Preview: Αϊντχόβεν - Τότεναμ 24/10

Την πρώτη τους νίκη κυνηγούν στο «Φίλιπς Στάντιον» τα «Σπιρούνια» απόψε (19:55) για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το ...αριστερό έχει μπει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, έχοντας γνωρίσει την ήττα και στα δύο πρώτα παιχνίδια των ομίλων με Ίντερ (εκτός έδρας) και Μπαρτσελόνα (εντός). Απόψε οι Λονδρέζοι φιλοξενούνται από τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ και θέλουν να κάνουν την πρώτη τους νίκη, διατηρώντας ζωντανές τις όποιες ελπίδες πρόκρισης τους αναλογούν.

Από την άλλοι οι Ολλανδοί ήξεραν από την κλήρωση ότι θα έχουν πολύ δύσκολο έργο, αλλά βλέποντας την Τότεναμ να έχει μείνει και εκείνη χωρίς βαθμούς, συνεχίζουν να ελπίζουν στην κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ και θα διεκδικήσουν όσα μπορούν.

Δηλώσεις προπονητών

Μαρκ Φαν Μπόμελ: «Ο Ποκετίνο κάνει πολύ καλή δουλειά, δεν είναι φυσιολογικό να βρίσκεσαι τόσο καιρό σε έναν κορυφαίο σύλλογο. Έκανε καλή δουλειά και πριν στη Σαουθάμπτον. Τον θαυμάζω, το να μπορείς να παραμένεις με τα «Σπιρούνια» στο κορυφαίο επίπεδο στην Αγγλία είναι σπουδαίο επίτευγμα. Βλέπεις ότι τα «Σπιρούνια» υπό τις οδηγίες του Ποκετίνο έχουν τη σφραγίδα του, όταν οι παίκτες επιστρέφουν από τις εθνικές τους αγωνίζονται με την υπογραφή Ποκετίνο. Τους δίνει ό,τι χρειάζονται για να παίξουν».



Μαουρίτσιο Ποκετίνο: «Η προσέγγισή μου για όλα τα παιχνίδια είναι ότι πρέπει να τα κερδίσουμε. Δεν πιστεύω ότι οι παίκτες αισθάνονται διαφορετικά. Πρέπει να νιώθουν το ίδιο, να παίζουν ελεύθερα, να απολαμβάνουν το παιχνίδι, να γνωρίζουν ότι οι συνέπειες θα είναι διαφορετικές αν χάσουμε ή αν κερδίσουμε. Αλλά σε όλα τα παιχνίδια το ίδιο. Το σημερινό επαγγελματικό ποδόσφαιρο σημαίνει να παίζεις υπό πίεση. Δεν πιστεύω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι διαφορετικά».



Αγωνιστικά νέα

Έχασε την τελευταία προπόνηση λόγω μικροτραυματισμού ο ακραίος επιθετικός Μπέρχβαϊν και εάν απουσιάσει, ο πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο 19χρονος Μάλεν. Μόνιμα εκτός ο μέσος Τόμας και ο επιθετικός Ρομέρο.



Ξεπέρασε τραυματισμό και αγωνίστηκε στο προηγούμενο ματς (μπήκε αλλαγή στο 89') ο Κρίστιαν Έρικσεν, όμως δεν είναι σίγουρο αν θα αγωνιστεί απόψε, η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμού οι Βερτόνγκεν Ρόουζ και Άλι.

Προϊστορία

  • Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ το 2008 με τους Ολλανδούς να προκρίνονται κερδίζοντας με 0-1 στην Αγγλία και μένοντας στο 1-1 στην έδρα τους μετά από παράταση.


Πιθανές ενδεκάδες
Αϊντχόβεν (4-3-3): Ζουτ - Ντούμφρις, Σβάαμπ, Φιρχέφερ, Ανχελίνιο - Ροσάριο, Περέιρο, Χέντριξ - Μάλεν, Λουκ ντε Γιονγκ, Λοσάνο
Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς - Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντέιβις - Γουίνκς, Ντάιερ - Έρικσεν, Λαμέλα, Σον - Κέιν


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.