Preview: Τότεναμ - Τσέλσι

Η Τότεναμ υποδέχεται την Τσέλσι απόψε στις 22:00 απειλώντας να σπάσει το σερί των 13 νικών της ομάδας του Αντόνιο Κόντε.

Η Τσέλσι θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην Πρέμιερ Λιγκ που κατέχει η Άρσεναλ (14) από το 2002. Σημείωση: Οι 13 νίκες των Κανονιέρηδων αφορούσαν την ίδια σεζόν και η 14η ήταν μεν συνεχόμενη ωστόσο ήρθε την επόμενη σεζόν, επομένως χωράει συζήτηση σχετικά με το συγκεκριμένο ρεκόρ.

 

Το χρονικό της αντιπαλότητας

Αν και ποτέ δεν θεωρούσαν ο ένας τον άλλον πρωταρχικό αντίπαλο, όντας δύο από τα κορυφαία σωματεία του Λονδίνου, υπάρχει έντονη κόντρα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων που χρονολογείται από το 1967. Οι αγώνες μεταξύ τους προσελκύουν πολύ κόσμο και μερικές φορές καταλήγουν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2004 από το Planetfootball.com, οι οπαδοί της Τότεναμ και της Τσέλσι θεωρούν ο ένας τον άλλον τον δεύτερο κυριότερο αντίπαλό τους, μετά την Άρσεναλ.

Ωστόσο, μια νέα έρευνα του 2012 έδειξε ότι οι οπαδοί της Τσέλσι θεωρούν την Τότεναμ κύριο ανταγωνιστή τους, πάνω από τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι οι οπαδοί της Τότεναμ εξακολουθούν να θεωρούν την Τσέλσι δεύτερο κυριότερο αντιπαλό τους, μετά την Άρσεναλ. Άσχετα πάντως με τα αποτελέσματα των ερευνών, είναι ξεκάθαρο το πόσο μεγάλη σημασία έχει ο αγώνας για τους φίλους των δύο ομάδων.

 

Δηλώσεις προπονητών

Ποκετίνο: «Όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ θέλουν η Τότεναμ να κερδίσει την Τσέλσι. Ίσως να αισθανθούμε όπως η Λέστερ την περασμένη σεζόν, όταν όλες οι ομάδες ήταν μαζί τους και εναντίον μας».

Κόντε:« H Τότεναμ είναι μια μεγάλη ομάδα. Την περασμένη σεζόν θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει τον τίτλο, και αυτή τη σεζόν έχουν ακόμα ισχυρότερη ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε ένα καλό παιχνίδι».

 

Αγωνιστικά νέα

Τότεναμ: Γουόκερ και Φερτόνγκεν θα επιστρέψουν για την Τότεναμ μετά την απουσία τους στο παιχνίδι με τη Γουότφορντ, ενώ ο Ντεμπελέ ξεκουράστηκε και είναι διαθέσιμος.

Τσέλσι: Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε αναμένεται να αγωνιστεί πλήρης και όπως επιβεβαίωσε ο Ιταλός προπονητής, το πρόβλημα που αποκόμισε ο Νταβίντ Λουίζ στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι βελτιώνεται διαρκώς.

 

Προϊστορία


  • Προϊστορία στα παιχνίδια Τότεναμ-Τσέλσι για την Πρέμιερ Λιγκ: 24-19-23

  • Η Τότεναμ έχει κερδίσει σε μόλις μία από τις τελευταίες 13 συναντήσεις τους στην Πρέμιερ Λιγκ με την Τσέλσι (Ν:1 Ι:7 Η:5) , 5-3 για την Ημέρα της Πρωτοχρονιάς 2015

  • Η Τσέλσι έχει κερδίσει περισσότερα παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ (26) και έχει σκοράρει περισσότερα γκολ (92) κόντρα στα «Σπιρούνια» απ’ ό,τι εναντίον οποιουδήποτε άλλου αντιπάλου

  • Ο Χάρι Κέιν έχει σκοράρει 17 γκολ στα τελευταία 17 λονδρέζικα ντέρμπι, ενώ έχει πετύχει 10 γκολ στα τελευταία 9 ματς στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν

 

Πιθανές ενδεκάδες

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνγκεν, Γουανιάμα, Γουόκερ, Άλι, Έρικσεν, Ρόουζ ,Σον, Κέιν

Τσέλσι:Κουρτουά,Ασπιλικουέτα, Κέιχιλ, Λουίζ, Μόζες, Καντέ, Μάτιτς(Φάμπρεγκας) , Αλονσο, Αζάρ, Κόστα, Πέδρο (Γουίλιαν)


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.