Ανάλυση: Πώς μπορεί να διαμορφωθεί το ρόστερ της Τσέλσι χωρίς μεταγραφές και ανανεώσεις

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στον ιδιοκτήτη των Μπλε φαίνεται πως θα επηρεάσουν σημαντικά το αγγλικό κλαμπ.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας απαγόρευσε από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να ασκεί διοίκηση στην Τσέλσι και τον υποχρέωσε να πουλήσει τον σύλλογο εντός 1,5 μήνα, κατηγορώντας τον για άμεση σχέση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια περίοδο που έχει σημαδευτεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας έχει ανακοινώσει ότι πουλάει την Τσέλσι και υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, ωστόσο εάν χαθεί χρόνος και ισχύσουν οι απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί στους Λονδρέζους, θα αποχωρήσουν ως ελεύθεροι οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, ενώ δεν θα επιτραπεί να γίνουν μεταγραφές.

Επομένως, οι Μπλε θα κληθούν για άλλη μια φορά μετά από την πρόσφατη απαγόρευση μεταγραφών στην περίοδο που είχαν τον Φρανκ Λάμπαρντ στο τιμόνι τους, να πορευτούν με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ήδη στο ρόστερ τους κι έχουν συμβόλαια και μετά το καλοκαίρι του 2022.

Αντόνιο Ρούντιγκερ, Αντρέας Κρίστενσεν και Θέσαρ Αθπιλικουέτα θα αποχωρήσουν, αφήνοντας σημαντικά κενά στην άμυνα. Ευτυχώς για τον Τόμας Τούχελ, έχει γίνει ήδη επέκταση του συμβολαίου του Τιάγκο Σίλβα και ο έμπειρος στόπερ θα παραμείνει στο Λονδίνο.

Ο Τρέβο Τσαλόμπα που φέτος διανύει εξαιρετική σεζόν (16 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ), θα πάρει πιθανότατα τη φανέλα του βασικού… σπίτι του, ενώ ο ρόλος του Μαλάνγκ Σαρ (4 ματς φέτος στο πρωτάθλημα) θα αναβαθμιστεί.

Οι Ίθαν Αμπαντού (21 συμμετοχές στην ιταλική Βενέτσια) και Τζέικ Κλάρκε-Σάλτερ (26 ματς στην Κόβεντρι) θα προστεθούν στις διαθέσιμες λύσεις του προπονητή για τους σέντερ μπακ, ο Έμερσον Παλμιέρι θα επιστρέψει… επιτέλους για να βοηθήσει στα άκρα της άμυνας, όπου θα γυρίσει και ο Μπεν Τσίλγουελ που έχασε τη φετινή σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Στη μεσαία γραμμή ο Κόνορ Γκάλαχερ θα επιστρέψει από τον εξαιρετικά επιτυχημένο δανεισμό του στην Κρίσταλ Πάλας, στην οποία είναι εκ των κορυφαίων παικτών. Η ένταξή του στα βασικά πλάνα του Τούχελ αναμενόταν και πριν από τις τιμωρίες και τις απαγορεύσεις, αλλά με τα νέα δεδομένα θα «ανακουφίσει» ακόμη περισσότερο το ρόστερ της ομάδας.

Η Τσέλσι ενδέχεται να έχει και την επιλογή να κρατήσει και τον -συνήθως δανεικό- Τιεμουέ Μπακαγιόκο, ο οποίος είναι δανεικός (και είχε συμφωνηθεί να παραμείνει στην Ιταλία για δύο χρόνια, επομένως θα χρειαστεί να γίνουν συζητήσεις) στη Μίλαν κι έχει συμβόλαιο με τους Λονδρέζους ως το 2023. Μια καλύτερη λύση φαντάζει εκείνη της επιστροφής του Μπίλι Γκίλμουρ στο Στάμφορντ Μπριτζ, μετά από μια χρονιά στην οποία πήρε εμπειρίες παίζοντας για τη Νόριτς.

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Σαούλ Νίγκεθ. Ο Ισπανός μέσος είναι δανεικός στην Τσέλσι από την Ατλέτικο Μαδρίτης και οι Άγγλοι έχουν το δικαίωμα να τον αγοράσουν μέσω οψιόν που ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ (29,3 εκ. λίρες). Αν και στη φετινή σεζόν ο Νίγκεθ δεν είναι στα βασικά πλάνα του Τόμας Τούχελ, εάν οι Μπλε δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές, τότε αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση του παίκτη των Ροχιμπλάνκος. Αρκεί να τους επιτραπεί να πληρώσουν την οψιόν αγοράς του.

Όσον αφορά την επίθεση, εκεί τα πράγματα είναι πιο ρόδινα, καθώς ο Αρμάντο Μπρόγια εντυπωσιάζει στη Σαουθάμπτον (24 παιχνίδια και 6 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ) και υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψει το καλοκαίρι στην Τσέλσι ώστε να βοηθήσει τους Ρομέλου Λουκάκου και Τίμο Βέρνερ. Υπάρχει, τέλος, και η λύση του Μισί Μπατσουαγί που έχει φέτος 23 ματς και 11 γκολ στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη Μπεσίκτας.

 

Γενικά η Τσέλσι είναι μια ομάδα η οποία διαθέτει πολύ μεγάλο ρόστερ αριθμητικά, αλλά και πλούσιο σε ποιότητα. Επομένως, σε περίπτωση που χρειαστεί, θα μπορούσε σίγουρα να εμφανιστεί απολύτως ανταγωνιστική και χωρίς νέες αφίξεις παικτών, παρά τις αποχωρήσεις των ποδοσφαιριστών που λήγουν τα συμβόλαιά τους.

Γίνε συντάκτης στο Premierleaguefans.gr, περισσότερα εδώ!

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.