Οι Premierleaguefans γράφουν για την ταραχώδη θερινή μεταγραφική περίοδο των πρωταθλητών Αγγλίας.

Ελάχιστοι σύλλογοι στο Νησί υπέμειναν τόσα σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσα η Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε.

Το "φιάσκο" του Λουκάκου, η πώληση του Μάτιτς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η ευκολία με την οποία η ομάδα παραχωρούσε δανεικούς (και όχι μόνο), παίκτες που θα βοηθούσαν στο ροτέισον σε μια άκρως απαιτητική χρονιά με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, δημιούργησε τριγμούς στην ομάδα. Πολλοί μάλιστα θεωρούν πως ο Κόντε έφτασε ένα βήμα πριν από την έξοδο.

Η δυσαρέσκεια του Ντιέγκο Κόστα για τον παραγκωνισμό του από τον προπονητή του, ακολουθούσε τους "Μπλε" και υπερτόνιζε τις όποιες ολιγωρίες στον τομέα της ενίσχυσης της ομάδας. Οι φίλοι της Τσέλσι αμφισβητούν περισσότερο από ποτέ τον τεχνικό διευθυντή Μίκαελ Εμενάλο, θεωρώντας τον υπεύθυνο για το οργανωτικό χάος και την πλήξη του κύρους της ομάδας.

Τελικά η Τσέλσι ενισχύθηκε στο νήμα των μεταγραφών, με την προσθήκη του ακραίου μπακ Τζαπακόστα από την Τορίνο και του μέσου Ντρινκγουότερ από τη Λέστερ.

Προσπαθώντας να αναλύσω με ψυχραιμία την κατάσταση και έχοντας ζυγίσει τι λειτούργησε σωστά και τι όχι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θεωρώ ότι η Τσέλσι μπορεί να βγει ενισχυμένη τη φετινή χρονιά.

 

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Κάτω από τα δοκάρια, τη σταθερά που λέγεται Κουρτουά, ήρθε να συμπληρώσει η εναλλακτική του έμπειρου Καμπαγιέρο, προσφέροντας αν μη τι άλλο ασφάλεια στη θέση "1".

Η αμυντική γραμμή των "Μπλε" ενισχύθηκε επίσης σημαντικά, με παίκτες εργάτες όπως ο Ρούντιγκερ και ο Κρίστενσεν, που μπορεί να μην κάνουν τη διαφορά σαν ονόματα, μπορούν όμως κάλλιστα να γίνουν οι παίκτες του προπονητή. Πειθαρχημένοι και φιλόδοξοι, όπως και ο Τζαπακόστα, που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό στη θέση του δεξιού φουλ μπακ, προσθέτοντας μάλιστα και πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον αθλητικό Μόουζες.

Το κέντρο της ομάδας μέχρι πριν απο λίγες μέρες έδειχνε φτωχό, χωρίς βάθος και σίγουρα δε θα μπορούσε να στηριχτεί μόνο στους Φάμπρεγκας, Καντέ και Μπακαγιόκο, παρόλο που ο τελευταίος έδειξε να προσαρμόζεται εύκολα στο στυλ της ομάδας. Το "εργαλείο" που αποκτήθηκε και ακούει στο όνομα Ντάνι Ντρίνκγουότερ, θα προσφέρει ποικίλες εναλλακτικές, χωρίς να χρειάζεται προσαρμογή (αγωνιζόταν στην Αγγλία και μάλιστα είχε υπάρξει δίδυμο με τον Καντέ στη μαγική χρονιά της Λέστερ). Θεωρώ μάλιστα πως δεν θα δημιουργήσει προβλήματα όταν, για λόγους τακτικής ή ροτέισον, κληθεί να ξεκινήσει από τον πάγκο.

Όσον αφορά την επίθεση, τον κουρνιαχτό της περιθωριοποίησης του Κόστα, ήρθε να καταλαγιάσει η απόκτηση του Αλβάρο Μοράτα, που όντας ανέτοιμος, ξεκίνησε εκπληκτικά τη σεζόν. Το στοίχημα στη θέση αυτή είναι αν ένας παίκτης πάγκου την τελευταία τριετία, καταφέρει να σηκώσει το βάρος του βασικού επιθετικού, δεδομένου ότι ο Μπατσουαγί μοιάζει ανώριμος ποδοσφαιρικά να ανταποκριθεί στο βαθμό που επιθυμεί ο προπονητής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντιέγκο Κόστα δηλώθηκε στο ρόστερ της Τσέλσι για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, όμως οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι ελάχιστες, με τον Ισπανό να σκέφτεται μόνο την επιστροφή του στην Ατλέτικο.

 

Τα μοναδικά ερωτηματικά πλέον είναι στα εξτρέμ και στη θέση του αριστερού φουλ μπακ. Ο Μάρκος Αλόνσο θα επωμιστεί μεγάλο βάρος και θα έχει για "μπακ απ" του τον νεαρό Κένεντι, ενώ την τριάδα Πέδρο, Γουίλιαν και Αζάρ στα εξτρέμ, συμπληρώνει ο Μουσόντα. Εδώ καλείται ο Κόντε να βγάλει τους δυο αυτούς άσους από το μανίκι του και να καταφέρει κάτι που μοιάζει ξεχασμένη συνταγή στην Τσέλσι: να αναδείξει δύο νεαρούς-ταλαντούχους παίκτες. Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει ότι ο ρόλος του είναι να δουλεύει με τα μέσα που διαθέτει.

Η ομάδα της Τσέλσι μοιάζει να είναι φτιαγμένη στα μέτρα του Κόντε. Όχι πολλές φανφάρες, αλλά αρκετή ουσία. Αυτό που μένει να φανεί στην πράξη είναι κατά πόσο η διαχείριση του υπάρχοντος δυναμικού θα αποδώσει καρπούς. Τα περσινά δείγματα πάντως, ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.