Fantasy GW21 Preview: Μια περίεργη αγωνιστική σε δόσεις

Μπαίνουμε με όνειρα στο 2024!

Καταρχάς, καλή χρονιά με υγεία. Ψυχική και σωματική. Το 2023 τελείωσε με την 20ή αγωνιστική στην Premier League (να τονίσω ότι αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα ξεχωριστά στατιστικά της λίγκας, εδώ!), να έχει αρκετά γκολ, μερικά απρόσμενα αποτελέσματα, αλλά και τον απαιτούμενο κυνισμό. Η βασική έκπληξη της αγωνιστικής ήταν η ήττα της τραγικής για ακόμη μία φορά Arsenal από τη Fulham, η Aston Villa πήρε το ματς με τη Burnley εντελώς οριακά, με ένα πέναλτι “εποχής VAR”, ενώ η Manchester United επανήλθε στις ήττες και κανείς δεν εξεπλάγη. Η Manchester City κέρδισε κυνικά την Sheffield United, με τον Foden να δίνει 2 ασίστ, τον Alvarez να ανακουφίζει έστω με ένα γκολ, όσους τζόγαραν το περιβραχιόνιο πάνω του, ενώ η Tottenham κέρδισε την Bournemouth, σε ένα ματς που το 3-1 δεν λέει απολύτως τίποτα, μιας και η Bournemouth έπαιξε στα ίσια και κατά τη γνώμη μου, άξιζε σίγουρα την ισοπαλία.

Τέλος, το δράμα της αγωνιστικής ήρθε στο Liverpool-Newcastle, εκεί όπου υπήρχαν δύο κατηγορίες παικτών. Στην πρώτη, ενώθηκαν οι μη έχοντες Salah με αυτούς που τον έχουν. αλλά δεν τον έβαλαν αρχηγό. Οι άνθρωποι αυτοί έσφιξαν γροθιές στο χαμένο του πέναλτι και πανηγύριζαν για ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε τον λόγο που το φπλ είναι -όταν θέλει- ένα υπέροχο παιχνίδι. Το καλύτερο φπλικό asset στην ιστορία του παιχνιδιού έβαλε 2 γκολ, έδωσε μία ασίστ, και η δεύτερη κατηγορία παικτών που του έδωσε το περιβραχιόνιο πήρε αυτό που άξιζε. Ουδέν σχόλιο βέβαια για το πέναλτι που δόθηκε πάνω στον Diogo Jota, αν είναι δυνατόν.

Περνάμε στην 21η αγωνιστική, που θα είναι μακράν η πιο περίεργη της σεζόν, μιας και θα διαρκέσει 10 περίπου μέρες. Οι μισές ομάδες θα παίξουν το πρώτο τριήμερο και οι υπόλοιπες μια βδομάδα μετά. Εξαιρετικά πιθανό το δράμα με τραυματισμούς εκτός προγράμματος αφότου παρέλθει το deadline. Όπως κάνουμε κάθε φορά, ας δούμε πιο αναλυτικά τα παιχνίδια, αφού μπείτε στην λίγκα των premierleaguefans.gr. Βιαστείτε γιατί θα κλείσει η πρόσβαση! Ο κωδικός είναι: aw2m79.

Η αγωνιστική ξεκινάει με ματς την Παρασκευή. Το deadline είναι στις 20:15 (ώρα Ελλάδος), οπότε εφιστώ την προσοχή.  Burnley-Luton, το μοναδικό ματς της ημέρας και αν υπάρχει κάποιος παίκτης που αξίζει ενδεχομένως να ασχοληθούμε, αυτός είναι ο Alfie Doughty της Luton, ο οποίος έχει μαζέψει 25 πόντους τις τελευταίες 3 αγωνιστικές, είναι πάμφθηνος στα 4.5 εκατομμύρια λίρες, αλλά με ένα πρόγραμμα που δεν το λες και ελκυστικό. Ξοδεύετε μία μεταγραφή με δική σας ευθύνη.

Περνάμε στο Σάββατο, που για πρώτη φορά φέτος, θα έχει μόνο δύο παιχνίδια. Στις 14:30, το μενού θα έχει το Chelsea-Fulham. Ο Palmer συνεχίζει να πληρώνει, βυθίζοντας τις ομάδες που του πάνε κόντρα στο φπλ, ενώ οι Raheem Sterling owners αποφάσισαν να γεράσουν πριν την ώρα τους. Μην ασχολείστε με τον απατεώνα. Κανένα ενδιαφέρον για την άμυνα της Chelsea, τα τρώει από παντού. Δεν θα ασχοληθώ με την Fulham, δεν μου αρέσει κανείς.

