Σόουκρος: «Η Στόουκ υπνοβατούσε προς τον υποβιβασμό»

Ο αρχηγός των «Potters» παραδέχτηκε τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα του και ευχαρίστησε τους φίλους της Στόουκ για το θερμό χειροκρότημα προς το πρόσωπό του, λόγω του θανάτου του πατέρα του.

Η εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στη Μπέρνλι «έσπρωξε» ακόμα περισσότερο την ομάδα του Πολ Λάμπερτ προς την Τσάμπιονσιπ. Οι «Potters» βρίσκονται τέσσερις βαθμούς μακριά από τη σωτηρία, με μόλις τρία παιχνίδια να τους απομένουν και ο προπονητής τους τόνισε μετά το ματς εναντίον των «Clarets» πως η Στόουκ χρειάζεται να κάνει το τρία στα τρία για να παραμείνει στην κατηγορία.

Το μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου, ο Μπαντού Εντιαγέ, αναπτέρωσε προς στιγμήν τις ελπίδες των φίλων της Στόουκ ανοίγοντας το σκορ στο εν λόγω παιχνίδι, όμως η ισοφάριση από τον Άσλεϊ Μπαρνς στο δεύτερο μέρος τούς επανέφερε στη σκληρή πραγματικότητα.

Το γκολ του Εντιαγέ (δεξιά) δεν ήταν αρκετό για τη Στόουκ

Ο Ράιαν Σόουκρος, που είχε μιλήσει εντός της σεζόν και για ευθύνες των παικτώνσχολίασε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα μόνο παιχνίδι ή για μια χαμένη ευκαιρία, όταν όλη η σεζόν είναι κακή.

Υπνοβατούσαμε προς τον υποβιβασμό, είμαστε απογοητευτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, οπότε υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μας έφεραν ως εδώ. Κάτι πρέπει να αλλάξει και γρήγορα.

Γνωρίζαμε τι χρειαζόταν να κάνουμε και δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε το εγχείρημα αλλά πιθανότατα μας έλειψε η ποιότητα. Απλά δεν έχουμε κάποιον που να μπορεί να βάλει την μπάλα στα δίχτυα και δυστυχώς συνεχίζουμε να δεχόμαστε γκολ στα τελευταία λεπτά».

Οι οπαδοί της Στόουκ έδειξαν την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη τους προς τον αρχηγό τους Ράιαν Σόουκρος, χειροκροτώντας τον όρθιοι στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης (σ.σ. φοράει τη φανέλα με το Νο 17) – καθώς είχε γίνει γνωστό πως ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να αγωνιστεί κανονικά την προηγούμενη Δευτέρα εναντίον της Γουέστ Χαμ, παρά το χαμό του πατέρα του μία ημέρα πριν.

«Ήταν μια φανταστική χειρονομία. Είναι από αυτά τα ωραία πράγματα που γίνονται χωρίς να τα περιμένεις. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για ΄μένα, αλλά η ζωή προχωρά», σημείωσε ο Άγγλος.

Αν η Στόουκ ηττηθεί το επόμενο σαββατοκύριακο στο «Άνφιλντ», ενδέχεται και να αποχαιρετίσει την κατηγορία με συνδυασμό αποτελεσμάτων που δεν την ευνοούν. Στους «Potters» ελπίζουν να επωφεληθούν της συγκυρίας που φέρνει τους «Κόκκινους» να παίζουν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Ρόμα, πριν αλλά και μετά από το Λίβερπουλ-Στόουκ.

«Ελπίζω να ξεκουράσουν τους Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Προφανώς έχουν δύο τεράστια ματς μπροστά τους για το Τσάμπιονς Λιγκ, παίζουν ανάμεσα με εμάς και έτσι ελπίζουμε να έχουν το μυαλό τους αλλού.

Πρέπει να πάρουμε τρεις νίκες. Είναι δύσκολο αλλά δεν είναι μαθηματικά απίθανο, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Το ποδόσφαιρο είναι παράξενο άθλημα και επιφυλάσσει εκπλήξεις», εξήγησε ο Ράιαν Σόουκρος.

 

 

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.