Αφιέρωμα Τσάμπιονσιπ: Οι διεκδικητές της ανόδου!

Οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας τα δίνουν όλα στο κρισιμότερο κομμάτι της σεζόν, για μια θέση στην επόμενη Πρέμιερ Λιγκ!

Έχοντας φτάσει στην τελική ευθεία (42 αγωνιστικές έχουν ολοκληρωθεί) στο σκληρότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αυτό της Τσάμπιονσιπ, οι διεκδικητές της χρυσοφόρας ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ έχουν περιοριστεί αρκετά, με οκτώ ομάδες να βρίσκονται σε καλή θέση για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου στόχου.

1. Νόριτς

 

Τα ''Καναρίνια'' του Ντάνιελ Φάρκε (εδώ το σχετικό αφιέρωμα των Premierleaguefans στη Νόριτς), παρουσιάζουν φέτος εξαιρετική εικόνα, καθώς μετά τη μάλλον υποτονική εκκίνηση, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με 86 βαθμούς σε 42 αγώνες (αλλά και +7 από την τρίτη θέση) είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της απευθείας ανόδου.

Παίκτης της σεζόν: Πολλοί θα μπορούσαν να μοιραστούν αυτό το βραβείο, αλλά φέτος τη διαφορά την κάνει ο Τέεμου Πούκι, έχοντας συμμετοχή σε 37 τέρματα (27 γκολ, 10 ασίστς) και αποτελώντας την πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση για την κατηγορία.

Υπολοιπόμενες αναμετρήσεις: Σέφιλντ Γουένσντεϊ (εντός), Στόουκ (εκτός), Μπλάκμπερν (εντός), Άστον Βίλα (εκτός)

2. Λιντς Γιουνάιτεντ

 

Η ομάδα του θρυλικού Μαρσέλο Μπιέλσα (του... σκανδάλου Spygate) εμφάνισε φέτος σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, καθώς πολλές φορές μετά από μεγάλες νίκες με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ακολούθησαν αναπάντεχες ήττες και σπατάλη χαμένων ευκαιριών. Παρόλα αυτά, μετά από 42 αγωνιστικές βρίσκεται στην δεύτερη θέση, έχοντας ένα ''μαξιλαράκι'' τριών βαθμών από την τρίτη, και φιλοδοξεί να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο, αποφεύγοντας την ιδιαίτερη διαδικασία των πλέιοφς.

Παίκτης της σεζόν: Παρά την παράλειψή του από την ομάδα της σεζόν στα βραβεία της ομοσπονδίας, ο Πάμπλο Ερνάντεθ αποτελεί τον παίκτη-κλειδί μεσοεπιθετικά, καθώς μετρά 12 τέρματα και 12 ασίστς και οδηγεί τα ''Παγόνια'' στο κυνήγι της ανόδου.

Υπολοιπόμενες αναμετρήσεις: Γουίγκαν (εντός), Μπρέντφορντ (εκτός), Άστον Βίλα (εντός), Ίπσουιτς (εκτός)

3. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

 

Η τελευταία ομάδα που βάσει συγκομιδής διεκδικεί την απευθείας άνοδο και σε κάθε περίπτωση έχει εξασφαλισμένη παρουσία στα πλέιοφς είναι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Κρις Γουάιλντερ. Ο Βρετανός προπονητής (προπονητής της σεζόν για φέτος) παρουσιάζει για άλλη μια χρονιά ένα πολύ δεμένο σύνολο, χωρίς την παρουσία πολλών σταρ ή τη σπατάλη μεγάλων χρηματικών ποσών, και μένει να φανεί αν φέτος θα έχει την απαιτούμενη διάρκεια για να κερδίσει την άνοδο.

