«Ο Μίλνερ ήταν αναντικατάστατος»

Ο πρώην βοηθός προπονητή της Νιούκαστλ, Τέρι Μακντέρμοτ, έριξε φως στο πώς οι «Καρακάξες» άφησαν τον Τζέιμς Μίλνερ να φύγει με την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν τον Μπάστιαν Σβαϊστάινγκερ.

Ο Μακντέρμοτ ήταν το δεξί χέρι του Κέβιν Κίγκαν στο Σεντ Τζέιμσις Παρκ, όταν ο σύλλογος πώλησε τον Μίλνερ, και μερικές μέρες αργότερα τον προέτρεψε να παραδώσει σε άλλον τα ηνία του συλλόγου, καθώς ανησυχούσε για τη διαχείριση του συλλόγου. 

«Ήμασταν στο σύλλογο όταν τον πουλήσαμε (Μίλνερ)», εννοώντας τον ίδο και τον Κίγκαν. 

«Πωλήθηκε για 15 εκατομμύρια λίρες. Το γεγονός ήταν - και πρόκειται για αληθινό γεγονός - ότι δεν ήθελε να φύγει, αλλά έπρεπε να αποκτήσουμε άλλους παίκτες, αφού είχαμε την προσφορά των 15 εκατ. λιρών. Αλλά μετά εκείνος υπέγραψε στην Άστον Βίλα και -μία μέρα αργότερα- όταν προσπαθήσαμε να αγοράσουμε τον Σβαϊστάινγκερ η απάντηση ήταν "δεν υπάρχει πιθανότητα, θα σας κοστίσει 50 εκατ. λίρες, αν τον θέλετε". Έτσι, δεν είχαμε κάποιον να τον αντικαταστήσει. Αλλά ήταν αναντικατάστατος ούτως ή άλλως, γιατί μπορούσε να παίξει οπουδήποτε», ανέφερε κλείνοντας ο Βρετανός τεχνικός.

Ο Άγγλος πολυσύνθετος χαφ υπέγραψε στη Βίλα το '08, πριν το Μάντσεστερ, όπου κατέκτησε με τη Σίτι το πρωτάθλημα δύο φορές, υπό τις οδηγίες των Ρομπέρτο Μαντσίνι και Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Έπειτα ο Μίλνερ πήγε στη Λίβερπουλ ως ελεύθερος και έκτοτε λογίζεται ως βασικός στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχοντας, μάλιστα, το προνόμιο να είναι ο 2ος αρχηγός της ομάδας. 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.