Έμερι: «Δεν είμαστε διεκδικητές, υπάρχουν 7 ομάδες καλύτερες από εμάς»

Ο προπονητής της Άστον Βίλα παραμένει προσγειωμένος σε σχέση με τους στόχους της ομάδας του.

Μια από τις ομάδες που έως και την 15η στροφή του φετινού πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ έχει κλέψει τις εντυπώσεις, είναι η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, η οποία, σχεδόν αθόρυβα, έχει ¨σκαρφαλώσει” στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (εδώ) και σήμερα υποδέχεται στο Βίλα Παρκ τη πρωτοπόρο Άρσεναλ. Η ομάδα απο το Μπέρμιγχαμ είναι 2η σε γκολ φέτος μαζί με την Λίβερπουλ (34), 3,22 περισσότερα από τα xG της και 1η σε επιτυχημένες σέντρες μαζί με τη Μπρέντφονρτ, παρόλα αυτά, ο Έμερι αρνείται το τίτλο της διεκδικήτριας του τίτλου για την ομάδα του.

“Δεν είμαστε διεκδικητές. Υπάρχουν άλλες 7 ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο περισσότερο από ότι εμείς. Παίξαμε το δέκατο πέμπτο μας παιχνίδι και το Σάββατο θα παίξουμε το δέκατο έκτο ενάντια στην Άρσεναλ και εστιάζουμε σε αυτό και μόνο. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην τρίτη θέση, αλλά θα είναι δύσκολο να κρατηθούμε εκεί”.

Οι δηλώσεις του Ισπανού προπονητή δείχνουν ότι η Βίλα βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, χωρίς όμως να προσπαθεί να μετριάσει τις φιλοδοξίες των οπαδών της ομάδας.

"Όσο βρισκόμαστε σε υψηλές θέσεις, θα προσπαθούμε να τις κρατήσουμε. Αν συνεχίζουμε να προοδεύουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, παίζοντας και κερδίζοντας παιχνίδια όπως κάνουμε μέχρι τώρα, ίσως να θεωρηθούμε διεκδικητές, αλλά πιστεύω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Μπορούμε να ελπίζουμε, αλλά δεν είμαστε διεκδικητές. Ίσως στην αγωνιστική 30 ή 32, αλλά όχι από τώρα”.

Μιλώντας για τη μεγάλη του νίκη ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι και ταυτόχρονα στη πρώτη του επικράτηση απέναντι στον Πεπ Γκουαρντιόλα, έχοντας αναμετρηθεί 14 φορές, δήλωσε: “Πάντα μου αρέσει να προετοιμάζω το κλαμπ ενάντια στις καλύτερες ομάδες, στους καλύτερους παίκτες και στους καλύτερους προπονητές. Όταν παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο, οι αντίπαλοι έχουν επίσης ένα αντίστοιχο “level”. Ωστόσο, το να κερδίζεις τέτοιου είδους ομάδες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για εμένα. Είναι απλά η πρόοδος που κάνω εγώ σαν προπονητής”.

 

Άστον Βίλα εναντίον Άρσεναλ λοιπόν σήμερα αργά το απόγευμα, Έμερι εναντίον Αρτέτα, πρώτος vs τρίτος, σε μια αναμέτρηση με έντονο ενδιαφέρον που θα κρατήσει την αγωνία στα ύψη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο μάνατζερ των Κανονιέρηδων δεν θα είναι στον πάγκο, λόγω τιμωρίας, περισσότερα εδώ.

 

Επιμέλεια: Σταύρος Πετρέλλης

 

*Οι εικόνες είναι από τη GettyImages


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.