Fantasy: Preview GW27 - Η μάχη των στρατηγικών

Τα πλάνα και οι επιλογές μας για τις επόμενες αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά.

Η 26η αγωνιστική μας έδωσε ως highlight το χατ τρικ του Jarrod Bowen, κόντρα στη Brentford. Αυτό από μόνο του λέει αρκετά για το πόσο ξενέρωτα κύλισαν τα πράγματα. Τα έγραψε κι ο Αναστάσης Ηλιάδης, εδώ.

Η Arsenal έκανε χαβαλέ στη Newcastle, η City πέρασε κυνικά από το Vitality, με τον Haaland να δίνει μόνο μία ασίστ, ενώ η Manchester United έκανε ακόμα μια εμφάνιση πισώγυρισμα των τελευταιών νικών της και έχασε εντός έδρας από τη Fulham. Να πω ότι δεν το περίμενα; Γράφτηκε κανονικότατα στο προηγούμενο κείμενο. Τέλος, οι μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν για τον Hwang Hee-Chan δεν εκπληρώθηκαν, σε ένα φτωχό Wolves-Sheffield United.

Η 27η αγωνιστική είναι η αρχή της μετάβασης στο τελικό στάδιο της φπλικής σεζόν, εκεί όπου παραδοσιακά παίζονται τα περισσότερα chips. Πλησιάζει λοιπόν, η περιβόητη 29η blank αγωνιστική, εκεί όπου θα έχουμε μόνο 4 ματς και σιγά σιγά οι ομάδες μας θα αρχίσουν να διαφοροποιούνται με διαφορετικές στρατηγικές ως προς την χρήση των chips. Κάποιοι παίκτες θα ενεργοποιήσουν το free hit για να έχουν γεμάτες ομάδες από τις 8 ομάδες που παίζουν, κάποιοι άλλοι θα το κρατήσουν, οπότε θα κατέβουν με λειψές ομάδες, ποντάροντας στο χαμηλό -σε πόντους- ταβάνι της αγωνιστικής. Έχω δει σε προηγούμενες σεζόν να δουλεύουν και οι δύο στρατηγικές, οπότε αφ’ ενός το βρίσκω λίγο θέμα τύχης, αφ’ ετέρου όμως, εξαρτάται και από την μετέπειτα στρατηγική που έχει ο καθένας και η καθεμία. Τα ματς που θα γίνουν κανονικά θα είναι τα εξής:
1) Burnley-Brentford,
2) Luton-Nottingham Forest,
3) Fulham-Tottenham και
4) West Ham-Aston Villa


Ας δούμε όμως την αγωνιστική που έρχεται.

Deadline το Σάββατο στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) για δεύτερη σερί αγωνιστική και η Brentford θα υποδεχτεί τη Chelsea. Η γηπεδούχος μάζεψε πολλά από την West Ham, θυμίζοντας μας ότι αμυντικά είναι εξαιρετικά προβληματική και θα κληθεί να παίξει τώρα την γενικώς προβληματική Chelsea. Η ομάδα του Pochettino κατάφερε να χάσει από το παιδικό της Liverpool στον τελικό του Carabao Cup και πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της. Βλέπω ένα μικρό προβάδισμα της Brentford, η οποία θα έχει κανονικά ματς στην blank της 29ης αγωνιστικής, οπότε μην τα ξαναλέμε για τον Ivan Toney. Από την άλλη, με την Chelsea να μην έχει ματς στην 29η, θα έλεγα ότι ο Palmer δεν αξίζει για τις επόμενες αγωνιστικές και θα ασχοληθούμε μαζί του από την 30η και μετά.

Στα ματς των 17:00, η Everton υποδέχεται τη West Ham. Η West Ham έσπασε το κακό της φεγγάρι εμφατικά, βάζοντας τέσσερα στην Brentford, με τον Bowen να κάνει χατ τρικ και να με δικαιώνει που τον πρότεινα έστω και επιφυλακτικά. Άλλη ιστορία όμως τώρα στο Goodison Park, κόντρα στην σταθερά σκληρή Everton του Sean Dyche, που έχει καιρό να κερδίσει στην Premier League και πιστεύω ότι θα σπάσει το κακό της σερί, όπως έκανε και η ομάδα του Moyes στην αγωνιστική που πέρασε. Από το ζευγάρι, η West Ham παίζει στην 29η, οπότε λογικά θα ασχοληθούμε με κάποιο asset της. Ο Bowen είναι το προφανές πικ, εγώ επειδή είμαι εξυπνάκιας πήγα και πήρα τον Kudus. Μην είστε σαν εμένα, δεν έχει κανένα νόημα.

