Μπέρνλι Ώρα Μηδέν: Οι νέοι ιδιοκτήτες της ρίσκαραν, έχασαν κι έχουν ζημιά 115 εκ. λιρών!

Καταστροφική η σεζόν 2021-22 για τους Clarets, οι οποίοι έχασαν τη θέση τους στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά παράλληλα δέχτηκαν και τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Η ALK Capital απέκτησε τη Μπέρνλι στο τέλος του 2020 ερχόμενη με όνειρα για περαιτέρω βελτίωση της ήδη εντυπωσιακής και σταθερά ανοδικής της πορείας που είχε ο αγγλικός σύλλογος. Ωστόσο, ενάμιση χρόνο αργότερα το μέλλον φαντάζει ζοφερό, καθώς η ομάδα υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν και μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Ο Άλαν Πέις, ηγετικό στέλεχος της νέας διοίκησης, χειροκροτεί τις προσπάθειες της Μπέρνλι

Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της απέκτησαν το κλαμπ με δάνειο ύψους 65 εκατομμυρίων λιρών. Με τον σύλλογο στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας το δάνειο θα πληρωνόταν σε δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 αλλά αν ερχόταν ο υποβιβασμός μέχρι το 2026 - και τελικά ήρθε τώρα - - αυτό θα ανάγκαζε τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε αποπληρωμή του πολύ νωρίτερα.

Την ίδια στιγμή, η αποτυχία εξασφάλισης της παραμονής σημαίνει αυτόματα την απώλεια 50 εκατομμυρίων λιρών από τηλεοπτικά δικαιώματα και έπαθλα κατάταξης στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ αναμένεται και πτώση στα έσοδα από τις χορηγικές συμφωνίες. Επομένως αντιμετωπίζει ζημιά 115 εκ. λιρών, πριν μάθει πόσα χρήματα θα χάσει από τους χορηγούς της ή από ενδεχόμενη χαμηλότερη προσέλευση θεατών στους αγώνες της σεζόν 2022-23 στο Τερφ Μουρ.

Ο Νικ Πόουπ ενδέχεται να αποχωρήσει

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα η Μπέρνλι θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και πωλήσεις ποδοσφαιριστών (Νικ Πόουπ, Ντουάιτ Μακνίλ, Μάξγουελ Κορνέ οι επικρατέστεροι, τη στιγμή που ο Τζέιμς Ταρκόφσκι αποχωρεί ως ελεύθερος με τις Λέστερ, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα να ενδιαφέρονται έντονα), με στόχο να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, όπως συνηθίζεται σε ομάδες που προσπαθούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της Τσάμπιονσιπ.

 

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Βενσάν Κομπανί, ένας από τους πιο σπουδαίους κεντρικούς αμυντικούς στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (περισσότερα εδώ), συζητά με τη Μπέρνλι για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία, στην οποία βρέθηκε προσωρινά ο Μάικ Τζάκσον μετά την απόλυση του Σον Ντάις.

Παρά το γεγονός ότι το κλαμπ βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, ο Βέλγος προπονητής που αποχώρησε από την Άντερλεχτ έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον να κοουτσάρει στα βρετανικά γήπεδα και μιλά με τους ανθρώπους των Clarets. Έχει, πάντως, και δύο ακόμη προτάσεις συνεργασίας στα χέρια του, επομένως δεν θεωρείται βέβαιη η πρόσληψή του από τους Clarets.

Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans!

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.