Παίκτης της σεζόν: Ίσως αδικούμε τον αειθαλή Μπίλι Σαρπ με τα 23 τέρματα, αλλά ο τίτλος αυτός πηγαίνει στον 28χρονο μέσο Όλιβερ Νόργουντ, ο οποίος κατευθύνει μαεστρικά φέτος το πολύ συμπαγές κέντρο της Γιουνάιτεντ και δείχνει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει ακόμη και στο επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ.

Υπολοιπόμενες αναμετρήσεις: Νότινγχαμ Φόρεστ (εντός), Χαλ Σίτι (εκτός), Ίπσουιτς (εντός), Στόουκ (εκτός)

4. Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον 


Η μία από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν πέρυσι από την Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται φέτος ικανή να επιστρέψει άμεσα εκεί, αν και η συγκομιδή βαθμών δείχνει πως ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος είναι μέσω των πλέιοφς. Η Άλμπιον ξεκίνησε τη σεζόν υπό τις οδηγίες του Ντάρεν Μουρ, ο οποίος είχε αναλάβει στη θέση του Άλαν Πάρντιου πέρυσι τον Απρίλιο ως προσωρινή λύση αλλά τελικά έμεινε κανονικά ως προπονητής, όμως κάποια ατυχή αποτελέσματα τον οδήγησαν σε λιγότερο από ένα χρόνο (αρχές Μαρτίου) να αποχωρήσει από τον πάγκο. Τη θέση του ανέλαβε μέχρι το τέλος της σεζόν ο Τζέιμς Σαν, μετρώντας 4 νίκες και 2 ήττες και φέρνοντας την ομάδα εντός πλέιοφς, με μικρή πιθανότητα (κυρίως μαθηματικά) να κυνηγήσει και την απευθείας άνοδο.

Παίκτης της σεζόν: Δυνατό σημείο της Άλμπιον ήταν φέτος η επίθεσή της, οπότε τα εύσημα θα πρέπει να δοθούν από κοινού στους Τζέι Ροντρίγκεζ και Ντουάιτ Γκέιλ, οι οποίοι έχουν σκοράρει 42 φορές (21 τέρματα έκαστος) και είναι τα ''πρώτα ονόματα'' στην δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Υπολοιπόμενες αναμετρήσεις: Χαλ Σίτι (εντός), Ρέντινγκ (εκτός), Ρόδεραμ (εντός), Ντέρμπι Κάουντι (εκτός)

5. Άστον Βίλα

 

Οι "Χωριάτες" προέρχονται από συνεχόμενες αποτυχημένες σεζόν, στις οποίες κινήθηκαν στη μετριότητα παρά τις πολύ σημαντικές επενδύσεις που έγιναν από τις διοικήσεις τους. Φέτος όμως, και ειδικότερα στο δεύτερο μισό, δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες, με αποκορύφωμα το τρέχον σερί των 8 νικών, που τους καθιστά ως ένα από τα φαβορί για μια θέση στα φετινά πλέιοφς.

Παίκτης της σεζόν: Σίγουρα οι εμφανίσεις του Τέιμι Έιμπραχαμ έχουν δώσει σημαντική ώθηση στους ''χωριάτες'', αλλά το βαρόμετρο της ομάδας είναι ο ταλαντούχος μέσος Τζακ Γκρίλις, ο οποίος παρέμεινε στο Μπέρμινγχαμ παρά τις σειρήνες από την Πρέμιερ Λιγκ και δίνει τον καλύτερό του εαυτό ώστε να επιστρέψει η ομάδα του στην Πρέμιερ Λιγκ

Υπολοιπόμενες αναμετρήσεις: Μπόλτον (εκτός), Μίλγουολ (εντός), Λιντς (εκτός), Νόριτς (εντός)

6. Μπρίστολ Σίτι

 

Η ομάδα του Μπρίστολ έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες σεζόν στην Τσάμπιονσιπ και από πέρυσι έδειχνε πως έχει δυνατότητες να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Φέτος δεν επέδειξε μεγάλη σταθερότητα αλλά κάποια καλά σερί με όμορφο ποδόσφαιρο έχουν φέρει την ομάδα του Λι Τζόνσον μέχρι στιγμής στην τελευταία θέση που εξασφαλίζει παρουσία στα πλέιοφς, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Παίκτης της σεζόν: Σημαντικός παράγοντας τον τελευταίο καιρό αναδεικνύεται ο 27χρονος μεσοεπιθετικός Αντρέας Βάινμαν, ο οποίος με 10 γκολ και 5 ασίστς ''κουβαλάει'' την Σίτι με ασφάλεια στα πλέιοφς.

