Γουίλσιρ: «Η Άρσεναλ θα είχε κερδίσει τον τίτλο, αν κρατούσε όλα της τα αστέρια»

Ο Άγγλος μέσος φέρει… βαρέως τις αποχωρήσεις των καλύτερων παικτών της λονδρέζικης ομάδας στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Η Άρσεναλ κατέκτησε για τελευταία φορά την Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2003-04 και ακολούθησε μια δεκαετία όπου τερμάτιζε είτε 3η είτε 4η μέχρι το 2015. Ο Τζακ Γουίλσιρ θεωρεί ότι οι αποχωρήσεις σημαντικότατων παικτών από το σύλλογο, όπως των Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Σαμίρ Νασρί και Σεσκ Φάμπρεγας, στέρησαν από τους «Κανονιέρηδες» την ευκαιρία να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο.

Ο Ολλανδός στράικερ είχε μεταγραφεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2012 και αυτή ήταν μια μετακίνηση που ο Άγγλος χαφ δεν κατάφερε εύκολα να… χωνέψει, εξηγώντας στο BBC:

«Ήμουν συντετριμμένος. Ήταν ο αρχηγός μας, είχε μόλις πετύχει 30 γκολ την προηγούμενη σεζόν. Η αίσθηση ήταν πως ήμασταν έτοιμοι να διεκδικήσουμε και πάλι τον τίτλο του πρωταθλητή και ξαφνικά έφυγε για να πάει στους μεγαλύτερους ανταγωνιστές μας. Ήταν δύσκολο να το χωνέψεις.

Ήμουν εκεί όταν έφυγε ο Φάμπρεγας, ο Νασρί, μεγάλοι παίκτες. Αν κρατούσαμε αυτή την ομάδα ενωμένη, θα είχαμε κερδίσει την Πρέμιερ Λιγκ – και ποιος ξέρει τι θα γινόταν από εκεί και μετά»;

Έπειτα από 10 χρόνια στο «Έμιρεϊτς», ο Τζακ Γουίλσιρ αποχώρησε το 2018 με προορισμό τη Γουέστ Χαμ, καθώς ο διάδοχος του Αρσέν Βενγκέρ, Ουνάι Έμερι, δεν τον υπολόγιζε στα βασικά του πλάνα.

«Έκατσα και το συζήτησα με την οικογένειά μου και τη γυναίκα μου. Ο Αρσέν είχε μόλις ανακοινώσει ότι έφευγε και ένιωσα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να πάω παρακάτω.

Το είχα κάνει και πιο πριν (ενν. το δανεισμό του στην Μπόρνμουθ). Ήξερα ότι υπήρχε ζωή και εκτός Άρσεναλ. Οι εποχές στο σύλλογο άλλαζαν. Μίλησα με το νέο προπονητή και μου είπε: «Μπορείς να μείνεις, αλλά δεν είσαι στην αρχική μου ενδεκάδα».

Ο Αρσέν ήξερε τι μπορούσα να κάνω και με εμπιστευόταν. Ήξερα πως αν ήμουν σε καλή κατάσταση θα έπαιζα, όμως από τον Έμερι δεν αποκόμισα την ίδια αίσθηση. Ήταν δύσκολα», τόνισε.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.