δύο επιθετικοί της ομάδας και θα υπάρξει ωραίος ανταγωνισμός μεταξύ μας. 

Εκτός από την Τσέλσι ενδιαφέρθηκε για μένα η Ντόρτμουντ, η οποία με ήθελε υπό μορφή δανεισμού, η Σεβίλλη, ενώ ο ατζέντης μου δέχτηκε και μια κρούση από τη Ρόμα», αποκάλυψε ο έμπειρος διεθνής Γάλλος επιθετικός.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.