Έναρξη για το αγαπημένο μας παιχνίδι.

Η Premier League ξεκινάει και δε νομίζω ότι υπάρχει φίλαθλος του πρωταθλήματος που να μην ανυπομονεί για αυτό. Εκτός από μερικά εκατομμύρια ταλαίπωρων που παίζουν Fantasy Premier League και θα απεμπλακούν από την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού τους, βουτώντας εκ νέου στη θλίψη. Καλά να πάθετε, δεν λυπάμαι κανέναν και καμία.

Όλες οι επιβεβαιωμένες μεταγραφές των 20 ομάδων, εδώ.

Το FPL έχει ανοίξει εδώ και αρκετές εβδομάδες και όσο πλησιάζουμε στην προθεσμία της 1ης αγωνιστικής, τα drafts των ομάδων αυξάνονται εκθετικά. Ο στόχος του κειμένου δεν είναι άλλος από το να προσπαθήσει να ξεδιαλύνει τα πράγματα, ασχέτως αν αυτό δεν συμβεί τελικά.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά λοιπόν..

Τερματοφύλακες


Το flop: Δεν του αξίζει, αλλά θα ασχοληθώ πρώτα μαζί του για να φύγει, να ησυχάσουμε. Το περιβόητο Pep Roulette, έχει στείλει αρκετό κόσμο στην επιλογή του απατεώνα Ederson, που φαινομενικά δείχνει ο πιο σίγουρος σε λεπτά συμμετοχής παίκτης της Manchester City. Ταβάνι του οι 6 πόντοι του clean sheet, κάνει ελάχιστα saves ανά παιχνίδι, τρώει γκολ εξαιρετικά εύκολα. Ε είναι και πανάκριβος στα 5.5 εκατομμύρια. Μακριά και ας μην έχετε κανένα παίκτη της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος.

Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans!

Οι budget επιλογές: Έφτασε η μαύρη μέρα που θα προτείνω τον Pickford και δεν θα είναι για πλάκα. Στα 4.5 εκατομμύρια, η Everton έχει καλό πρόγραμμα και όλοι ξέρουμε τι εστί σε επίπεδο σκληράδας μια ομάδα του Dyche. Saves θα δώσει με το κουτάλι, για clean sheet, δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά. Από κοντά περνάει ο Johnstone από την επίσης σφιχτή Crystal Palace του Roy Hodgson. Χειρότερο πρόγραμμα μεν σε σχέση με την Everton, καλύτερη ομάδα δε. Η τριάδα θα κλείσει με τον Steele της Brighton. Πολύ ανώτερη ομάδα από Everton, Palace, είναι μια διέξοδος για τις ομάδες που δεν μπορούν να έχουν τον Estupinan. Ο Steele δεν αναμένεται να έχει τα saves των δύο που προαναφέρθηκαν, αλλά περιμένουμε περισσότερα clean sheet.

 

Οι τίμιοι: Τα ονόματα εδώ είναι δύο. Onana και Martinez, στα 5 εκατομμύρια αμφότεροι. Περιμένω τόσο τη Manchester United όσο και την Aston Villa αρκετά στιβαρές αμυντικά όσο θα προχωράει η σεζόν, είναι δύο εξαιρετικά ποδοσφαρικά project και δεν μπορούν να αγνοηθούν οι τιμές τους. Περιμένω αρκετά clean sheet και από τους δύο, τα saves θα είναι αρκετά τυχαία παρόλα αυτά. Ο Onana θα έχει αρκετές επαφές με τη μπάλα λόγω του στυλ παιχνιδιού του Erik ten Hag, πράγμα που ενδεχομένως να σηματοδοτεί αρκετά bonus points.

 

Wait and see: Έφυγε ο Raya, ήρθε ο Flekken στη Brentford. Κάκιστη preseason, μην ασχολείστε ακόμα.

 

Οι παγκίτες: Στα 4 εκατομμύρια, αν δεν πάτε στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του βασικού σας, οι επιλογές είναι δύο: Turner της Nottingham και Areola της West Ham. Ο πρώτος αναμένεται να είναι βασικός τη στιγμή που γράφω αυτό το fplικό αριστούργημα, ο δεύτερος έχει τις πιθανότητες του. Ε τι διάολο, ο Fabianski κοντεύει τα 50.

 

Αμυντικοί


Μια κατηγορία μόνος του: Στα 8 εκατομμύρια, παίζοντας μέσος στη Liverpool, δεν μπορείς να μην ασχοληθείς με τον Trent Alexander-Arnold. Δε νομίζω ότι έχει νόημα να αναφέρω πόσο καλός είναι επιθετικά, ούτε και πόσο κώνος είναι αμυντικά, αλλά είναι γνωστό το τι ζημιά μπορεί να σου κάνει αν δεν τον έχεις. Boxing day με Leicester κάποτε: 1 γκολ, 3 ασσιστ, 1 clean sheet. Δεν τον είχα, αλλά σε αντίθεση με την Αννούλα, είχα τάσεις αυτοκτονίας. Κάντε ό,τι λέει η καρδούλα σας, ούτε εγώ αποφάσισα ακόμα.

