Ντεσαγί: «Φέτος η Τσέλσι έχασε την καρδιά της»

Ο πρώην άσος των «Μπλε» και σπουδαίος Γάλλος ποδοσφαιριστής πιστεύει πως ο Αντόνιο Κόντε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διορθώσει τα πράγματα στην Τσέλσι έπειτα από μία σεζόν προσαρμογής χωρίς τον Ντιέγκο Κόστα.

Μετά από την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος στην πρώτη σεζόν του Ιταλού τεχνικού στο σύλλογο του Λονδίνου η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι «Μπλε» κινδυνεύουν σοβαρά να μείνουν εκτός της τετράδας του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχουν μπροστά τους μόνο τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να ελπίζουν σε κάποιο τρόπαιο.

Οι φήμες για το μέλλον του Ιταλού τεχνικού οργιάζουν, με τους περισσότερους να δίνουν αυξημένες πιθανότητες στο ενδεχόμενο της αποχώρησής του από τους «Μπλε».

Ο Μαρσέλ Ντεσαγί πάντως θεωρεί πως κάποιοι από τους λόγους που η Τσέλσι αντιμετωπίζει προβλήματα φέτος ήταν πέρα από τον έλεγχο του Αντόνιο Κόντε.

«Η φιλοσοφία του Κόντε δεν δουλεύει καλά στη φετινή σεζόν γιατί η καρδιά της ομάδας ξεριζώθηκε. Πρώτα έχασαν έναν πολύ σημαντικό παίκτη όπως ο Ντιέγκο Κόστα και έπειτα παίκτες όπως οι Βίκτορ Μόουζες και Μάρκος Αλόνσο μάλλον δεν κάνουν καλή σεζόν. Αυτοί οι τύποι ήταν η καρδιά της επιτυχίας στην περσινή Τσέλσι κατά τη γνώμη μου.

Πρέπει να αποδεχτούμε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Ένας χρόνος επιτυχίας, ένας χρόνος χωρίς επιτυχία. Επίσης, κοιτάζεις τις επενδύσεις των άλλων ομάδων στην Αγγλία και βλέπεις ότι οι ομάδες δεν κυριαρχούν και δεν κερδίζουν τον τίτλο για πολλά χρόνια στη σειρά.

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην Αγγλία τώρα. Πολλές ομάδες έχουν λεφτά για ξόδεμα και μπορούν να αποκτούν κορυφαίους παίκτες. Υπάρχουν έξι ομάδες στην κορυφή που είναι πολύ ανταγωνιστικές και για αυτό το λόγο αυτό το πρωτάθλημα είναι τόσο ενδιαφέρον.

Πιστεύω ότι ένα άλλο πρόβλημα της Τσέλσι είναι πως χρειαζόταν να φρεσκάρει κάποια κομμάτια της ομάδας, ειδικά στο κέντρο του γηπέδου και ίσως δεν απέκτησαν τους κατάλληλους παίκτες το περασμένο καλοκαίρι.

Η ομάδα δεν πρέπει να ισχυριστεί ότι όλα της τα προβλήματα οφείλονται στη φυγή του Κόστα. Όμως περίμεναν από τον Άλβαρο Μοράτα να αποδώσει και να τον αντικαταστήσει. Κάτι τέτοιο δε συνέβη μέχρι τώρα.

Είναι ένας στράικερ που έπρεπε να προσαρμοστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Είχε μια κάποια επιτυχία στο ιταλικό ποδόσφαιρο με τη Γιουβέντους, όμως εκεί το παιχνίδι παίζεται περισσότερο στο έδαφος και η ταχύτητα είναι χαμηλότερη.

Δεν ήταν βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ερχόταν από τον πάγκο και πετύχαινε κάποια σημαντικά γκολ. Γι΄αυτό και οι προσδοκίες για αυτόν ήταν μεγάλες, όμως χρειαζόταν ακόμα χρόνο να εξελιχθεί και να κατανοήσει πως λειτουργεί το αγγλικό παιχνίδι.

Έχουμε δει μόνο στιγμές από αυτόν, που δείχνουν ότι είναι αρκετά καλός για το επίπεδο της Τσέλσι, όμως χρειάζεται χρόνο και ο Κόντε δεν είχε άλλους επιθετικούς για να δώσει το χρόνο στο Μοράτα και να καταλάβει το ρόλο του στην ομάδα.

Πρέπει να χωνέψει το τι βιώνει, αλλά στην Αγγλία δεν υπάρχει χρόνος. Τα παιχνίδια έρχονται γρήγορα και απλά παίζεις συνέχεια», σχολίασε ο Μαρσέλ Ντεσαγί.

Η Τσέλσι υποδέχεται τη Λίβερπουλ την Κυριακή στις 18:30 για την 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.