Η Liverpool που έρχεται από το μέλλον

Ο μακρύς κατάλογος των ομάδων που έχουν βιώσει έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τους Reds εμπλουτίστηκε με ακόμα ένα όνομα, της άξιας φετινής πρωταθλήτριας Αγγλίας, Manchester City.

Μια στιγμή μεγάλης χαράς, μια στιγμή αντάξια του ένδοξου παρελθόντος, που δεν συγκρίνεται όμως με την προσμονή της Liverpool του μέλλοντός μας.

 

Είχαν περάσει τα πρώτα 5 λεπτά στο ματς του Anfield, τα πρώτα 5 λεπτά από τα 180 που θα έκριναν ποια θα ήταν η αγγλική ομάδα που θα έφτανε στους ημιτελικούς του φετινού Champions League. Η Man City του Pep Guardiola είχε αρχίσει να κάνει το παιχνίδι της μέσα στο φλεγόμενο γήπεδο των Reds. Είχε αρχίσει να αλλάζει τις πάσες της με τη γνωστή της ταχύτητα και ακρίβεια, να κερδίζει ολοένα και περισσότερο χώρο και χρόνο, να υφαίνει τον αριστοτεχνικό ιστό της αράχνης που έγινε παγίδα θανάτου για τόσες και τόσες ομάδες στη σεζόν που διανύουμε. Είχε αρχίσει να μοιάζει με μια υπέροχη ομάδα που προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις ενός θεωρητικά «δύσκολου» ματς. Οι Mancs στην εξέδρα της Annie Road ακούστηκαν να τραγουδάνε. «You live in the past, you live in the past… just like United, you live in the past»!
Then Anfield happened.


Και λιγότερο από μισή ώρα αργότερα, ο πίνακας έδειχνε 3-0. Η πρόκριση ήταν δικιά μας.
Οι Mancs δεν ξανακούστηκαν, παρά μονάχα μετά το τέλος του ματς· όταν άρχισαν να φωνάζουν στα social media για τη δολοφονική επίθεση στο πούλμαν της ομάδας τους με τα 3-4 αδειανά κουτάκια μπύρας. Καταδικάζουμε τα δολοφονικά κουτάκια μπύρας απ’ όπου κι αν προέρχονται. Τα δολοφονικά κουτάκια μπύρας ανήκουν στο παρελθόν, αυτό στο οποίο μας κατηγόρησαν πως ζούμε οι καινούργιοι μας φίλοι από τη διπλανή πόλη, οι ευεργετημένοι από τον Φιλεύσπλαχνο Ποδοσφαιρόφιλο Σεΐχη, οι γαλαζωποί mancounians.

Είχαν περάσει τα πρώτα 2 λεπτά στον επαναληπτικό του Etihad, τα πρώτα 2 λεπτά από τα 90 που απέμεναν για να οριστικοποιηθεί η πρόκρισή μας. Η Man City είχε ήδη σκοράρει το ένα από τα τρία γκολ που χρειαζόταν για να διαγράψει τη ζημιά της περασμένης βδομάδας. Οι Mancs στις εξέδρες είχαν αφήσει κατά μέρος τα πλαστικά σημαιάκια με τα οποία είχαν δημιουργήσει μια φαντασμαγορικά πλαστική ατμόσφαιρα πριν τη σέντρα και πανηγύριζαν με σφιγμένες γροθιές. Ίσως να πίστευαν μέσα τους ότι η πετρελαιοκίνητη all-star ομαδάρα τους  θα τους χάριζε ένα δεύτερο 5-0 σε βάρος της Liverpool.
Then Liverpool Football Club happened.

Οι παίκτες μας άντεξαν. Τόσο στον καταιγισμό των επιθέσεων των αντιπάλων, όσο και στο βάρος της περίστασης. (Γιατί, μην το ξεχνάμε, πρόκειται για μια εξαιρετικά νεανική και άπειρη ομάδα, άψητη στον υψηλό πρωταθλητισμό. Ούτε ο Trent, ούτε ο Robbo, ούτε ο Karius, ούτε καν ο Big Virg ή ο Sadio είχαν αγωνιστεί σε αγώνα τέτοιας σημασίας στο παρελθόν). Οι παίκτες μας άντεξαν να βγάλουν το μαρτυρικό σφυροκόπημα του πρώτου ημιχρόνου χωρίς άλλες απώλειες.
Και μισή ώρα αργότερα, ο πίνακας έγραφε 1-2. Η πρόκριση ήταν δικιά μας.
Οι Mancs ξεκίνησαν για τα σπίτια τους και οι scousers τα τραγούδια από το παρελθόν.
Allez, allez, allez.     

Ας τελειώσουν οι παρελθοντικές ιστορίες.
(Παρένθεση : Όχι ότι μας ενοχλούν δηλαδή. Εμείς οι Reds τις λατρεύουμε τις ιστορίες από το παρελθόν. Οι νίκες μας, οι ήττες μας, οι θρίαμβοι, οι καταστροφές. Τίποτα δεν ξεχνάμε. Τίποτα. Ποτέ δεν θα σβηστούν οι διδαχές του Shankly, ποτέ δεν θα ξεθωριάσει η λάμψη της Κωνσταντινούπολης, ποτέ δεν θα λησμονηθεί το σκοτάδι του Hillsborough. Ακούμε βερεσέ τα κοροϊδευτικά τραγουδάκια των άλλων, ότι τάχα είμαστε καταδικασμένοι σε αιώνια παρελθοντολογία. Γιατί, ευτυχώς, έχουμε πλέον στο τιμόνι έναν άνθρωπο που έχει δείξει από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Λιμάνι πως το παρελθόν δεν του είναι βάρος).

Αυτή η Liverpool δεν ζει στο παρελθόν. Ούτε καν στο παρόν. Απολαμβάνει φυσικά αυτήν την υπέροχη στιγμή της, το «ευ ζην» της παρουσίας της στην κλήρωση των ημιτελικών του Champions League. Αλλά αυτή η Liverpool, η Liverpool του Jürgen Klopp, είναι μια ομάδα που έρχεται από το μέλλον. Η δουλειά ακόμα βρίσκεται στην αρχή. Μόλις τελείωσε η σπορά. Τους καρπούς θα τους δρέψει στα χρόνια που έρχονται.

Μπορείτε να αμελήσετε να πάρετε μαζί σας μπογιές. Το μέλλον μας έχει πολύ Κόκκινο.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.