Υπολοιπόμενες αναμετρήσεις: Ρέντινγκ (εντός), Σέφιλντ Γουένστνεϊ (εκτός), Ντέρμπι (εντός), Μίλγουολ (εκτός), Χαλ Σίτι (εκτός)

7. Μίντλεσμπρο

 

Η Μπόρο είναι άλλη μια ομάδα που πέρυσι βρέθηκε κοντά στην άνοδο πέρυσι αλλά δεν τα κατάφερε. Φέτος με τον Τόνι Πιούλις στο τιμόνι ξεκίνησε πολύ δυναμικά το πρωτάθλημα, δείχνοντας ιδιαίτερα ισχυρή αμυντικά αλλά και στις στημένες φάσεις, όμως η αστάθεια και ο καταστροφικός Μάρτιος που απέφερε μέχρι τις αρχές Απριλίου 6 συνεχόμενες ήττες, την οδήγησε εκτός της ζώνης των πλέιοφς, και πλέον όντας 2 βαθμούς κάτω από την Μπρίστολ Σίτι και με παιχνίδι περισσότερο, τα πράγματα δείχνουν δύσκολα για να γίνει το βήμα παραπάνω.

Παίκτης της σεζόν: Όπως αναφέραμε η άμυνα της Μπόρο είναι το δυνατό της σημείο, και συγκεκριμένα φέτος, τη διαφορά την κάνει ο έμπειρος Ντάρεν Ράντολφ, ο οποίος μάλιστα ψηφίστηκε από την ομοσπονδία και στην καλύτερη ενδεκάδα του φετινού πρωταθλήματος.

Υπολοιπόμενες αναμετρήσεις: Στόουκ (εντός), Νότινχαμ Φόρεστ (εκτός), Ρέντινγκ (εντός), Ρόδεραμ (εκτός)

8. Ντέρμπι Κάουντι

 

Τελευταία διεκδικήτρια μια θέσης στα πλέιοφς είναι η Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ, η οποία ξεκίνησε τη σεζόν με πολλά όνειρα αλλά στην πορεία φάνηκε να χάνει τον προσανατολισμό της και κινήθηκε στη μετριότητα, παρά το αρκετά γεμάτο ρόστερ. Ο Λάμπαρντ σίγουρα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο εκμάθησης, καθώς δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία όπως άλλοι συνάδελφοί του και οι ελπίδες των ''κριαριών" είναι πλέον κυρίως μαθηματικές, καθώς δεν πείθουν πως μπορούν να πιέσουν για μια θέση στην εξάδα, αν και έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο όπως και η Μπρίστολ Σίτι, ενώ παράλληλα την αντιμετωπίζουν και εκτός έδρας δύο στροφές πριν το τέλος.

Παίκτης της σεζόν: Η λειτουργία της Ντέρμπι είναι καλύτερη από τη μέση και μπροστά και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην απόδοση του νεαρού μεσοεπιθετικού Χάρι Γουίλσον, ο οποίος έχει σκοράρει 12 τέρματα και με τα χαρίσματά του προκαλεί σταθερά πονοκέφαλο στις αντίπαλες άμυνες.

Υπολοιπόμενες αναμετρήσεις: Μπέρμινγχαμ (εκτός), Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς (εντός), Μπρίστολ Σίτι (εκτός), Σουόνσι (εκτός), Γουέστ Μπρόμιτς (εντός)

 

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή (από το Skysports):


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.