 

Οι φθηνοί: Εδώ θα ξεχωρίσω συνοπτικά μερικούς αμυντικούς στα 4.5 εκατομμύρια. Στα 4.5 εκατομμύρια μου κλείνει το μάτι αμυντικός της Aston Villa, σε περίπτωση που δεν ασχοληθώ εν τέλει με τον Martinez. Θα πάω στον Cash με ρίσκο για το αν θα διατηρηθεί βασικός, αλλά αν αυτό συμβεί, θα παίζει αρκετά ψηλά. Αν θέλετε μεγαλύτερη ασφάλεια, το pick είναι ο Konsa και βλέπουμε.

Στα ίδια χρήματα, εξαιρετική επιλογή ΘΑ είναι ο Botman, όταν στρώσει το πρόγραμμα της εξαιρετικής Newcastle, αλλά και ο Tarkowski της Everton.

 

Οι τίμιοι: Πάμε σε παίκτες των 5 εκατομμυρίων, που μεταξύ μας, δεν είναι και πολλοί αυτοί που μου αρέσουν. Gabriel, Saliba, ρίχνεις κέρμα και θα πάρεις λογικά όχι αυτόν που θα βάλει 3 γκολ σε 5 ματς. Κάθε φορά αυτό γίνεται. Έχω τεράστιες προσδοκίες από την άμυνα της Arsenal. Πήρε Raya, πήρε Timber, πήρε τον Rice, ανασταλτικά θα είναι καλύτερη, δε γίνεται.

Ο 3ος της κατηγορίας των αμυντικών 5 εκατομμυρίων είναι ο Estupinan. Τα μέτρα του τα παίρνει, η Brighton είναι εξαιρετικά ποιοτική μπροστά, μαζί με Mitoma, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

 

Not great not terrible: Στα 5.5 εκατομμύρια, παίρνω Shaw και δεν το σκέφτομαι καν. Θα εκτελέσει αρκετές στημένες μπάλες, είναι αηδιαστικά πολλά τα bonus points που μαζεύει ο κερατούκλης. Ας ελπίσουμε σε ανάλογα clean sheet με την περασμένη σεζόν, που ήταν πάρα πολλά και δεν το βλέπω να συμβαίνει φέτος. Στα ίδια χρήματα με τον Shaw, αν θέλετε κάτι πιο απειλητικό σε αμυντικό asset της Arsenal, ο White είναι εκεί για εσάς. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αξίζει το 0.5 παραπάνω από τους Gabriel και Saliba. Υπάρχουν και οι Chilwell, Reece James. Ασχοληθείτε μόνο με τον Chilwell, ο άλλος έχει κλείσει ραντεβού με μυικό πρόβλημα σε 2 εβδομάδες.

 

Το χάος: οι αμυντικοί Manchester City. Θα περιμένω και θα προφυλάξω την ψυχική μου υγεία. Αν πάσχετε από μαζοχισμό, πάρτε Stones.

 

Avoid: Όχι ακόμα Robertson και Trippier. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε καλύτερες τιμές.

 

Οι enablers: Η 5η θέση των αμυντικών σας πρέπει να έχει έναν αμυντικό στα 4 εκατομμύρια. Θα δώσω 3 επιλογές, ρίξτε κέρμα, ρωτήστε κανένα περαστικό: Baldock της Sheffield, Bell - Kabore της Luton. Καλύτερα Baldock, καθώς οι άλλοι δύο δεν παίζουν την 2η αγωνιστική.

 

Μέσοι

 

Ο ακριβός: Ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του παιχνιδιού. Mo Salah στα 12.5 εκατομμύρια. Θα ήταν στην ομάδα μου για δύο λόγους. Αφ’ ενός, διότι δεν θα χάνει αγωνιστικό δευτερόλεπτο και αφ’ ετέρου, διότι μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για να μοιράσω λεφτά από την 3η αγωνιστική και μετά σε παίκτες που θα έχουν μπει καλά στη σεζόν. Την βρίσκω αρκετά στρατηγική επιλογή.

 

Template vs Differential: Στα 9 εκατομμύρια Rashford και Son Heung Min διαγράφουν δύο διαφορετικές ιστορίες. Ο πρώτος υπάρχει στις μισές ομάδες του παιχνιδιού, ο δεύτερος αγνοείται επιδεικτικά. Αν αυτό που θέλει να παίξει ο Postecoglou με την Tottenham ρολάρει, ο Son θα επιστρέψει εκεί που ανήκει fplικά. 

