Οι σημαντικότερες μεταγραφές Ιανουαρίου της Άρσεναλ

Οι Premierleaguefans γράφουν για τους κορυφαίους παίκτες που αποκτήθηκαν από την Άρσεναλ την τελευταία εικοσαετία, σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ανέκαθεν πρωταγωνίστρια στην Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία 20 χρόνια η Άρσεναλ, οπότε η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτά τα μικρά αφιερώματα για την κίνηση των ομάδων στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (ΤσέλσιΛίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Οι Κανονιέρηδες έχουν εντάξει πολλούς παίκτες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ομάδα, σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο και σας παρουσιάζουμε τους κυριότερους από αυτούς.

Η λίστα αφορά παίκτες που αποκτήθηκαν από τον Γενάρη του 1999 μέχρι και εκείνον του 2018.

Νουάνκουο Κανού

Ο ύψους 1,97 Νιγηριανός επιθετικός μετακινήθηκε από την Ίντερ στην Άρσεναλ τον χειμώνα του 1999 έναντι 4,15 εκατομμυρίων λιρών. Στο πρώτο του ματς για το αγγλικό FA Cup "έσπασε" το fair play μετά από έναν τραυματισμό παίκτη της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έδωσε την ασίστ για γκολ του Μαρκ Όφερμαρς. Ο Αρσέν Βενγκέρ παραδέχτηκε ότι η νίκη δεν ήρθε δίκαια, τόνισε ότι οι παίκτες του μπερδεύτηκαν και προσφέρθηκε για επανάληψη του αγώνα, κάτι που συνέβη πράγματι, με τους Κανονιέρηδες να επικρατούν ξανά.

Η συνέχεια για τον Κανού ήταν πολύ διαφορετική, καθώς εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες στις τάξεις των οπαδών της Άρσεναλ, ενώ κέρδισε και τον σεβασμό των Άγγλων φιλάθλων γενικότερα. Έπαιξε 195 φορές στην ομάδα του Βενγκέρ, με 43 γκολ και 18 ασίστς κι έπειτα συνέχισε με επιτυχία σε Γουέστ Μπρομ και Πόρτσμουθ.

Κόλο Τουρέ

Από τους σημαντικότερους αμυντικούς που αγωνίστηκαν τα τελευταία 20 χρόνια στην Άρσεναλ, ο Ιβοριανός στόπερ αποτέλεσε βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας. Ο Τουρέ, που αποκτήθηκε το Φεβρουάριο του 2002 (έπειτα από ένα μικρό διάστημα δοκιμής), από την ASEC της Ακτής Ελεφαντοστού έναντι μόλις 150 χιλιάδων λιρών, αποτέλεσε το στυλοβάτη της άμυνας των Κανονιέρηδων για χρόνια και ήταν, μαζί με τον Σολ Κάμπελ, το δίδυμο κεντρικών αμυντικών που οδήγησε την Άρσεναλ στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004, ένα ανεπανάληπτο κατόρθωμα.

Στην Άρσεναλ ο Τουρέ έμεινε ως το 2009 κι αγωνίστηκε συνολικά σε 225 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκοράροντας κι 9 φορές, πριν φύγει για τη Μάντσεστερ Σίτι εκείνη τη χρονιά. Ο Τουρέ αποτέλεσε έναν από τους πρώτους Ιβοριανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο, ανοίγοντας το δρόμο και για άλλους πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές από την Ακτή Ελεφαντοστού για να αγωνιστούν σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Θίο Γουόλκοτ

Ο βραχύσωμος εξτρέμ, από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, που πάντως δε δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες που υπήρχαν γι’ αυτόν, αφού ποτέ δεν έφτασε στο σημείο να αποτελέσει ηγέτη σε οποιαδήποτε ομάδα, εντάχθηκε στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2006 από τη Σάουθάμπτον, έναντι 5 εκατομμυρίων λιρών, πριν ακόμη κλείσει τα 17 του χρόνια.

Ένα παιδί - θαύμα στα πρώτα του βήματα, πραγματικός κίνδυνος – θάνατος στο ανοιχτό γήπεδο, ο Γουόλκοτ αποτέλεσε για χρόνια μια αξιόπιστη λύση στα πλάγια για την Άρσεναλ, ερχόμενος όμως κυρίως από τον πάγκο. Με τους Κανονιέρηδες αγωνίστηκε σε 270 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκοράροντας 65 γκολ, μέχρι το 2018 που έφυγε για την Έβερτον. Στο ενεργητικό του έχει και 47 παιχνίδια με την εθνική ανδρών της Αγγλίας, έχοντας σκοράρει 7 φορές.

Eμάνουελ Αντεμπαγιόρ

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση από όσες αναφέρονται σε αυτό το κείμενο, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ άφησε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην Άρσεναλ στα χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα του Λονδίνου. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2006 κι αυτός, έναντι 7 εκατομμυρίων λιρών από τη Μονακό και αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας για χρόνια. Ήταν μάλιστα κι αυτός (μαζί με τον Φαν Πέρσι) που ανέλαβε να σηκώσει το τεράστιο βάρος της αναπλήρωσης του κενού που άφησε πίσω του ο μεγάλος Τιερί Ανρί φεύγοντας για τη Μπαρτσελόνα.

Ο Τογκολέζος επιθετικός έμεινε στην Άρσεναλ ως το 2009, όταν και μεταγράφηκε στην Μάντσεστερ Σίτι. Δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθεί η απαράδεκτη ενέργειά του όταν σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδας του με τη Σίτι, όταν και πανηγύρισε επίτηδες μπροστά στους οπαδούς της Άρσεναλ. Ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη έτσι κι αλλιώς ο Αντεμπαγιόρ, πράγμα ευρέως γνωστό. Με την Άρσεναλ αγωνίστηκε σε 104 παιχνίδια στην Πρέμιερ, σκοράροντας 46 γκολ.

Πιέρ – Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ

Η τελευταία μεγάλη μεταγραφή Ιανουαρίου μέχρι σήμερα για την Άρσεναλ αφορά – συμπτωματικά – ακόμα έναν ποδοσφαιριστή από την Αφρική. Ο επιθετικός από τη Γκαμπόν, εντάχθηκε στην Άρσεναλ την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου του 2018, έναντι 56 εκατομμυρίων λιρών, ποσού – ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας, από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Ομπαμεγιάνγκ αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή τη βασική δύναμη πυρός της Άρσεναλ στην επίθεση, έχοντας αγωνιστεί σε 36 παιχνίδια πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας ως τώρα 24 γκολ. Ο Γκαμπονέζος φορ είναι φυσικά κι ο αρχηγός της εθνικής του ομάδας, έχοντας μάλιστα κερδίσει και το βραβείο του καλύτερου Αφρικανού ποδοσφαιριστή το 2015.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.