Οι Premierleaguefans βλέπουν να ανοίγει ξανά το χρόνιο θέμα περί αλλαγής προπονητή στους Κανονιέρηδες, καθώς πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου διαφωνούν στο «ποιος» είναι προτιμότερο να αντικαταστήσει τον Γάλλο τεχνικό, αλλά όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αντικατασταθεί.

Σε παλαιότερο αφιέρωμα των Premierleaguefans ασχοληθήκαμε με το πώς έφτασαν οι Κανονιέρηδες από το «Arsene Knows» στο «Wenger Out».

 

Οι ...επόμενοι και ο Τάμεσης

Κατά καιρούς έχουν γίνει λίστες με ονόματα υποψηφίων προπονητών που θα αντικαταστήσουν τον έμπειρο μάνατζερ. Ανάλογα με την περίοδο, υπάρχουν και διαφορετικά ονόματα.

Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, έρχεται η ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Αρσέν Βενγκέρ και δημιουργείται η αίσθηση ότι ο Αλσατός θα παραμείνει προπονητής της Άρσεναλ ...μέχρι να στερέψει ο Τάμεσης!

 

Η συνεχής κριτική

Σε μόνιμη βάση, εδώ και πολλά χρόνια, ο Βενγκέρ βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Ο Τόνι Άνταμς είχε δηλώσει ότι ο Γάλλος «δεν το έχει με το κοουτσάρισμα». Ο Ardan Turan έγραψε πως αδυνατεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς της εποχής και λειτουργεί με απαρχαιωμένες πρακτικές.

Ο παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής και νυν τηλεσχολιαστής, Κρις Σάτον, ήταν αμείλικτος και είπε πως ο 68χρονος μάνατζερ «είναι σαν έναν θείο που δεν θέλει να φύγει από το πάρτι», ενώ τον χαρακτήρισε επίσης και «σιωπηλό δικτάτορα που φέρεται εγωιστικά».

 

Νέος κύκλος πιθανών αντικαταστατών

Στην πιο πρόσφατη λίστα των ...αντί-Βενγκέρ υπάρχουν ονόματα που έχουν αναφερθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά και καινούρια, όπως εκείνο του τεχνικού της Νάπολι, Μαουρίτσιο Σάρι. Μετά την απογοητευτική ήττα της Άρσεναλ από τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Λιγκ Καπ, γνωστές προσωπικότητες του αγγλικού ποδοσφαίρου πήραν θέση σχετικά με το ποιός πρέπει να αντικαταστήσει τον Αρσέν Βενγκέρ. 


«Οι φίλοι της Άρσεναλ θέλουν μια ομάδα που να διεκδικεί το πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη στιγμή απέχουν ...μίλια από αυτό. Χρειάζονται περισσότερους παίκτες, διαφορετικού τύπου παίκτες, καλύτερη ισορροπία στο ρόστερ τους και χρειάζονται μια καινούρια ...φωνή. Αγαπώ τον Αρσέν Βενγκέρ και αγαπώ όσα έχει κάνει για τον σύλλογο και πάντα θα τον υποστηρίζω όσο μπορώ, αλλά νομίζω ότι ο χρόνος τους (ενν. της Άρσεναλ και του Βενγκέρ) τελειώνει», είπε ο πρώην παίκτης και προπονητής (μεταξύ άλλων ομάδων και) της Τότεναμ, Τιμ Σέργουντ.

 

Ο άλλοτε στράικερ των Κανονιέρηδων, Ίαν Ράιτ, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και παραχαϊδεύει την ομάδα. Δεν ξέρω εάν θα μείνει και του χρόνου. Δεν νομίζω ότι γνωρίζει κανείς. Αυτή η μόνιμη μετριότητα πρέπει να σταματήσει να υφίσταται.

Θέλω η Άρσεναλ να είναι ξανά ανταγωνιστική, να υπογράψει παίκτες που θα σε ενθουσιάσουν. Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο top-5 προοδεύουν, ενώ η Άρσεναλ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, απομακρύνεται από τους 5 κορυφαίους. Πρέπει να το σταματήσουν, να πάρουν έναν πετυχημένο προπονητή κι έπειτα ποδοσφαιριστές για να πάνε μπροστά. Έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν.

Ο σύλλογος πρέπει να αρχίσει να αναζητεί κάποιον που δεν θα είναι μεγάλος σε ηλικία. Ακούω να μιλούν για τον Αντσελότι, αλλά πρέπει να βρουν τον επόμενο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος έφτιαξε μόνος του την πορεία του προς την κορυφή. Ο Μάρκο Σίλβα έδειξε τις δικές του φιλοδοξίες. Κάποιος σαν αυτόν είναι καλός και μπορεί να χτίσει το οικοδόμημα από την αρχή, να έχει τη φιλοσοφία του και να είναι ενθουσιώδης και αποφασιστικός. Κάποιος που θα μπορεί να αποκτήσει έναν παίκτη κι εκείνος να φέρει εις πέρας την φιλοσοφία του προπονητή, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στη Μάντσεστερ Σίτι».

Ο Άγγλος πρώην μέσος της Άρσεναλ, Ρέι Πάρλουρ, πρότεινε έναν πρώην συμπαίκτη του στους Κανονιέρηδες:

«Μπορούμε να επιλέξουμε κάποιον με εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Προφανώς υπάρχει και ο Κάρλο Αντσελότι που έχει κοουτσάρει μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο.  Όμως προσωπικά θα έπαιρνα το ρίσκο με τον Πατρίκ Βιεϊρά. Θα του δοθεί χρόνος. Έχει κοουτσάρει στη Νέα Υόρκη και γνωρίζει τον σύλλογο (ενν. την Άρσεναλ) πολύ καλά. Γνωρίζει την ιστορία του συλλόγου και που θέλει να φτάσει. Θα είναι σε θέση να προσελκύσει σημαντικούς παίκτες και οι οπαδοί θα του δώσουν την ευκαιρία. Αυτή θα ήταν η επιλογή μου».

 

Άλλος ένας πρώην παίκτης του Αρσέν Βενγκέρ, φέρεται να είναι στη λίστα διαδοχής του. Ο λόγος για τον Τιερί Ανρί, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά, τόνισε:

«Κοιτάξτε, έχω ακόμη μια δουλειά να κάνω με την εθνική Βελγίου (σ.σ. είναι βοηθός προπονητή του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ), αλλά το να αναλάβω την Άρσεναλ είναι ένα όνειρο για μένα. Εάν ενδιαφέρομαι; Ναι. Ποιός δεν θα ενδιαφερόταν; Αλλά σέβομαι τον άνθρωπο που είναι ακόμη στο συγκεκριμένο πόστο».

 

Τίτλοι τέλους ή όχι;

Άνθρωποι της Άρσεναλ, πρώην παίκτες της, πρώην παίκτες του Βενγκέρ, αντίπαλοι, όλοι τους συμφωνούν πως έχει έρθει η στιγμή να αποχωρήσει ο Γάλλος και να αποκτήσει καινούριο προπονητή ο σύλλογος. Τα ονόματα είναι πολλά, οι φήμες ακόμη περισσότερες, ωστόσο ο Αρσέν Βενγκέρ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και, όπως συμβαίνει στην Άρσεναλ εδώ και μια εικοσαετία, τα πάντα θα κριθούν από τις αποφάσεις του.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.