Τελικός Carabao Cup: Τσέλσι - Λίβερπουλ (preview)

Μπλε και Κόκκινοι αναμετρώνται σε ένα μεγάλο παιχνίδι σήμερα στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Η Τσέλσι του Μαουρίτσιο Ποκετίνο και η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ θα τεθούν αντιμέτωπες με φόντο το κύπελλο του Carabao Cup. Ο Αργεντίνος μάνατζερ θέλει να κατακτήσει το πρώτο του τρόπαιο στην Αγγλία και να δώσει ώθηση στην ομάδα που χτίζεται στο Στάμφορντ Μπριτζ, τη στιγμή που ο Γερμανός τεχνικός επιθυμεί να κερδίσει ένα ακόμα τρόπαιο με τους Κόκκινους, λίγους μήνες πριν αποχωρήσει από το κλαμπ.

Δηλώσεις/κλίμα

Ο Κλοπ έχρισε φαβορί την Τσέλσι για τον σημερινό τελικό, αναφέροντας και τις αρκετές απουσίες που θα έχει η ομάδα του. Ο Ποκετίνο απάντησε πως «είναι πονηρή» η δήλωση του αντιπάλου του περί φαβορί και τόνισε ότι η Τσέλσι θα πρέπει να αγνοήσει και να υπερισχύσει της δίψας της Λίβερπουλ να σηκώσει το κύπελλο για να αποχαιρετίσει τον προπονητή της με τον καλύτερο τρόπο.

Απουσίες

Ο βετεράνος Τιάγκο Σίλβα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί στον τελικό, ενώ αντίθετα Μπενουά Μπαντιασίλ και Ρις Τζέιμς είναι εκτός αγώνα. Ο Ρόμπερτ Σάντσες μετέχει στην αποστολή αλλά πιθανότατα κάτω από τα δοκάρια των Μπλε θα είναι ο Τζόρτζε Πέτροβιτς. Ο Νίκολας Τζάκσον φαίνεται πως κερδίζει τη θέση του βασικού έναντι του Κρίστοφερ Ενκουνκού που αναμένεται να βρεθεί στον πάγκο. Ρόμεο Λάβια, Μαρκ Κουκουρέγια, Κέρνι Τσουκουεμέκα και Γουέσλεϊ Φοφανά θα απουσιάσουν.

Αρκετά τα προβλήματα τραυματισμών στους Κόκκινους. Μο Σαλάχ, Ντάργουιν Νούνιες και Ντόμινικ Σομποζλάι είναι αμφίβολοι σύμφωνα με όσα ενέφερε ο Πεπ Λίντερς (βοηθός του Κλοπ) στη συνέντευξη Τύπου. Σίγουρα εκτός αγώνα θα είναι οι Άλισον Μπέκερ, Ντιόγο Ζότα, Κέρτις Τζόουνς, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τιάγκο Αλκάνταρα και Ζοέλ Μάτιπ.

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.