Κλοπ: «Είπα στους παίκτες μου ότι αν το γυρίζαμε θα το λέγαμε στα εγγόνια μας»!

Μετά από μια εντυπωσιακή ανατροπή, οι Κόκκινοι έφυγαν από το Σεντ Τζέιμσις Παρκ με τους τρεις βαθμούς, παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 28ο λεπτό.

Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, αλλά άκρως συνηθισμένο για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, η ομάδα Μέρσισαιντ πανηγύρισε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Νιουκάστλ.

Τι κι αν ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολτ έκανε ίσως ένα από τα χειρότερα του παιχνίδια στην ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Τι κι αν με δικό του παιδικό λάθος, η Νιουκαστλ προηγήθηκε στο 25ο λεπτό με το γκολ του Γκόρντον; Τι κι αν έμεινε με 10 παίχτες λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Φαν Ντάικ στο 28ο λεπτό; Μια Λίβερπουλ από τα παλιά, με κατάθεση ψυχής στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα διαστημικό Ντάρβιν Νούνιες, κατάφερε τη μεγάλη ανατροπή και έφυγε με τεράστιο διπλό από το Σεντ Τζέιμσις Παρκ.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Με τη Νιουκαστλ συνεχώς να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ, αλλά με τον Άλισον να κατεβάζει ρολά και να κρατά τη Λίβερπουλ στο κόλπο.

Όλα αυτά μέχρι το 77ο λεπτό της αναμέτρησης. Κάπου εκεί ο δαιμόνιος Γερμανός κόουτς κάνει αλλαγή τον Αλέξις Μακάλιστερ και στη θέση του περνάει τον Ντάρβιν Νούνιες. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 81ο λεπτό, ο Ουρουγουανός δικαιώνει τον προπονητή του για την επιλογή του και ισοφαρίζει σε 1-1 με εξαιρετικό πλασέ.

Το καλύτερο το κρατούσε όμως για το τέλος ο Νούνιες. Ασίστ Σαλάχ, πλασέ Νουνιεζ και 1-2 στο 93!... Κάπου εκεί τόσο οι ποδοσφαιριστές και ο πάγκος της Λίβερπουλ, αλλά και οι οπαδοί που έκαναν το ταξίδι μέχρι το Νιουκάστλ, ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ήξεραν ότι αυτή η νίκη πλέον δεν χάνεται.

Γνωστός για το πάθος του και για το πόσο έντονα ζει τα παιχνίδια της ομάδας του, ο Γιούργκεν Κλοπ. Αρχικά γύρισε και κοίταξε όλους στον πάγκο της Νιουκαστλ, κάνοντας τους νόημα να σωπάσουν. Και με το σφύριγμα της λήξης, πανηγύρισε με το γνωστό του τρόπο, τις γροθιές, με τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλοι των Κόκκινων, απευθυνόμενοι στον Μο Σαλάχ και στο ενδεχόμενο αποχώρησης του (περισσότερα εδώ), φώναζαν «Μείνε Μο, Μείνε Μο».

Σε δηλώσεις του με το τέλος του αγώνα, ο Κλοπ δήλωσε: «Είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι αν το γυρίζαμε θα το λέγαμε στα εγγόνια μας, και εγώ θα δω τα δικά μου σε 10 μέρες». Από την πλευρά του ο προπονητής των Καρακαξών, Έντι Χάου, είπε για την απόκρουση του Άλισον στο σουτ του Αλμιρόν: «Είναι η καλύτερη απόκρουση που έχω δει ποτέ»!

Μελανό σημείο της χθεσινής αναμέτρησης για τη Λίβερπουλ ήταν η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξαιτίας του ξεσπάσματος του στον διαιτητή. Ο Ολλανδός σέντερ μπακ, φανερά εκνευρισμένος από αποβολή του, φώναξε και έβρισε τον διαιτητή της αναμέτρησης και αναμένεται να κληθεί σε απολογία.

Επιμέλεια: Άγγελος Γεωργίου


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.