Fantasy: GW34 Review - GW35 Preview: The Hangover!

Τι είδαμε στην περασμένη αγωνιστική, τι περιμένουμε από την ερχόμενη.

Ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν οι Free Hitters της 34, από το ξέφρενο πάρτι που έστησαν μετά το τέλος της αγωνιστικής. Αδιανόητα σκορ γράφτηκαν αυτή την αγωνιστική και σίγουρα θα μείνουν χαραγμένα στην μεγάλη βίβλο του FPL. Από την άλλη, οι non Free Hiters και στην πλειοψηφία Free Hiters της μίζερης 29ης αγωνιστικής, μαζεύουν ακόμα τα κομμάτια τους και ψάχνουν να βρουν το τι πήγε στραβά. Για να πλαισιώσει την 34 φυσικά, έρχεται η 35, αγωνιστική υποψήφια για Wildcard, που πάλι θα έρθει έναντι σε αυτούς που την χρησιμοποίησαν πρόωρα, την 30/31. Αυτά και άλλα πολλά θα αναλύσουμε σήμερα, αλλά πρώτα, πάμε να δούμε τι συνέβη στην διπλή αγωνιστική της 34.

Το Σάββατο η Brentford έκανε παρέλαση μέσα στην έδρα της Luton, το ίδιο και η Burnley μέσα στην Sheffield, με 1-5 και 1-4 αντίστοιχα, ρίχνοντας τους γηπεδούχους στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα, το βράδυ του Σαββάτου, η Arsenal πέτυχε επαγγελματική νίκη στο Molineaux και σκαρφάλωσε στην κορυφή.

Την Κυριακή, η Everton πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κόντρα στην Forest και κέρδισε δίκαια, η Villa πήρε ακόμα ένα τρίποντο απέναντι στην Bournemouth, ενώ η Palace έστησε πάρτι και η τριπλέτα της επίθεσης Eze, Olise, Mateta «χόρεψαν» την άμυνα της West Ham. Την ημέρα έκλεισε η νίκη της Liverpool κόντρα στην Fulham, που πήγε να βάλει δύσκολα, αλλά οι μονάδες των κόκκινων έδωσαν την λύση. Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον σπεσιαλίστα TAA και γκολ από τον συνήθη ύποπτο Jota, που όποτε είναι υγιής, βρίσκει δίχτυα.

Είχαμε και μεσοβδόμαδα δράση με mini εμβόλιμη αγωνιστική, double gameweek, όπως την αποκαλούν και οι άγγλοι. Την Τρίτη, η Arsenal έκανε το ντέρμπι του Λονδίνου να μοιάζει φιλικό και «σταμάτησε» στα 5. Ακόμα μια εφιαλτική εμφάνιση από τους Μπλε, που τους έλειπε το μεγάλο αστέρι τους φέτος, Cole Palmer.

Την Τετάρτη, η Sheffield πήγε να ντυθεί Coventry , αλλά η κόκκινοι διάβολοι, δεν άντεχαν και άλλο στραβοπάτημα. Την πήρε από το χέρι ο ηγέτης της, Bruno Fernandez και με δυο γκολ και μια ασσιστ διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Η Bournemouth πήρε σημαντικό διπλό απέναντι στους Λύκους, που ταλαιπωρούνται από πολλά προβλήματα τραυματισμών. Η Crystal Palace συνέχισε το σερί που έχει χτίσει με τον Glasner και πλέον μεταμορφωμένη παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση η Newcastle που μακριά από το St James Park είναι άλλη ομάδα.

Στο Merseyside ντέρμπι, η Liverpool έχασε από την Everton, μαζί και  τις ελπίδες της για το πρωτάθλημα. Τεράστια νίκη για τα ζαχαρωτά που δικαίως πήραν το τρίποντο απέναντι σε μια απαθής ομάδα του Klopp, που φαίνεται ότι “he’s running out of energy”. Την επόμενη μέρα, η City με την μεγάλη σε εύρος νίκη με 0:4 μέσα στο Amex, προσπέρασε την Liverpool και βρίσκεται ένα μόλις βαθμό κάτω από την Arsenal , με ένα παιχνίδι λιγότερο. 4 στροφές πριν από το τέλος.

Το Σάββατο έχουμε και πάλι δράση. Η West Ham υποδέχεται την Liverpool και με τις δυο να θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Προβάδισμα προφανώς στους κόκκινους που θα το κυνηγήσουν μέχρι τέλος ελπίζοντας σε στραβοπάτημα των δυο πρωτοπόρων. Η Fulham φιλοξενεί την φορμαρισμένη Crystal Palace. Αν καταφέρει και έχει υγιή μέχρι το τέλος την τριάδα που θυμίζει παλιό MSN, πάει για τρελό finish. Η United παίζει με την Burnley που οδεύει στον υποβιβασμό αλλά πάντα βρίσκει τρόπο να βάλει δύσκολα στους μεγάλους. Η Newcastle αντιμετωπίζει την Sheffield και μας έρχονται αναμνήσεις από το 0-8 του πρώτου γύρου. Wolves – Luton είναι άσσος, όσο και να προσπαθεί να σωθεί η δεύτερη, το έργο της θα είναι αρκετά δύσκολο. Η Everton με ψυχολογία στα ύψη βρίσκει στον δρόμο της την εξίσου φορμαρισμένη Brentford, με τα πάντα να είναι ανοιχτά σε αυτό το ζευγάρι. Ένα προβάδισμα στους γηπεδούχους λόγω Goodison Park. Τελευταίο ματς του Σαββάτου, το Villa Chelsea. Γκολ βλέπω σε αυτό το παιχνίδι, η Aston έχει και το μυαλό της στην Ευρώπη, ενώ η Chelsea παίζει πλέον μόνο για την τιμή της.

