Ποιοι παίκτες της Νιουκάστλ αξίζει να μείνουν στην εποχή των Αράβων;

Ο Ardan Turan εξετάζει σε βάθος το ρόστερ των Καρακαξών.

Γειά σας κυρίες και κύριοι, πώς είστε;

Εγώ καλά, εδώ, πανηγυρίζω που έφυγε ένας κακός ιδιοκτήτης ομάδας από έναν ιστορικό αγγλικό σύλλογο. Πάντα τέτοια!

Τώρα τι ήρθε;  Μακράν οι πιο πλούσιοι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο, μιας και μιλάμε για... το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ναι, η Νιουκάστλ ανήκει πια σε ένα κράτος. Στον διάδοχο του θρόνου της Σαουδίκης Αραβίας. Έρχονται αλλαγές στην Πρέμιερ Λιγκ!

Για να διευκολύνω τη φίλη μου την Αμάντα που έχει πολλά να τρέξει, θα αναλάβω τεχνικός διευθυντής και θα κάνω το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ της για να είναι έτοιμο τη σεζόν 2022-23. Πάμε να δούμε:

*αν νιώσετε άσχημα επειδή οι γνώσεις μου στο Paint είναι πολύ προηγμένες για εσάς, μη σκάτε, όλοι από κάπου ξεκινήσαμε!

- οι Λόνγκσταφ είναι δύο, καμιά φορά μπερδεύεις ποιος είναι ποιος, σαν τους Peaky Blinders. Ο δεύτερος (Ή αυτός είναι ο πρώτος; Ποιος ξέρει...) είναι αυτή τη στιγμή δανεικός στην Αμπερντίν και θα επιστρέψει του χρόνου. Θα τους κρατούσα και τους δύο, αν μπορούσα γιατί του ενός το συμβόλαιο λήγει, έναν για βασικό κι έναν για αλλαγή.

- με πράσινο όσοι μπορούν να είναι βασικοί τη σεζόν 2022-23, με γαλάζιο όσοι πρέπει να μείνουν για τον πάγκο, με κόκκινο όσοι πρέπει να αποχωρήσουν.

Το υπάρχον ρόστερ της Νιουκάστλ από το transfermarkt

Στο τέρμα, ο Φρέντι ο Γούντμαν περιμένει πολλά χρόνια για να παίξει. Έκανε το αγροτικό του στη Σουόνσι, είχε μεγάλες επιτυχίες με τις μικρές εθνικές της Αγγλίας, πιστεύω πως σίγουρα πρέπει να είναι στο ρόστερ και του χρόνου. Αν φέτος δείξει πολύ καλά στοιχεία, τον κρατούσα και για βασικό. Αλλιώς, αναπληρωματικός. Ντουμπράβκα για τρίτος, οι άλλοι δύο δεν χωράνε.

Στην άμυνα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στο αριστερό άκρο μένεις όπως είσαι, έχεις βασικό (Λιούις) και αναπληρωματικούς (Ρίτσι, Ντάμετ). Μπορείς να αφήσεις ελεύθερο τον Ντάμετ αλλά είναι καλό παιδί κι έχουμε λεφτά, κράτα τον. Στο δεξί άκρο δεν υπάρχει τίποτα, δεν κάνουν τα παλικάρια, χρειάζεσαι δύο παίκτες. Σίγουρα βασικό εκεί και βλέπουμε. Στο κέντρο της άμυνας ο αρχηγός ο Λασέλς μιλάει απευθείας με τη νέα αφεντικίνα οπότε είναι βύσμ... είναι πολύ καλός στόπερ και Άγγλος, μένει για βασικός! Δίπλα του πρέπει να έρθει ένας κορυφαίος στόπερ γιατί αλλιώς η ομάδα δεν θα βλέπεται. Ο Σερ είναι μια χαρά για αναπληρωματικός. Ο Κλαρκ λέει καλά ανέκδοτα, κράτα τον για τα αποδυτήρια. Είναι χειρότερος από τον Φεντερίκο στο ποδόσφαιρο αλλά κερδίζει σε Βρετανίλα.

Στο κέντρο θα κρατούσα Χέιντεν, Σέλβεϊ, Χέντρικ για πάγκο και τους Γουίλοκ και Λόνγκσταφ για βασικούς. Θα πρέπει να πάρουν την ευκαιρία και να ανέβουν επίπεδο, σε ομάδα με Άραβες παίζουν πια. Αλλά ΟΚ χρειάζονται Άγγλουρες οπότε διαλέγω αυτούς.

Στην επίθεση θα είχα βασικό μόνο τον Σεν-Μεξιμέν από τους υπάρχοντες. Κρατάω Αλμιρόν, Μέρφι για πάγκο, κρατάω φυσικά τον Κάλουμ Γουίλσον αλλά δεν τον υπολογίζω για βασικό γιατί χάνει πάρα πολλά ματς κάθε χρόνο. Τον ψηλό τον Φρέιζερ δεν τον θέλω, ο Γκέιλ είναι καθαρά παίκτης Τσάμπιονσιπ, αντίο. Θα φέρω παιχταράδες εδώ, έχουμε λεφτά. Α, Ζοέλιντον τον σουτάρω από την πρώτη ώρα, να μην τον βλέπω. Ναι το ξέρω ότι μπορεί ένας σοβαρός προπονητής να του βρει ρόλο, αλλά απλά μου τη σπάει, διώχτον να αλλάξουμε σελίδα!

Αυτά, το έκανα το ξεκαθάρισμα. Τώρα φέρτε μου Ονανά/Κέιλορ Νάβας, Ταρκόφσκι/Κουλιμπαλί, Τρίπιερ/Λιβραμέντο, Κεσιέ, Ντοκού/Γέρεμι Πίνο και Βλάχοβιτς/Αντεγέμι να έχω ομαδάρα. Α, και τον Κόντε να κοουτσάρει στα διαλείμματα από τη γκρίνια του (πάντα μουρμούρα με ή χωρίς λόγο ο Αντώνης, είναι το γούρι του). Ο Στιβ Μπρους θα πρότεινα να μείνει για μάγειρας, να διαλέγει και τα κρασιά.

Αυτά τα ολίγα, να είστε καλά, τα ξαναλέμε!


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.