Οι Premierleaguefans γράφουν για τους κορυφαίους σκόρερς της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας.

Είχαμε αναλύσει και παλιότερα τους τότε πιο εύστοχους επιθετικούς της Τσάμπιονσιπ, ορισμένοι εκ των οποίων έλαμψαν αργότερα και στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Για άλλη μια χρονιά το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ αποδεικνύει τον άκρως ανταγωνιστικό του χαρακτήρα, καθώς μετά από δεκαεπτά αγωνιστικές η δέκατη θέση απέχει από την κορυφή μόλις επτά βαθμούς.

Ποιοί είναι όμως οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές που έχουν δώσει ώθηση στην προσπάθεια των ομάδων τους να πετύχουν τους φετινούς τους στόχους;

Νιλ Μοπάϊ (Μπρέντφορντ)

Ο 22χρονος Γάλλος φορ μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση της επίθεσης αλλά φέτος έχει εντυπωσιάσει με την εκτελεστική του δεινότητα, καθώς είχε φτάσει σε 7 συμμετοχές τα 8 τέρματα, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 12 φορές, ισοφαρίζοντας την περσινή του επίδοση. Μόνο που αυτή τη σεζόν, δεύτερη στην ομάδα της Μπρέντφορντ (εδώ παλαιότερο αφιέρωμα των Premierleaguefans στον πρόεδρό της), το έχει καταφέρει με σχεδόν το ένα τρίτο των συμμετοχών σε σχέση με πέρυσι (15 έναντι 42)! Επόμενο βήμα θα ήταν ίσως μια μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς τέτοιες εμφανίσεις είναι σίγουρο πως θα κινητοποιήσουν συλλόγους αυτού του βεληνεκούς. Άλλωστε ο νεαρός επιθετικός άφησε πίσω του την απίστευτη ευκαιρία που είχε χάσει την περασμένη σεζόν:

 

Μπίλι Σαρπ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Ο 32χρονος Βρετανός επιθετικός μετά από πολλά έτη περιπλανήσεων στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και κυρίως στην Τσάμπιονσιπ, έχει βρει την Ιθάκη του στην ομάδα με την οποία έκανε και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Την τελευταία τετραετία σκοράρει σταθερά πάνω από 10 φορές (σε Λιγκ Ουάν και Τσάμπιονσιπ) και η φετινή σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς έχει ήδη φτάσει τα 10 τέρματα μετά το εντυπωσιακό του χατ τρικ απέναντι στην Γουίγκαν Αθλέτικ. Πιο ώριμος από ποτέ λοιπόν, δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει τόσο την άνοδο με την ομάδα του, όσο και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας με αξιώσεις!

 

Λούκας Γιούτκιεβιτς (Μπέρμιγχαμ Σίτι)

Ο 29χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός διανύει φέτος την παραγωγικότερη σεζόν της καριέρας του μέχρι στιγμής. Έχοντας θητεύσει σε δέκα διαφορετικούς συλλόγους επί βρετανικού εδάφους, δείχνει να έχει δέσει πολύ καλά στην Μπέρμινχαμ Σίτι και έχει σκοράρει 9 φορές σε 17 εμφανίσεις, δίνοντας τον τόνο στην επίθεση της ομάδας του Γκάρι Μονκ, η οποία παρά τα οικονομικά της προβλήματα στέκεται καλά στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Ντουάιτ Γκέιλ (Γουέστ Μπρομ)

Ο 29χρονος επιθετικός της Γουέστ Μπρόμγουιτς Άλμπιον δείχνει για άλλη μια φορά φέτος πως είναι ένας χαρισματικός σκόρερ στο επίπεδο της Τσάμπιονσιπ, καθώς το γεγονός πως έχει σκοράρει αυτή τη στιγμή ήδη 9 φορές σε 14 εμφανίσεις δείχνει του λόγου το αληθές. Μπορεί στην Πρέμιερ Λιγκ να μην κατάφερε με την Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ να πετύχει πέρυσι διψήφιο αριθμό τερμάτων, αλλά κανείς δεν είχε λησμονήσει τα 23 τέρματα της σεζόν 2016-17 στη δεύτερη κατηγορία. Πλέον ο Άγγλος φορ είναι έτοιμος να επαναλάβει και ίσως να ξεπεράσει αυτήν την επίδοση.

 

Λιούις Γκράμπαν (Νότινγχαμ Φόρεστ)

Ο 30χρονος Άγγλος φορ είναι ένας αποδεδειγμένα καλός σκόρερ για το επίπεδο της Τσάμπιονσιπ και αυτός είναι ο λόγος που η Νότινγχαμ Φόρεστ του Αιτόρ Καράνκα κινήθηκε αστραπιαία για την απόκτησή του. Άλλωστε η καταπληκτική περσινή σεζόν του, κατά την οποία σκόραρε συνολικά 20 φορές με δύο διαφορετικές ομάδες (Σάντερλαντ και Άστον Βίλα) κατέδειξε και την εξαιρετική προσαρμοστικότητά του και γι΄αυτό το λόγο τα 9 τέρματα σε 15 εμφανίσεις φαντάζουν απόλυτα φυσιολογικά, και μάλιστα δίνουν το δικαίωμα στη Φόρεστ να ονειρεύεται την άνοδο και στον Γκράμπαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Τσάμπιονσιπ.

 

Τέεμου Πούκι (Νόριτς)

Ο 28χρονος Φινλανδός επιθετικός έχει αγωνιστεί σε αρκετά σημαντικά πρωταθλήματα (ισπανικό, σκωτσέζικο, γερμανικό) με επιτυχία και η πρόκληση που διάλεξε φέτος ήταν αυτή του πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ. Μέχρι στιγμής φαίνεται να κερδίζει το προσωπικό του στοίχημα αλλά και η Νόριτς απολαμβάνει τους καρπούς αυτής της επιτυχίας, όντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Σε αυτήν την πετυχημένη πορεία ο Πούκι έχει συμβάλλει συνολικά με 9 τέρματα σε 14 συμμετοχές, σκοράροντας μάλιστα για το 4-3 στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με τη Μίλγουολ στην προηγούμενη αγωνιστική (που έφερε μόνη πρώτη την ομάδα του με 33 βαθμούς) και αποτελεί φυσικά μια διαρκή απειλή για τις αντίπαλες εστίες. 

 

Σ.σ. Το κείμενο γράφτηκε πριν από την 18η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.