Την Κυριακή, έχουμε το Bournemouth Brighton, παιχνίδι που δύσκολα θα κάτσει να δει κάποιος, αφού την ίδια ώρα θα έχουμε ακόμα ένα λονδρέζικο ντέρμπι, αυτό ανάμεσα σε Spurs και Arsenal. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για τους κανονιέρηδες που πηγαίνουν σίγουρα διαβασμένοι να αντιμετώπισουν την ομάδα του Ποστέκογλου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Forest του Μαρινάκη υποδέχεται τους πρωταθλητές και δεν βρίσκω τρόπο να τους στερήσουν το τρίποντο. Δεν πάει να είναι αμφίβολος ο Haaland, έχουν τους KDB και Foden να διανύουν φοβερή χρονιά. Την Πέμπτη θα γίνει το εξαναβολής παιχνίδι ανάμεσα σε Chelsea και Tottenham. Τι να περιμένεις από αυτό το ματς. Δύσκολο να το διαβάσεις αλλά σίγουρα θα είναι άξιο παρακολούθησης.

Σε αυτό το σημείο επειδή αρκετοί από εσάς έχετε πατήσει το κουμπί για Wildcard θα αναλύσω τις δικές μου πιθανές επιλογές αλλά θα αφήσω και ένα ενδεικτικό draft από κάτω. 6 ομάδες θα έχουν διπλή την 37, ενώ 2 από αυτές (Chelsea και Spurs) έχουν και την 35. Στρατηγική μου θα είναι 5 χ 3, 5 δηλαδή triple ups από τις μεγάλες ομάδες , αφήνωντας στην άκρη την Brighton που δεν εμπνέει και έχει και κακό πρόγραμμα. Παρακάτω το watchlist σε κάθε ομάδα:

 

Manchester City: Ederson, Walker/Gvardiol, Foden, KDB, Haaland (αμφίβολος)

Manchester United: Onana, Dalot/Maguire, Bruno, Garnacho, Hojlund

Tottenham: Vicario, Porro, Son, Richarlison/ Johnson, Werner

Newcastle: Dubravka, Schar/Burn, Gordon, Isak

Chelsea: Petrovic, Gusto (χάνει την 35), Palmer, Jackson

 

WILDCARD GW35 DRAFT

Petrovic Vicario

Porro Schar Dalot Walker Maguire

Palmer Son Bruno Gordon Foden

Haaland Isak Jackson

 

 

Δεν θα μπορούσα να προσπεράσω τις δυο κατηγορίες που πλέον έχουν γίνει παράδοση και έχει καθιερώσει ο Κουφαλίτσας…


Αρχηγός της Αγωνιστικής :

Προφανώς και σε μια διπλή αγωνιστική, ένας παίχτης με δυο παιχνίδια έχει μεγαλύτερο ταβάνι να πετύχει περισσότερους πόντους από ένα με μονή. Ερχόμαστε έτσι στο δίλλημα Palmer ή Son. (Η στατιστική ανάλυση της φετινής εξαιρετικής σεζόν του Palmer, εδώ). Έχουν 180 λεπτά, έχουν τα πέναλτι και οι δυο είναι talisman στις ομάδες τους. Στα χαρτιά τα παιχνίδια του Palmer είναι λίγο καλύτερα αλλά όλοι ξέρουμε ότι ο Son είναι για τα μεγάλα παιχνίδια. Θα δώσω προβάδισμα στον Κορεάτη. Από εκεί και έπειτα ακούω ένα differential αρχηγό όπως ο Isak που παίζει εντός με Sheffield, ο Bruno με Burnley και έναν εκ των KDB Foden που παίζουν με την Forest.  

Επιλογή της Αγωνιστικής :

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα στο FPL είναι τα differential. Το συναίσθημα όταν ένας παίχτης σου (με χαμηλότερο ownership από το 10%) επιστρέφει πόντους δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ένας παλιός γνώριμος από τα παλιά, επέστρεψε. Callum Wilson, κυρίες και κύριοι. Ναι, μπορεί να μην ξεκινήσει όλα τα παιχνίδια, ναι συναγωνίζεται με τον κορυφαίο φέτος Isak. Όμως βρίσκω πιθανό να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης και να τον οδηγήσει στα πλάγια. Θα του πάρει και τα πέναλτι. Έχει Sheffield, Burnley και μετά διπλή. Βλέπω τουλάχιστον δυο haul σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια. Εννοείται ότι συνεπάγεται το ρίσκο του, όμως εγώ ίσως την έριχνα την ζαριά μου.

Οδεύουμε επιτέλους προς το τέλος ακόμα μιας συναρπαστικής χρονιάς. Η συμβουλή μου θα ήταν να απολαύσετε το παιχνίδι όσο πιο πολύ μπορείτε. Ξεφύγετε λίγο από την κοινή λογική και ακολουθήστε το ένστικτο σας. Καλή επιτυχία σας εύχομαι στις μάχες στα προσωπικά σας mini leagues και μόνο πράσινα βελάκια. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, να είστε καλά….

Αναστάσης Ηλιάδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.