«Θα τη δούμε του χρόνου την Τσέλσι, φέτος δεν έπαιζε στην Ευρώπη»

Ο Αρσέν Βενγκέρ εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τις δύο τελευταίες πρωταθλήτριες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και το στυλ ποδοσφαίρου τους, τονίζοντας παράλληλα πως είχαν το πλεονέκτημα δίδοντας ένα ματς την εβδομάδα.

Οι «Μπλε» αναμένονται είτε απόψε κόντρα στη Γουέστ Μπρομ είτε την επόμενη αγωνιστική να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η επιτυχία της Τσέλσι έχει ομοιότητες με εκείνη της Λέστερ, σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ, αφού και οι δύο ομάδες δεν έχουν ως προτεραιότητα στο παιχνίδι τους το μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Ο Αλσατός τεχνικός τόνισε την αντίθεσή του στο παιχνίδι αντεπιθέσεων των Τσέλσι και Λέστερ, λέγοντας: «Κατά τις τελευταίες δύο περιόδους, ομάδες που δεν είχαν μεγάλη κατοχή μπάλας κέρδισαν τον τίτλο. Και επίσης, ήταν ομάδες που δεν έπαιζαν στην Ευρώπη, καθόλου».

«Επειδή το πρωτάθλημα είναι τόσο κουραστικό σωματικά, ίσως είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθεις και στα δύο ταυτόγχρονα. Θα δούμε πως θα ανταποκριθεί η Τσέλσι σε αυτό την επόμενη σεζόν», πρόσθεσε.

Ο προπονητής των «Κανονιέρηδων» εξέφρασε επίσης την ανησυχία πως υπάρχει μια ροπή προς το αμυντικογενές ποδόσφαιρο που εξελίσσεται σε… μόδα, εξηγώντας: «Σε μια μακρά περίοδο παραμένουν επιτυχημένες οι ομάδες που έχουν μεγαλύτερη κατοχή. Πιστεύω ακόμα πως το σπορ πρέπει να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία και αν επιβραβεύει ομάδες που δεν παίρνουν την πρωτοβουλία, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την όλη διαδικασία, γιατί οι άνθρωποι δεν θα έρχονται για πάντα να παρακολουθούν ομάδες που δεν παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας».

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.