Ένας ακόμη Ολλανδός στη Λίβερπουλ: Ποιος είναι ο Χράβενμπερχ (vid)

Ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα η συμφωνία για τον νεαρό χαφ της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ράιαν Χράβενμπερχ αναμένεται να είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ την τρέχουσα περίοδο. Η ομάδα του Μέρσισαϊντ τα βρήκε με τον Άγιαξ για τη μεταγραφή του 21χρόνου μέσου έναντι 34,2 εκατομμυρίων λιρών συν μπόνους. Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει συμβόλαιο χρονικής διάρκειας 5 ετών.

Για τον ποδοσφαιριστή είχε επίσης ενδιαφερθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τόσο η πρόταση της Λίβερπουλ ήταν καλύτερη, όσο και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής προτίμησε τους Kόκκινους.


Ποιος είναι ο Χράβενμπερχ:

Γεννημένος στις 6 Μαΐου 2002, εντάχθηκε στις ακαδημίες του Άγιαξ το 2010. Το 2021, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νεαρού ποδοσφαιριστή στην Ερεντιβιζίε. Έτσι, το καλοκαίρι του 2022, οι εμφανίσεις του με τον Αίαντα, ανάγκασαν την Μπάγερν Μονάχου να εκταμιεύσει το ποσό των 18,5 εκ. ευρώ για να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της. Εντούτοις, δεν κατάφερε ποτέ ουσιαστικά να προσαρμοστεί στη Γερμανία, έχοντας μια κακή χρονιά (33 ματς συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις με ένα γκολ και μια ασίστ).

Ο Χράβενμπερχ αγωνίζεται κυρίως στη θέση «8» και δευτερευόντως στη θέση «6» στη μεσαία γραμμή. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ, ευελπιστούν να επανέλθει στις εμφανίσεις που τον έφεραν στο κορυφαίο επίπεδο στον Άγιαξ, αλλά και να βοηθήσει την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της.
Ο Γιούργκεν Κλοπ πιστεύει πως με την έλευση του 21χρονου και με τη χρησιμοποίησή του ως αμυντικού χαφ, τόσο ο Σομποζλάι όσο και ο Μακάλιστερ θα έχουν πιο ελεύθερο ρόλο, παίζοντας πιο ψηλά όπως αρέσκονται, αλλά ταυτόχρονα νιώθοντας ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον νυν προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος δήλωσε: «Αν δουλέψει σκληρά και κάνει τις σωστές επιλογές, μπορεί να γίνει αστέρας παγκόσμιας κλάσης».
Όλα αυτά όμως αναμένονται να φανούν στο χορτάρι. Γιατί για να τον πιστεύει ο Κλοπ, κάτι ξέρει ο Γερμανός…

Επιμέλεια: Άγγελος Γεωργίου


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.