Τρίπιερ: «Χάσαμε τον τελικό με τη Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί πουλήθηκε ο Ντεμπελέ»

Η αποχώρηση του Βέλγου μέσου κόστισε πολύ στα Σπιρούνια, σύμφωνα με τον πρώην συμπαίκτη του και νυν δεξιό μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Κιέραν Τρίπιερ γύρισε τον χρόνο πίσω και ξαναθυμήθηκε τον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τον Ιούνιο του 2019. Ο Άγγλος αμυντικός θεωρεί ότι η Τότεναμ θα μπορούσε να νικήσει την Λίβερπουλ, αν ο Μουσά Ντεμπελέ δεν είχε αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2019 για την κινεζική Γκουαγκτζού έναντι 11 εκατομμυρίων λιρών. Ο ίδιος ο Τρίπιερ αγωνίστηκε στον τελικό κόντρα στους «Κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ, λίγο πριν αποχωρήσει για την Ατλέτικο Μαδρίτης με 20 εκατομμύρια λίρες.

Πιο αναλυτικά, ο 29χρονος παίκτης ανέφερε στο podcast Beautiful Game:

«Είχαμε παίκτες με μεγάλη ποιότητα, αλλά για μένα, όταν ο Μουσά έφυγε (για την Κίνα) στένεψαν τα περιθώρια για να κερδίσουμε. Σαν παίκτης, δεν θέλεις να βλέπεις ένα συμπαίκτη σου σαν τον Μουσά να αποχωρεί, ειδικά τον Ιανουάριο. Ανεξάρτητα αν ήταν αναγκαίο να φύγει ή αν συνέβει οτιδήποτε άλλο, ειλικρινά δεν ξέρω, δεν είχε νόημα (η παραχώρηση του) γιατί σου ανέβαζε τις πιθανότητες να κερδίσεις τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τόσο καλός ήταν. Ακόμη και αν είχε τρεις παίκτες γύρω του, μπορούσες να του δώσεις την μπάλα».

Ο Τρίπιερ συνέχισε λέγοντας:

«Όλοι οι παίκτες του είχαν μεγάλο σεβασμό για αυτόν και βλέπεις ότι έναν τέτοιο παίκτη τον άφησαν να φύγει τον Ιανουάριο. Εφόσον βρίσκεσαι σε μια δύσκολη σεζόν, για εμένα, (αυτή η απόφαση) δεν έβγαζε νόημα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν θέλω να μιλήσω για τις απόψεις των παικτών σχετικά με αυτό. Μόλις έφυγε, αυτό είχε αντίκτυπο σε εμάς, επειδή χάσαμε την βοήθεια του Μουσά Ντεμπελέ».

Θυμίζουμε ότι ο Ντεμπελέ μετακινήθηκε από τη Φούλαμ στην Τότεναμ το 2012 έναντι 15 εκατομμυρίων λιρών και έκανε μόνο 13 εμφανίσεις στην τελευταία του σεζόν, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Συνολικά είχε 249 ματς με 10 γκολ και 12 ασίστ για τα Σπιρούνια.

 

Πρόσφατα ένας άλλος παλιός συμπαίκτης του Ντεμπελέ, ο Ντάνι Ρόουζ, είχε δηλώσει ότι ο Βέλγος χαφ ήταν ο κορυφαίος συμπαίκτης που είχε ποτέ.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.