Το ντόμινο του Μπέιλ

Η στήλη αυτή είναι αφιερωμένη στα "ντόμινο" που δημιουργούνται στο ποδόσφαιρο κι επηρεάζουν (και) την Πρέμιερ Λιγκ.

Το καλοκαίρι του 2013 η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να σπάσει ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής, για να αποκτήσει τον Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ. Ο εντυπωσιακός Ουαλός εξτρέμ, ο οποίος είχε σαρώσει όλα τα ατομικά βραβεία στην Πρέμιερ Λιγκ, έγινε το κεντρικό πρόσωπο στην ακριβότερη μετακίνηση ποδοσφαιριστή στην ιστορία του αθλήματος, καθώς κόστισε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

 

Οι Σπερς αποφάσισαν να διαθέσουν τα έσοδα από τη μεταγραφή του Μπέιλ για την αγορά επτά ποδοσφαιριστών (Έρικσεν, Σολδάδο, Παουλίνιο, Καπού, Κίρικες, Τσαντλί και Λαμέλα). Ο Αργεντίνος αριστερός χαφ της Ρόμα, Έρικ Λαμέλα, ήταν ο εκλεκτός της Τότεναμ για να αντικαταστήσει τον Μπέιλ. Είχε πετύχει 15 γκολ σε 36 αγώνες σε μια εξαιρετική σεζόν στη Ρώμη και για τη μεταγραφή του δαπανήθηκαν περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ.

 

Το κενό που άφησε στη Ρόμα η αποχώρηση του Λαμέλα, κλήθηκε να καλύψει ο Σέρβος πλάγιος μέσος, Αντέμ Λιάιτς. Οι «Βιόλα», στους οποίους αγωνιζόταν μέχρι το 2013, απολάμβαναν το ταλέντο και τις εμπνεύσεις του εντός αγωνιστικού χώρου, ωστόσο είχαν προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Ως αποτέλεσμα, μετά από ισχυρές πιέσεις και του ίδιου του παίκτη, η Φιορεντίνα συμφώνησε στα 11 εκατομμύρια ευρώ και παραχώρησε τον Λιάιτς στη Ρόμα.

 

Προσπαθώντας να βρει τον αντικαταστάτη του Λιάιτς, η Φιορεντίνα του Βιντσέντζο Μοντέλα αποφάσισε να επενδύσει στον τότε 20χρονο Κροάτη Άντε Ρέμπιτς, ο οποίος είχε ήδη προλάβει να τραβήξει επάνω του τα βλέμματα πετυχαίνοντας 17 γκολ σε 54 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ραντνίτσκι. Για την απόκτηση του Ρέμπιτς η Φιορεντίνα ξόδεψε περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η ηχηρή μεταγραφή του Μπέιλ στη Ρεάλ λοιπόν, λειτούργησε ως ντόμινο κι έφερε επίσης τον Λαμέλα από τη Ρόμα στην Τότεναμ, τον Λιάιτς από τη Φιορεντίνα στη Ρόμα και τον Ρέμπιτς από τη Ραντνίτσκι στη Φιορεντίνα.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.