Μεγαλείο Λίβερπουλ: Θα την κοουτσάρει ο Σβεν Γκόραν Έρικσον! (vid)

Σε μια θαυμαστή πρωτοβουλία προχωρούν οι Κόκκινοι.

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον πριν από μερικές ημέρες είχε ανακοινώσει σε γνωστό ραδιοσταθμό της πατρίδας του πως διαγνώστηκε με καρκίνο και έχει έναν χρόνο ζωής στην καλύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών.

Στην ίδια συνέντευξη, ο 75χρονος πρώην προπονητής αποκάλυψε πως τόσο ο πατέρας του όσο και ο ίδιος είναι φανατικοί οπαδοί της Λίβερπουλ και ένα από τα πράγματα για τα οποία μετάνιωσε κατά τη διάρκεια της καριέρας του ήταν που δεν κατάφερε να βρεθεί στον πάγκο της ομάδας του Μερσεϊσαϊντ.

Οι άνθρωποι του αγγλικού κλαμπ, μετά από προτροπή αρκετών φιλάθλων του, πρότειναν να κοουτσάρει την ομάδα ο Έρικσον στο φιλικό φιλαθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ των Θρύλων της Λίβερπουλ και των αντίστοιχων του Άγιαξ, τον ερχόμενο Μάρτιο στο Άνφιλντ. Όταν ο ίδιος ο πολύπειρος τεχνικός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο, απάντησε:

«Δεν ήξερα πως υπάρχει σκέψη από τους οπαδούς να μου ζητήσουν κάτι τέτοιο. Ήξερα πως έχουν ένα φιλανθρωπικό ματς μπροστά τους, τον Μάρτιο. Και εγώ και ο γιος μου είμαστε προσκεκλημένοι για να δούμε το παιχνίδι.

Αυτό θα είναι ωραίο γιατί θα υπάρχουν αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές εκεί. Αλλά να με βάλουν να είμαι προπονητής των παλαιμάχων της Λίβερπουλ; Όχι, δεν το έχω ακούσει αυτό το σενάριο. Αν μου το προτείνουν, φυσικά και θα το δεχτώ.

Θα ήταν όνειρο για μένα. Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου. Δεν παραπονιέμαι όμως, δούλεψα για αρκετές καλές ποδοσφαιρικές ομάδες, τόσο συλλόγους όσο και εθνικές. Είμαι ευτυχισμένος».

Αξίζει να σημειωθεί πως Σουηδός ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Αγγλίας για έξι χρόνια και την οδήγησε στα προημιτελικά τριών μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (Μουντιάλ 2002 και 2006, Euro 2004) ενώ σε συλλογικό επίπεδο κάθισε στον πάγκο των Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ στην Αγγλία, αλλά εργάστηκε και στις Μπενφίκα, Ρόμα, Φιορεντίνα, Λάτσιο μεταξύ άλλων.

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.