Oι Premierleaguefans με μεγάλη τους χαρά καλωσορίζουν τον Kopite Calling και την ξεχωριστή προσωπική του στήλη!

Ο Kopite Calling συστήνεται στους φίλους της σελίδας μέσω της στήλης του.

 

Liverpool Football Club.

Κάποιος γραφιάς με μακρά εμπειρία και ανάλογο κύρος μου είπε κάποτε πως ένα εισαγωγικό κείμενο, ένα κείμενο «γνωριμίας», πρέπει απαραιτήτως να ξεκινάει με μία φράση «δυνατή» ώστε να προκαλεί το ενδιαφέρον, να ερεθίζει το μάτι του αναγνώστη, να «σπάει τον πάγο». Δεν είναι πάντοτε το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να βρεις μια τέτοια φράση· ωστόσο καμιά φορά η λύση στο πρόβλημα μπορεί να είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια σου. Μπορεί να είναι μια εξαιρετικά σύντομη φράση, τρεις λεξούλες όλες κι όλες, αλλά τόσο εύηχες, τόσο πλήρεις νοημάτων και συναισθημάτων… που να καταλήγουν απολύτως ταιριαστές. Liverpool Football Club.

Με αυτές τις τρεις υπέροχες λέξεις ξεκινάμε τη σχέση μας λοιπόν. Σ’ αυτή τη γωνιά, που τόσο ευγενικά μας παραχωρήθηκε από τα παιδιά του Premierleaguefans, θα μιλάμε για ποδόσφαιρο με βαριά scouse προφορά, θα παρατηρούμε το καθετί που συμβαίνει στον Μαγικό Κόκκινο Κόσμο (και κατ’ επέκταση στον κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου) με πιο χαλαρή διάθεση, από σκοπιά οπαδική, φορώντας απαραιτήτως τα κόκκινα γυαλιά μας, εκείνα που κάνουν τα πάντα να μοιάζουν λίγο πιο όμορφα.   

 

Λιγάκι πιο όμορφη γίνεται και η ζωή μας κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, όταν επιτέλους τελειώνει η pre-season και ξαναρχίζει η Premier League. Κι αν στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο απόγειο της θερινής ραστώνης, κι αν τσουρουφλιζόμαστε από τον ζόρικο αυγουστιάτικο καύσωνα, υπάρχει τουλάχιστον ένας καλός λόγος να βγούμε από την αποχαύνωση· από το Σάββατο 12/08 και μέχρι το τέλος του μήνα υπάρχουν 5 ματς των Reds. Άντε, καιρός ν’ ανάψουν λίγο τα αίματα!

Προτού όμως ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα πρώτα 5 ματς, ας ασχοληθούμε με ένα άλλο ματς, που παίζεται εκτός γηπέδου, αλλά μοιάζει εξίσου σημαντικό για τη φετινή πορεία της Liverpool. Το ματς που δίνει η FSG (ή τουλάχιστον έτσι μας διαβεβαιώνει) με τη διοίκηση της Barcelona για τα ωραία μάτια (και τα ακόμα ωραιότερα πόδια) του Philippe Coutinho. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα ματς που πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία. Ή τουλάχιστον να κρατηθεί στην ισοπαλία, με μια ενδεχόμενη συμφωνία να παραχωρηθεί ο ποδοσφαιριστής το επόμενο καλοκαίρι (προσωπικά, ούτε αυτό θα με ικανοποιούσε, αλλά τουλάχιστον θα είχε ο Klopp ένα εύλογο χρονικό περιθώριο να εντοπίσει τον κατάλληλο αντικαταστάτη). Ας μην παρεξηγηθεί αυτή η κάπως κάθετη τοποθέτηση. Η ζωή στον πλανήτη Liverpool ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει στον μικρό μάγο. Είναι σπουδαίος παίκτης, ο καλύτερος μπαλαδόρος στο ρόστερ, τον απολαμβάνω κι εγώ όπως όλοι μας… αλλά, όπως λέει και το παλιό καλό κλισέ, κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από την Ομάδα και κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, λίγο πριν εκπνεύσει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, είναι πρακτικά αδύνατο να βρεθεί ο αντί-Coutinho. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να καθιστά απαγορευτική την πώλησή του τώρα, πριν καν βάλουμε στην εξίσωση τις αντιδράσεις του κόσμου. Μετά από ένα καλοκαίρι σαν το φετινό, όπου η Liverpool έπεσε δυο φορές σε τοίχο (βλέπε Van Dijk, Keita), αν και έκανε προτάσεις με ποσά πολύ μεγαλύτερα από την «τρέχουσα τιμή αγοράς», πώς θα φανεί άραγε στο κοινό της η υπαναχώρηση από δηλώσεις τύπου «δεν χρειαζόμαστε χρήματα, δεν είμαστε πλέον selling club, κλπ κλπ»;

