Fantasy GW26 Review: Μια τρύπα στο νερό

Ανασκόπηση της... ξενέρωτης 26ης αγωνιστικής.

Κενή, ή αλλιώς blank, αποκαλούμε μια αγωνιστική, που εμπεριέχει 2 ή και περισσότερες αναβολές παιχνιδιών. Στην περίπτωση μας, λόγω του τελικού του Carabao Cup την περασμένη Κυριακή, απέναντι στη νικήτρια Liverpool και στην Chelsea, οι 2 αυτές όπως και η Tottenham μαζί με την Luton, δεν είχαν παιχνίδι. Αυτό το φαινόμενο, οδήγησε αρκετούς managers να προβούν σε πρόχειρο Free Hit, άλλους να κατέβουν με 10 παίχτες και τους υπόλοιπους να αναγκαστούν να πάρουν hit για να συμπληρώσουν 11αδα. Πολύ ντόρος για το τίποτα, στην τελική, Αδιάφορη και ξενέρωτη, αν μου επιτρέπεται, αυτή η αγωνιστική, τουλάχιστον για τον κόσμο του FPL, που έμεινε σε ένα πολύ χαμηλό Average score, λίγο πιο κάτω από τους 50 πόντους. Εκτενέστερα…

Τα πρώτα παιχνίδια είχαν σέντρα στις 17:00 και θα πάμε πρώτα στο Villa Park, όπου η Aston Villa, έχοντας σε εξαιρετική φόρμα τον Douglas Luiz που πέτυχε δύο γκολ, κατάφερε να επικρατήσει επί της ανταγωνιστικής Forest του Nuno. Ο Watkins έγινε ο παίχτης με τους περισσότερους πόντους στο FPL , υπ’ αριθμό 170 και ο Baily συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα τους owners.

Δεν θα άντεχε και σε άλλη γκέλα η πρώην ομάδα του Hodgson. Γέρο θα μας λείψεις, ευχαριστούμε για όλα. 3-0 επί της Burnley, η Crystal Palace που γνωρίζουμε πόσο ανάγκη έχει την παρουσία Eze και Olise. Πρώτη νίκη με τον Glasner στον πάγκο της. Η United κατάφερε να ηττηθεί μέσα στην έδρα της από την Fulham με τον Iwobi να παγώνει το Old Trafford στις καθυστερήσεις. Brighton και Everton έμειναν ισόπαλες στο 1-1 και το μόνο που μάθαμε από αυτό το παιχνίδι είναι ότι ο De Zerbi παινεύεται για τις ικανότητες του στην ιταλική κουζίνα και συγκεκριμένα στα ζυμαρικά. Τέλος η σεζόν για τον Mitoma, περισσότερα εδώ.

Δεν είναι ότι κλείστηκε η Bournemouth αλλά στο ότι η City βρέθηκε σε μέρα λιγότερο παραγωγική. Οι πολίτες διανύουν το στάδιο της χρονιάς όπου αρνούνται να χάσουν και κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των συν διεκδικητών τους. 0-1, γκολ ο μάγος, Phil Foden. Ούτε τώρα ξύπνησε η Newcastle. Περίπατο έκαναν οι gunners μέσα στο Emirates. Ο Saka βρίσκεται στην φόρμα της ζωής του και σε ακόμα ένα ματς, ο άνθρωπος πίσω από τις στημένες φάσεις της Arsenal, θα πάρει αύξηση. Εξαιρετικός,

Ένα παιχνίδι την Κυριακή, που το είδαν μόνο owners των Neto και Hee-Chan. Τι πιο σύνηθες θα πει κανείς να κερδίσουν με 1-0 και με γκολ του Sarabia. Overhyped για εμένα. Δευτέρα έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής, με την West Ham και τον Bowen να επιστρέφουν στις καλές εμφανίσεις. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που ο Άγγλος πέτυχε Hat Trick και δεν είμαι καν σίγουρος ότι υπάρχει. Σημαντικές όπως φάνηκε οι επιστροφές του Paqueta αλλά και του Antonio, που θα χρησιμοποιηθεί. Πολύ δουλειά και από τον Kudus, ο οποίος έκανε απόσβεση τα λεφτά της μεταγραφής του.

Πλέον, όλα τα βλέμματα στραμμένα στους αγώνες του FA Cup μεσοβδόμαδα, οι οποίοι θα κρίνουν και το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής, που θα είναι σίγουρα κενή και μένει να δούμε το εύρος της. Μέχρι στιγμής, με την νίκη της City επί της Luton χθες, με τον Haaland να πετυχαίνει 5 γκολ και τον De Bruyne να μοιράζει 4 assist, αστείο πραγματικά, η City και η Brighton δεν θα έχουν παιχνίδι την 29η, Με την νίκη της Newcastle επί της Blackbern στα πέναλτι, προς αναβολή είναι και το παιχνίδι ανάμεσα σε Crystal Palace και Newcastle. Επιβεβαιωμένα είναι τα παιχνίδια: West Ham- Aston Villa , Fulham- Tottenham, Burnley- Brentford.

Τα παιχνίδια της Τετάρτης θα κρίνουν και τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, με τον αποκλεισμό της Bournemouth χθες από την Leicester, αν η Brighton κερδίσει σήμερα την Wolves, το Wolves- Bournemouth, θα διεξαχθεί κανονικά. Να θυμίσω ότι την επόμενη αγωνιστική, έχουμε την διπλή ανάμεσα σε Luton και Bournemouth. Αν η Liverpool περάσει από την Southampton τότε το παιχνίδι της απέναντι στην Everton θα αναβληθεί. Αν η Leeds επίσης αποκλείσει την Chelsea , τότε το Arsenal – Chelsea γίνεται fixture για την 29. Τέλος, δίκοπο μαχαίρι το Forest – United. Αν περάσει η Forest , θα παίξει το Luton- Forest και θα αναβληθεί το Sheffield – Man. United ενώ η αν περάσει η United θα συμβεί το αντίστροφο.

Ξέρω, ότι σας υπερφόρτωσα με πληροφορίες αλλά γνωρίζω ότι κάποιοι από εσάς εδώ μέσα «καίγεστε» να κάνετε το future planning σας καθώς και να ανανεώσετε το chip strategy. Υπομονή μέχρι το βράδυ και αύριο όλη η μέρα είναι δική σας. Συμβουλή σε αυτούς που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την 29 το Free Hit τους και να το φυλάξουν για τις διπλές της 34 και 37, να κατευθυνθούν από τώρα σε παίχτες με παιχνίδι την 29.

Αρκετά σας ζόρισα για σήμερα και ελπίζω να σας έβαλα σε ένα μπούσουλα. Θα έρθει την Παρασκευή ο Κουφαλίτσας να βάλει μια τάξη και να δώσει τις καθιερωμένες επιλογές του. Μέχρι τότε να είστε καλά και να θυμάστε, να παίζεται το παιχνίδι όπως σας αρέσει!

Επιμέλεια: Αναστάσης Ηλιάδης




*Οι εικόνες είναι από την GettyImages


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.