«Θέλει να είναι διαφορετικός ο Λαόθ, έκανε λάθος, αλλά η Λίβερπουλ άξιζε να περάσει»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είπε πως η αποβολή του ήταν άδικη, τόνισε ότι το γκολ του Σανέ είναι κανονικό και έδωσε συγχαρητήρια στους Κόκκινους για την πρόκρισή τους.

Μετά τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Καταλανός τεχνικός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη διαιτησία του Ματέου Λαόθ και απάντησε:

«Είναι το ίδιο πράγμα με τον τελευταίο μας αγώνα, απέναντι στη Γιουνάιτεντ. Εβδομήντα-πέντε λεπτά, το πιο απίστευτο πέναλτι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου και ο Μάρτιν Άτκινσον να μην θέλει να σφυρίξει. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ, πολύ καλές, οπότε τέτοιου είδους αποφάσεις κάνουν τη διαφορά. Συγχαρητήρια στη Λίβερπουλ, αλλά, στις στιγμές που έπρεπε δεν πάρθηκαν οι σωστές αποφάσεις (εννοεί από τους διαιτητές)».

Σχετικά με την αποβολή του από τον Λαόθ, ο Γκουαρντιόλα είπε είπε:

«Είπα ότι το γκολ του Σανέ ήταν κανονικό. Δεν τον  πρόσβαλα, ήμουν ευγενικός, είχα δίκιο. Αλλά ο Ματέου Λαόθ είναι ένας ξεχωριστός τύπος, του αρέσει να είναι διαφορετικός, να ξεχωρίζει. Θυμάμαι και τι συνέβη στο Μονακό πέρσι, στο 1-1, με ένα εκπληκτικό πέναλτι στον Σέρχιο Αγουέρο. Είναι ξεχωριστός (σ.σ. ο Λαόθ). Όταν όλοι οι άλλοι βλέπουν κάτι, εκείνου του αρέσει να αποφασίζει το αντίθετο. Δεν είπα καμία ακατάλληλη λέξη.

Γνωρίζω τον διαιτητή, από την Ισπανία. Είχαμε μιλήσει για αυτόν, τον γνωρίζουμε. Αλλά εντάξει, η Λίβερπουλ άξιζε να περάσει».

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε λέγοντας:

«Είναι διαφορετικό πράγμα να πας στο ημίχρονο με το 1-0 και διαφορετικό να πας με 2-0. Είναι διαφορετικό όταν το πρώτο γκολ του Σαλάχ στο Άνφιλντ ήταν οφσάιντ. Σε αυτού του είδους τις διοργανώσεις, οι επιπτώσεις (σ.σ. των λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων) είναι τεράστιες.

Παίξαμε φανταστικά για τα 45’ πρώτα λεπτά. Αλλά και πάλι, έγινε το ίδιο με την περασμένη σεζόν στο Μονακό, όταν ο ίδιος διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στον Αγουέρο.

Θα πω συγχαρητήρια στη Λίβερπουλ. Εύχομαι να μπορέσουν να εκπροσωπίσουν επάξια το αγγλικό ποδόσφαιρο στα ημιτελικά. Είναι μια εξαιρετική ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.