Newcastle United-Manchester City: Αυτό θα είναι το ενδιαφέρον ματς της ημέρας. Η Newcastle δεν είναι καλά, φπλικά δεν υπάρχει κανείς που να αξίζει να ασχοληθείτε αυτή την περίοδο. Τουλάχιστον όχι, μέχρι να συνέλθει. Στα της City, o Kevin De Bruyne είναι στη διαδικασία όπου παίρνει σταδιακά χρόνο συμμετοχής, αλλά με βάση όσα γράφονται, θα αργήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί στο βασικό σχήμα της ομάδας του Guardiola, συνεπώς περιμένουμε. O Erling Haaland είναι ένα βήμα πριν την επιστροφή του στο βασικό σχήμα, αλλά λογικά θα χάσει το ματς του Σαββάτου. Στην καλύτερη, να βρίσκεται στον πάγκο. Θα είναι απολύτως απαραίτητος την επόμενη αγωνιστική. Κάντε χώρο.. Κλείνω με τον πιο δημοφιλή παίκτη της City φπλικά. Ο Phil Foden είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παίζει σταθερά στον άξονα, είναι παντού, ακραία επικίνδυνος, αλλά ανέκαθεν με προβλημάτιζε ο πλουραλισμός της City επιθετικά. Μάλλον θα του πάω κόντρα. Αν έχετε Alvarez, σιγά σιγά τον πουλάμε παρέα.

Δύο ακόμα ματς την Κυριακή και το πρώτο χρονικά θα είναι το Everton-Aston Villa. Η ομάδα του Sean Dyche όπως έχει προαναφερθεί πολλάκις είναι σταθερά δυσκολοκατάβλητη και αυτό περιμένω να είναι και απέναντι στην εξαιρετική φέτος Villa του Emery. Δεν υπάρχει τίποτα φπλικά που να μην έχουμε χιλιογράψει, τα κουκιά είναι μετρημένα για τα καλά assets των δύο ομάδων. Πρόκειται για το πιο ιστορικό ματς στα αγγλικά γήπεδα! Εδώ το σχετικό αφιέρωμα.

Η Κυριακή θα κλείσει στο Old Trafford με τη Manchester United να υποδέχεται την Tottenham. Παρότι η Manchester United είναι εδώ και καιρό ένας ασθενής σε καταστολή, πιστεύω ότι το σύστημα της Tottenham με τις γραμμές ψηλά, θα την ευνοήσει απίστευτα. Αναμένω γκολ και από τις δύο πλευρές και βλέπουμε. Την μεταγραφή φαρσοκωμωδία της σεζόν έκανε η ομάδα του Ange Postecoglou, παίρνοντας τον άσχετο με το άθλημα - αλλά χιουμορίστα- Timo Werner. Με Richarlison μπροστά, μπορούν πλέον να διοργανώνουν παιδικά πάρτυ και δεν θα έχουν που να τα βάλουν τα νήπια. O Heung Min Son έφυγε για το κύπελλο Ασίας οπότε πολύς κόσμος τον πουλάει ήδη. Δικαιολογημένα. Κανένα asset της Manchester United για το επόμενο μεγάλο διάστημα.

Η υπομονή θα είναι αρετή σε αυτή την αγωνιστική, μιας και θα χρειαστεί να περιμένουμε μια εβδομάδα για τα επόμενα παιχνίδια. Οι προσευχές θα είναι αλλεπάλληλες για να μην προκύψει τραυματισμός κάποιου παίκτη μας στο διάστημα αυτό. Το δεύτερο Σάββατο αυτής της διαβολοβδομάδας, θα ξεκινήσει με το Arsenal-Crystal Palace. H Arsenal δεν είναι σε καλό φεγγάρι, Gabriel Jesus και Zinchenko είναι εξαιρετικά αμφίβολοι, ενώ η Palace του Hodgson θα μπει να καταστρέψει κλασικά το ματς. Δεν έχει τον παικταρά Olise όμως, που ξαναχτύπησε, πάνω που έπαιζε εξαιρετικά. Δεν ξέρω αν αξίζει στην παρούσα φάση να πάρετε παίκτη της Arsenal. Για την Crystal Palace, δεν θα το συζητήσω καν.

