Λιντς Γιουνάιτεντ: Η ώρα της επιστροφής στην Πρέμιερ Λιγκ;

Οι Premierleaguefans γράφουν για τα Παγόνια και την προσπάθειά τους να γυρίσουν μετά από χρόνια στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας!

Με 26 αγωνιστικές ημέρες συμπληρωμένες και άλλες 20 να απομένουν, η φετινή εικόνα της Λιντς Γιουνάιτεντ δείχνει περίπου ίδια με την περσινή, όμως κάποια άλλα σημάδια αυξάνουν την αισιοδοξία στο στρατόπεδο των Παγονιών για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η βαθμολογία στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ από το Skysports

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Το φετινό καλοκαίρι δεν ήταν πιθανότατα όσο έντονο περίμεναν οι φίλοι της ομάδας, με τις προσθήκες να είναι λίγες και κυρίως με τη μορφή δανεισμού.

Επέστρεψαν με αυτόν τον τρόπο ο 18χρονος Τζακ Κλαρκ από την Τότεναμ και ο Τζακ Χάρισον από την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ αποκτήθηκαν ο Έλντερ Κόστα από τη Γουλβς, ο 19χρονος τερματοφύλακας Ιλάν Μεσλιέ από την Λοριάν και ο 22χρονος Μπεν Γουάιτ από την Μπράιτον.

Υπήρξαν βέβαια και σημαντικές αποχωρήσεις, όπως του πρώτου σκόρερ της περσινής ομάδας Κέμαρ Ρουφ για την Άντερλεχτ και του Σουηδού κεντρικού αμυντικού Πόντους Γιάνσον, ο οποίος αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φίλους της ομάδας και η αποχώρησή του για την Μπρέντφορντ ξένισε.

Τα σημαντικότερα γεγονότα όμως ήταν η παραμονή του σπουδαίου Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της ομάδας μαζί με το επιτελείο του και η ανανέωση του συμβολαίου του Κάλβιν Φίλιπς, καθώς ο μέσος από το Γιόρκσαϊρ είχε γίνει κομβικός παίκτης υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού.

Η σεζόν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς αλλά και με σημάδια που θύμισαν την περσινή χρονιά, καθώς παιχνίδια εντός έδρας με ολοκληρωτική υπεροχή ''στράβωσαν'', και χάθηκαν έτσι 7 βαθμοί από τις Σουόνσι  (ήττα με 0-1) , Ντέρμπι Κάουντι και Νότιγχαμ Φόρεστ(ισοπαλία 1-1). Πάντως η ομάδα φλέρταρε σταθερά με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο διάστημα μέχρι τις αρχές Οκτώβρη η επιθετική δυστοκία εμφανίστηκε αρκετά έντονα, με τον Πάτρικ Μπάμφορντ να μην έχει βρει την αυτοπεποίθησή του, και έτσι εμφανίστηκαν και άλλες δύο ήττες απέναντι στις Μίλγουολ και Τσάρλτον εκτός έδρας. Εντός έδρας πάντως άρχισε να εμφανίζεται αυξημένη αποτελεσματικότητα, η οποία επέτρεπε στην ομάδα να μην εμφανίζεται χαμηλότερα από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέιοφς.

Μετά την ήττα απέναντι στη Μίλγουολ (η οποία πάντως ήρθε μετά από άδικη κόκκινη κάρτα στον Μπεράρντι και ανύπαρκτο πέναλτι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο), φαίνεται πως η Λιντς Γιουνάιτεντ φορμαρίστηκε σχεδόν στο ίδιο χρονικό σημείο με πέρυσι και ακολούθησαν 11 αγωνιστικές χωρίς ήττα, με σερί 7 νικών το οποίο διεκόπη απρόσμενα, καθώς το αρχικό 3-0 απέναντι στην Κάρντιφ στο Έλαντ Ρόουντ στα μέσα του Δεκέμβρη δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση το τελικό 3-3 που προσγείωσε κάπως τους φίλους της ομάδας αλλά και τους παίκτες του Μπιέλσα στην πραγματικότητα της Τσάμπιονσιπ. Ακολούθησε η ήττα στις λεπτομέρειες με 2-1 απέναντι στη Φούλαμ στο ντέρμπι του Λονδίνου και η άχρωμη ισοπαλία της Boxing Day στο Έλαντ Ρόουντ με την Πρέστον, αποτελέσματα που όμως δεν κόστισαν καθώς το σκληρό πρόγραμμα με 10 αναμετρήσεις σε 40 μέρες που ξεκίνησε από τα τέλη Νοέμβρη επηρέασε όλους τους δελφίνους της ανόδου και η ομάδα παρέμενε σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο Γουέστ Μπρόμ.

Το τέλος του 2019 πάντως βρήκε την Λιντς Γιουνάιτεντ να φεύγει νικήτρια από το Σεντ Άντριους στο παιχνίδι της χρονιάς με τελικό σκορ 4-5(!) απέναντι στην γηπεδούχο Μπέρμινχαμ Σίτι και να πιάνει στην κορυφή την Γουέστ Μπρομ, απέναντι στην οποία έκανε ποδαρικό την Πρωτοχρονιά του 2020 με το τελικό 1-1 να διατηρεί τις δύο ομάδες στο +9 από την τρίτη θέση και να επιβεβαιώνει πως μιλάμε για τις μέχρι στιγμής καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Οι οιωνοί λοιπόν είναι και πάλι πολύ θετικοί, αλλά όλοι στο Λιντς έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την περσινή σεζόν και την άδοξη κατάληξή της, καθώς η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας μέχρι στιγμής είναι ίδια ακριβώς με την αντίστοιχη περσινή! Οι διαφορές που όμως φέτος επιτείνουν την αισιοδοξία στις τάξεις των φίλων της ομάδας είναι πως η διαφορά από την τρίτη θέση είναι σαφώς μεγαλύτερη, ομάδες που θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκονται ψηλά (όπως η Φούλαμ) δείχνουν μέχρι στιγμής πολύ ασταθείς, ενώ οι παίκτες του Μπιέλσα δείχνουν στη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο να είναι ακόμη πιο εξοικειωμένοι  με τις απαιτήσεις του, με δυνατό σημείο την άμυνα με τον Μπεν Γουάιτ ως ηγέτη και έναν βελτιωμένο Κίκο Κασίγια στο τέρμα (παρά την μικροαστάθειά του σε εξόδους).

Μάλιστα εντύπωση σε όλους τους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου προκάλεσε και η εμφάνιση κυρίως του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στην 'Αρσεναλ για το κύπελλο Αγγλίας, η οποία υπενθύμισε σε όλους πως η Λιντς Γιουνάιτεντ είναι εδώ και επιστρέφει για τα καλά! Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η σεζόν, ώστε η ομάδα του Γιόρκσαϊρ να επιστρέψει στη γη της επαγγελίας, δηλαδή στην Πρέμιερ Λιγκ.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.