Και τελοσπάντων, για να συνοψίσουμε με μια φράση, τι φταίμε εμείς να χάσουμε την παιχτάρα μας επειδή βρεθήκανε ξαφνικά με τα παλαβομύρια από τη Νεϊμαρήτρα οι Καταλανοί και βγήκανε στη γύρα απεγνωσμένοι σαν το λεμόνι που ψάχνει τζιν;

 

Ας επιστρέψουμε στα 5 πρώτα ματς, με την ευχή να δούμε και τον Coutinho να συμμετέχει κανονικά σε αυτά (για την ώρα, φαίνεται πως ο τραυματισμός στην πλάτη, αληθινός ή μουσαντένιος, μάλλον τον κρατάει εκτός της πρεμιέρας).

Καθένα από αυτά έχει τη δική του δυσκολία.

Το Σάββατο μας περιμένει η Watford, η καινούργια ομάδα του Marco Silva, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο περσινό βάπτισμα του πυρός στην Premier League και προηγείται 1-0 στο head to head με τον Jürgen μας. Ξεκάθαρα θέλουν να μας πιάσουν στον ύπνο, αλλιώτικα γιατί να βάλουν το ματς 12.30 ώρα Αγγλίας;

Δεκαπενταύγουστο έχουμε τον προκριματικό του Champions League. Η πρωτάρα στην Ευρώπη Hoffenheim έχει πολύ λιγότερα να χάσει από τη Liverpool και αναμένεται να δει τα ματς με γερμανικό πραγματισμό αλλά και τον ενθουσιασμό του Dustin Hoffman μπροστά στην Κυρία Robinson.  

Στις 19 του μηνός ανοίγει τις πύλες του για φέτος το Anfield και η πρώτη ομάδα που θα πατήσει το ολοκαίνουργιο χορτάρι του θα είναι η Crystal Palace. Το κακό με δαύτους έχει ήδη τριτώσει, έχουν τρεις συνεχόμενες νίκες στο γήπεδό μας οι τύποι, προφανώς κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος.

Την επόμενη Τετάρτη (23/08) οι τυχεροί Γερμανοί έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από πρώτο χέρι μια ευρωπαϊκή βραδιά στο Anfield και κατόπιν ικανοποιημένοι να προσγειωθούν στο Europa League.  

Και ο μήνας κλείνει αγωνιστικά Κυριακή στις 27 με αντίπαλο την ξεκούραστη Arsenal, καθώς το γαϊτανάκι Πέμπτη-Κυριακή λόγω της απώλειας της 4ης θέσης δεν θα ξεκινήσει για τους gunners πριν το Σεπτέμβρη. Είναι άραγε πολύ νωρίς για να αρχίσουν οι υπερπτήσεις με μπάνερ-προτροπές προς ξεροκέφαλους Αλσατούς πάνω από τα αγγλικά γήπεδα;

Όσοι μπορούν να διαβάσουν ανάμεσα στις γραμμές, θα κατάλαβαν ήδη πως ο αθεράπευτα αισιόδοξος Kopite is calling for 5 straight wins στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν. Καλή αρχή να έχουμε. This is our year!


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.