Brentford-Nottingham Forest: Εδώ μπαίνουμε στον αστερισμό του παικταρά Ivan Toney, ο οποίος επιστρέφει από την τιμωρία του, μιας και έπαιζε τον εαυτό του να παίρνει κίτρινες ο γλυκούλης. Μου χάρισε κάτι διακοπές παρόλα αυτά ο παλίκαρος και τον ευχαριστώ. Αν είναι καλά σωματικά, είναι no brainer φπλικά. Περιμένουμε και τον παίρνουμε άμεσα.

Η Κυριακή επιφυλάσσει ένα μεσημεριανό βασανιστήριο. Η Sheffield United υποδέχεται την West Ham και ανυπομονώ για ένα ματς που δεν θα βλέπεται. Ο Paqueta είναι εκτός και φυσικά μάλλον είναι εκτός και ο Jarrod Bowen (περισσότερα εδώ). Όσοι/ες βιάστηκαν να τον φέρουν, καλά να πάθουν. Υπήρχε FA cup ενδιάμεσα, τι περιμένατε;

Το απόγευμα της Κυριακής θα μας δώσει το εξαιρετικά ενδιαφέρον Bournemouth-Liverpool. Η Bournemouth είναι σε εξαιρετικό φεγγάρι ποδοσφαιρικά, ο Dominic Solanke είναι σε εκπληκτική φόρμα και δεν το λεω καν για τα γκολ του. Τον είδα αρκετά τελευταία, μιας και είναι στην ομάδα μου. Φόβος και τρόμος για όσες ομάδες δεν τον έχουν. Από τη Liverpool τα πράγματα είναι περίεργα. Ο Mo Salah έφυγε για το κύπελλο Αφρικής, ο Szoboszlai είναι εξαιρετικά αμφίβολος, ενώ έβγαλε πρόβλημα στο γόνατο από το πουθενά, ο Trent Alexander-Arnold. Αν έλειπε μόνο ο Salah, θα είχα ασχοληθεί ζεστά με το ενδεχόμενο να πάρω παίκτη της, αλλά τώρα το σκέφτομαι.. Αν θέλετε κάποιον πάντως, αυτός είναι ο Diogo Jota.

Η αγωνιστική θα κλείσει τη Δευτέρα στις 22 του Γενάρη με το Brighton-Wolves. Πλέον, υπάρχει φπλική ζωή στην ομάδα του de Zerbi, που δειλά δειλά μας δίνει κάποιες επιλογές. Προς το παρόν, είναι δύο. Ο λόγος για τους Pascal Groß και τον Pervis Estupinan. Εξαιρετικά επιθετικογενείς αμφότεροι, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Αν ψάχνετε μέσο ή αμυντικό, παίρνετε πολύ άνετα. Είναι και οι δυο σε φοβερή κατάσταση.

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Χωρίς Haaland, Salah και Son στην εξίσωση, το που θα δώσουμε αυτή τη φορά το περιβραχιόνιο, θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Καταρχάς, θεωρώ εξαιρετικά σημαντική στρατηγική να έχετε έστω vice captain, παίκτη που παίζει στο πρώτο Σαββατοκύριακο της αγωνιστικής, καθώς πολλά μπορούν να συμβούν και το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο απρόοπτο κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, μπορεί να μετατρέψει την αγωνιστική σε εφιάλτη. Παρότι, δεν περιμένω ανοιχτό ματς, δεν γίνεται να αγνοηθεί ο Bukayo Saka. Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς την ποιότητά του, έχει τα πέναλτι της Arsenal, είναι μια πολύ solid επιλογή. Η δεύτερη επιλογή θα είναι ο Cole Palmer, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας. Είναι ο καλύτερος παίκτης της Chelsea αυτή την περίοδο, έχει τα πέναλτι της ομάδας του και παίζει με επιεικώς μέτριο αντίπαλο. Δεν θα τον επέλεγα όμως μεταξύ των τριών που προτείνω στο κείμενο αυτό. Η τρίτη μου επιλογή θα είναι ο Dominic Solanke. Απέναντι σε μια γεμάτη απουσίες Liverpool, θεωρώ ότι ο τζόγος πάνω του και νόημα έχει και θα είναι διασκεδαστικός. Το περιμένω ανοιχτό το συγκεκριμένο ματς. 

 

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Ξεκάθαρα ο Pervis Estupinan. Με bonus το clean sheet, επιθετικά είναι φοβερά επικίνδυνος, θα φορεθεί αρκετά ως ο αντικαταστάτης του Trent Alexander-Arnold. Το πρόγραμμα της Brighton είναι αρκετά καλό, επίσης.

 

Καλή τύχη σε όλους και όλες!

 

Κουφαλίτσα


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.