Λούκας Μπέργκβαλ: Το ταλέντο που «έκλεψε» η Τότεναμ από τη Μπαρτσελόνα! (ανάλυση)

Επένδυση στο μέλλον για τα Σπιρούνια.

Με τρεις κινήσεις έκλεισε το χειμερινό παράθυρο των μεταγραφών η Τότεναμ, αφού πέραν των δύο αρχικών επιλογών της (Ντράγκουσιν και Βέρνερ, η ανάλυση που τους αφορά, εδώ) το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε και την απόκτηση του 18χρονου Λούκας Μπέργκβαλ. Ο Σουηδός, βρισκόταν επίσης στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα, ωστόσο επέλεξε την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου, στο οποίο θα μετακομίσει το καλοκαίρι. Για το υπόλοιπο της σεζόν θα παραμείνει στην Τζουγκάρντεν για επιπλέον χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες. Όπως όλα δείχνουν, ο νέος τεχνικός διευθυντής της Τότεναμ, Γιόχαν Λάνζ, ήταν αυτός που οδήγησε στην ολοκλήρωση αυτής της διαπραγμάτευσης (ίσως έβαλε το χεράκι του και ο συμπατριώτης του, Ντέγιαν Κουλουσέφσκι), αφού η κόντρα με τη Μπαρτσελόνα ήταν σκληρή.

Ο νεαρός Σουηδός μέσος ταξίδεψε στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας στην Ισπανία με σκοπό να βρεθεί με τον Ντέκο, αθλητικό διευθυντή των Καταλανών, μιλώντας για την ενδεχόμενη μεταγραφή του. Οι Μπλαουγκράνα, θα έδιναν για τον Μπέργκβαλ 7 εκατομμύρια ευρώ και 3 εκ. ευρώ σε μπόνους, ενώ η Τότεναμ έδινε 10 εκ. ευρώ συν τα μπόνους. Ο Σουηδός νεαρός επέλεξε τα Σπιρούνια και η μεταγραφή του πραγματοποιήθηκε.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, δήλωσε σχετικά: «Ο Μπέργκβαλ ήρθε εδώ, του κάναμε μια προσφορά, αλλά η Τότεναμ προσφέρει περισσότερα, ενώ του πρότεινε να πάει αμέσως στην πρώτη ομάδα. Εμείς έχουμε πολλά ταλαντούχα παιδιά 17 ετών. Του προτείναμε να πάει στη Β’ ομάδα και να αποτελέσει μέρος της δυναμικής της πρώτης ομάδας στο μέλλον, αλλά αρνήθηκε».

Ο ίδιος ο παίκτης, ξεκαθάρισε στη σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet»:

«Ήθελα πολύ να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ και αισθάνομαι πως στην Τότεναμ υπάρχει ένα σύνολο διψασμένο για επιτυχίες σε αυτό το ξεκίνημα μιας καινούριας εποχής για το κλαμπ.

Ήταν πολύ δύσκολη επιλογή για εμένα. Ήμουν στο 50-50 για το τι θα διαλέξω, αφού και οι δύο είναι απίστευτοι σύλλογοι, όμως ένιωσα ότι το καλύτερο βήμα για εμένα θα ήταν η Τότεναμ. Δεν είναι όμως εύκολο να λες όχι σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα»,

Καθοριστική ήταν σύμφωνα με τα ΜΜΕ και η γνωριμία του Μπέργκβαλ με τον Άγγελο Ποστέκογλου, ο οποίος έπεισε τον παίκτη να ενταχθεί στους Λονδρέζους. Αφού γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες, έφαγαν μαζί και έσβησε και γιόρτασαν τα 18α γενέθλια του Σουηδού.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tottenham Hotspur (@spursofficial)

Για όσους δε τον γνωρίζουν, ο Λούκας Μπέργκβαλ αγωνίζεται στο κέντρο σαν 6άρι ή 8άρι, με δυνατά χαρακτηριστικά την ταχύτητα και την ευκινησία του, αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν ότι είναι και ύψους 1,86. Στο σουηδικό πρωτάθλημα μετρά 25 συμμετοχές, οι 11 σαν βασικός, με 2 γκολ και 1 ασίστ. Συγκρίνοντας τον με άλλους παίκτες του πρωταθλήματος που παίζουν στη θέση αυτή, είναι πολύ ψηλά σε ακριβείς πάσες (88,1%), σε επιτυχημένες ντρίπλες (28) και σε ποσοστό επιτυχημένων τάκλιν (71,4%).

Θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, φτάνει να το αποδείξει του χρόνου στο υψηλότερο επίπεδο, το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

 

Επιμέλεια: Σταύρος Πετρέλλης

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.