 

Η κλοπή: Στα 8.5 εκατομμύρια, Saka, Odegaard και Bruno Fernandes είναι 3 πάμφθηνες σε επίπεδο ληστείας επιλογές. Με μηδαμινές πιθανότητες -εφόσον είναι υγιείς- να χάσουν λεπτό αγώνα, Saka και Fernandes έχουν και τα πέναλτι σε Arsenal και Manchester United, αντίστοιχα. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

 

Τα underdogs: Στα 8 εκατομμύρια ο Martinelli. Απίστευτη σεζόν πέρσι, με φοβίζει η συνύπαρξη του στη θέση με τον Trossard. Στα 7.5 εκατομμύρια Foden και Maddison έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Στον πρώτο μπλέκεις με Pep Roulette, στον δεύτερο, η υπομονή είναι αρετή μέχρι να δούμε τα πρώτα δείγματα της δουλειάς Postecoglou.

 

Οι budget: Παίκτες των 6.5 εκατομμυρίων που μας απασχολούν αρκετά ήδη: Mitoma της Brighton, Mbeumo της Brentford, Diaby της Aston Villa και Eze της Crystal Palace.

Δεν έχουμε δείγματα γραφής του Diaby στην Premier League, οπότε ενδεχομένως να περίμενα λίγο. Ο Mbeumo φαντάζει εξαιρετική επιλογή, μάλλον θα είναι ο εκτελεστής penalty της Brentford, λόγω και της απουσίας Toney. Ίδια συνθήκη και ο Eze που είναι ο εκτελεστής penalty της Palace και αρκετών στημένων της. Ο Mitoma είναι απλώς παικταράς, σε μια πολύ καλή επιθετικά ομάδα. Καλύτερη από τις άλλες τρεις.

 

Ο κλόουν: έχει κερδίσει τον τίτλο με το σπαθί του και έχει βγει στην επιφάνεια λόγω της πιθανής μεταγραφής του Harry Kane. Στα 7 εκατομμύρια ο Richarlison με ή χωρίς τον Kane, θα είναι πάντα ένας γελωτοποιός με 0 γκολ πέρσι στην Premier League και μια κίτρινη που πήρε για φανέλα που έβγαλε σε γκολ που έβαλε, αλλά δεν μέτρησε. Πάρτε τον, αλλά δεν θα φταίει ούτε ο ανάδρομος Ερμής ούτε η κακή σας η τύχη όταν δεν θα πάρετε απολύτως τίποτα.

 

Avoid: Kevin De Bruyne, Kai Havertz. Τον πρώτο λόγω του χρόνου συμμετοχής του, τον δεύτερο επειδή δεν πετυχαίνει θάλασσα με πέτρα.

Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans!

 

Επιθετικοί

 

Ο ξανθός μπέμπης: Δεν χρειάζομαι πάνω από δύο προτάσεις για αυτόν. Ο Erling Haaland θα είναι σχεδόν σε κάθε ομάδα εκεί έξω και σε όσες δεν θα είναι, εύχομαι περαστικά από τώρα, ελπίζοντας να έχετε εβδομαδιαία ψυχολογική υποστήριξη από τους οικείους σας.

14 εκατομμύρια τιμή, αλλά θα έδινα και 20 για να μην γκριζάρω από τα 29 μου.

 

Ο τίμιος template: Έχω προσδοκίες φέτος από την Villa του Emery, είναι προφανές.

O Watkins είναι ο talisman τους, έχει τα penalty, έχουν ποιότητα συνολικά, είναι υποφερτή η τιμή του στα 8 εκατομμύρια. Θα είναι σε πολλές ομάδες, αλλά είναι παπάρας, προειδοποιώ. Τον έχω δει, έχω περάσει πολλά μαζί του.

 

Οι τραυματίες: Ήταν σε πολλές ομάδες μέχρι να τραυματιστούν. Gabriel Jesus και Nkunku χτύπησαν και δεν θα τους δούμε άμεσα. Ειδικά τον δεύτερο. Ας γυρίσουν με το καλό και βλέπουμε.

 

Τζάμπα πράμα: Η Brighton έχει ένα σκασμό επιλογές, οπότε πρέπει να αναφερθεί και ο Joao Pedro. Θα είναι ο εκτελεστής πέναλτι τους, θα παίζει πίσω από Welbeck ή Ferguson. Πάμφθηνος στα 5.5 εκατομμύρια, αλλά αν δεν πάει καλά ως pick, με προβληματίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα σε αυτά τα λεφτά να αντικατασταθεί.

 

Το ερωτηματικό: Άκουσε πολλά πέρσι, περιμένουμε πολλά φέτος Darwin Nunez στα 7.5 εκατομμύρια, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πρέπει να δούμε τι διαχείριση θα κάνει ο Klopp, καθώς υπάρχει ο Gakpo, υπάρχει ακόμη και ο Jota.

 

Αυτό ήταν. Αν φτάσατε ως εδώ, κερδίζετε την αγάπη μου. Καλή τύχη και καλό κουράγιο!

 

Ο κωδικός της λίγκας των Premierleaguefans στο fantasy είναι: aw2m79.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Δαϊκούδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.