Λιντς Γιουνάιτεντ: Μια αγωνιστική κρίση διαρκείας

Οι Premierleaguefans γράφουν για την πορεία των Παγονιών στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αλλά και για τα σχέδιά τους για την επόμενη.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές για τη Λιντς Γιουνάιτεντ: νέος ιδιοκτήτης (Αντρέα Ραντριτσάνι), επαναγορά του θρυλικού Έλαντ Ρόουντ μετά από 13 χρόνια, αναδιοργάνωση των ακαδημιών και αγορά ταλαντούχων νεαρών παικτών ανά την υφήλιο. Αρκετές μεταγραφές για την πρώτη ομάδα και φυσικά νέος διαχειριστής αυτού του υλικού, ο φέρελπις Τόμας Κρίστιανσεν.

Και αν αυτή η θετική αύρα έδειχνε μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου να μετουσιώνεται σε πολύ καλά αποτελέσματα (μέχρι και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα), η συνέχεια είχε πολλά σκαμπανεβάσματα με αποκορύφωμα τον καταστροφικό Ιανουάριο, κατά τον οποίο όχι μόνο απομακρύνθηκε αρκετά η ομάδα από τις θέσεις των πλέι-οφς  αλλά ήρθε και ο σοκαριστικός αποκλεισμός στο κύπελλο από την Νιούπορτ Κάουντι.

Μέσα σε όλα αυτά το κομμάτι της πειθαρχίας φαινόταν να έχει χαθεί από τον Κρίστιανσεν, καθώς αποβολές και κακές αγωνιστικές συμπεριφορές έγιναν συνηθισμένα φαινόμενα στους αγώνες.

Ο Αντρέα Ραντριτσάνι τότε αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, επιλέγοντας στις αρχές Φεβρουαρίου τον τεχνικό της Μπάρνσλει, Πολ Χεκινμπότομ.

Όλοι τότε, στο στρατόπεδο των Παγονιών, θεώρησαν πως το σοκ της αλλαγής θα ήταν αρκετό ώστε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών και να οδηγήσει εκ νέου στην επαναφορά της ομάδας στο κυνήγι της ανόδου με αξιώσεις. Όμως το ξεκίνημα του Χεκινμπότομ μάλλον δεν ήταν το αναμενόμενο, καθώς σε οκτώ αγωνιστικές ο απολογισμός είναι μόλις μία νίκη και τρεις ισοπαλίες, με τον Βρετανό τεχνικό βέβαια να πραγματοποιεί πλέον αρκετές δοκιμές ώστε να αξιολογήσει το υπάρχον ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν. Μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση και την ήττα με 3-0 από την Μίντλεσμπρο στο τοπικό ντέρμπι, ο Αντρέα Ραντριτσάνι αμφισβήτησε σε συνέντευξή του το πάθος και την αφοσίωση των παικτών της Λιντς Γιουνάιτεντ λέγοντας:

«Ως σύλλογος τους υποστηρίζουμε στα πάντα, τους δώσαμε συμβόλαια μεγάλης χρονικής διάρκειας, τους στηρίξαμε σε ένα προπονητικό καμπ στα μέσα της σεζόν στην Ισπανία. Κάναμε ό,τι ήθελαν και δεν λάβαμε πίσω την αφοσίωση, το πάθος και την ψυχή τους, ιδιαίτερα στο τελευταίο παιχνίδι, το πιο σημαντικό παιχνίδι, απέναντι στη Μίντλεσμπρο εκτός έδρας στο οποίο παίξαμε πολύ άσχημα. Για μένα, αυτό ήταν το χαμηλότερο σημείο της σεζόν διότι δεν υπήρχε αφοσίωση, πάθος και ψυχή. Δεν θέλω παίκτες στην ομάδα μου να αντιπροσωπεύουν την Λιντς Γιουνάιτεντ με αυτή τη συμπεριφορά, έτσι ελπίζω πως μπορούν να μάθουν από αυτό και να είναι εδώ τον επόμενο χρόνο παίζοντας καλύτερα και με περισσότερη αφοσίωση».

Αυτές οι δηλώσεις σχολιάστηκαν θετικά από το σύνολο των φίλων της ομάδας, καθώς όλοι διέκριναν μια νοσηρή κατάσταση και είχε έρθει η ώρα να μιλήσει και ο βασικός χρηματοδότης του συλλόγου, μιας και όπως φάνηκε, το σοκ της αλλαγής προπονητή δεν ήταν αρκετό ώστε να αλλάξει η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.

 

Τα φώτα βέβαια πλέον έχουν στραφεί ήδη στις προετοιμασίες για την επόμενη σεζόν μιας και το όνειρο της ανόδου μένει και φέτος εκτός κάδρου. Η αξιολόγηση του ρόστερ συνεχίζεται (ενθαρρυντικές είναι οι εξαιρετικές εμφανίσεις των ομάδων U-18 και U-23), ενώ σε δύο μέρες λήγει η ανανέωση των φετινών εισιτηρίων διαρκείας.

Με αυτά τα δεδομένα ήρθαν και οι σημερινές 28/3) δηλώσεις του διοικητικού στελέχους του συλλόγου, Άνγκους Κίνιαρ, ο οποίος θεωρεί πως η διοίκηση έμαθε από τα φετινά λάθη της και αυτό θα αντικατοπτρίζεται στον μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, για τον οποίο θα διατεθεί το σύνολο των εσόδων από τα εισιτήρια διαρκείας.

Στόχος θα είναι η είσοδος στα πλέι-οφς ανόδου της επόμενης περιόδου, με τη Λιντς Γιουνάιτεντ να καλείται για μια ακόμη σεζόν (όπως άλλωστε προσπάθησε φέτος αλλά και πέρσι) να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΥΓ. Για το ζήτημα με την αλλαγή σήματος και την αναβολή της με απόφαση της διοίκησης, αναφερθήκαμε νωρίτερα μέσα στη χρονιά.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.