Fulham-Brighton: κανένα φπλικό ενδιαφέρον, μόνο θλίψη για όσους πήραμε τον Estupinan και ας μην πω τι άλλο πήραμε εν τέλει. Η Fulham δεν αποτελεί εδώ και καιρό ομάδα για να ασχοληθούμε. Κατά τα άλλα, περιμένω αρκετά ανοιχτό ματς και ως εκεί. Η Fulham θα έχει ματς την 29η, αλλά συνεχίζω να αδιαφορώ.

Newcastle-Wolves: Ο Hwang Hee Chan ήταν αρκετά δημοφιλής επιλογή φπλικά την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά δεν δικαίωσε ούτε όσους τον πήραν, ούτε κι εμένα που τον πρότεινα στο τελευταίο μου άρθρο. Και εννοείται ότι κατάφερε και χτύπησε μεσοβδόμαδα στο FA cup, οπότε σφοδρός κουβάς για τους managers που τον έφεραν και πρέπει να τον πουλήσουν εκ νέου. Από την άλλη, η Newcastle δεν υπήρξε ούτε ως ποδοσφαιρική ιδέα στο Emirates, χάνοντας για πλάκα από την Arsenal. Εντός έδρας είναι όμως διαφορετική, τα έχουμε χιλιογράψει και περιμένουμε να δούμε αντίδραση. Καμία εκ των δύο ομάδων δεν έχει ματς στην 29η αγωνιστική, μιας και πέρασαν στα προημιτελικά του FA Cup, συνεπώς δεν ασχολούμαστε με assets τους.

Nottingham Forest-Liverpool και Tottenham-Crystal Palace, θα είναι τα δύο τελευταία ματς των 17:00.  Το ματς στο City Ground θα είναι περίπλοκο, φπλικά, καθώς Darwin Nunez και Szoboszlai προπονήθηκαν, αλλά είναι άγνωστο αν θα ξεκινήσουν. Ο Salah από την άλλη είναι σίγουρα εκτός και ίσως επιστρέψει στο derby με τη City.  Η ομάδα του Klopp προέρχεται από την κατάκτηση του Carabao Cup, παίζοντας με ένα σωρό απουσίες και την περιμένω αρκετά νωθρή απέναντι στη Nottingham. Η Liverpool δεν έχει ούτε αυτή ματς στην 29η, οπότε δεν βρίσκω νόημα να ασχοληθούμε με assets της προς το παρόν. Η Nottingham αντιθέτως παίζει τη Luton στην blank αγωνιστική και θα πάρουμε λίγο χρόνο μέσω των επόμενων αγωνιστικών, για να δούμε τι θα προτείνουμε. Από την άλλη, στο Tottenham Hotspur Stadium, η ομάδα του Postecoglou, παίζει με την παντελώς ποδοσφαιρικά αδιάφορη Crystal Palace και λογικά θα την κερδίσει. Pedro Porro και Richarlison είναι εκτός, ο Udogie είναι εξαιρετικά αμφίβολος, αλλά η Tottenham δεν προκρίθηκε στο FA cup και παίζει κανονικά στην blank. Ο Son θα φορεθεί και δικαίως. Θα κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε κάποιο άλλο asset τους.

Το ποδοσφαιρικό Σάββατο θα κλείσει με το ματς των 19:30, εκεί όπου η Luton υποδέχεται την Aston Villa. Έχουμε δει αρκετά από τη Luton στα εντός έδρας της και έχουμε γράψει άλλα τόσα. Απρόβλεπτο ματς, αλλά πρόκειται για δύο ομάδες που παίζουν κανονικά στην 29η, οπότε πρέπει να δούμε τα asset τους. Από πλευράς Luton, ο Doughty είναι το προφανές πικ, με Morris, Adebayo να ακολουθούν. Όσον αφορά τη Villa, είναι αυτονόητη η παρουσία του Watkins σε κάθε ομάδα, αλλά από εκεί και πέρα, βρίσκω αξία σε Bailey, Douglas Luiz. Αμυντικά, δεν πείθουν, αλλά αν έπρεπε να ασχοληθώ, θα έπαιρνα τον Cash.  

Περνάμε στα της Κυριακής, εκεί όπου στις 16:00, το ενδιαφέρον θα αφορά το αν είναι υγιής ο Dominic Solanke για να ξεκινήσει στο Burnley-Bournemouth. Ακολουθεί εκπληκτική διπλή αγωνιστική για τη Bournemouth και πολλοί θα τον αγοράσουν, αν είναι fit. Τι να πούμε για το ματς; Είναι καλύτερη ομάδα η Bournemouth, έχει το προβάδισμα, αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι συνήθως αρκετά απρόβλεπτα. Μόνο η Burnley παίζει στην 29η, αλλά δεν θα έπαιρνα παίκτη της, ούτε αν έπαιζε στο μοναδικό ματς μιας αγωνιστικής, κόντρα στην u23 της.

Στις 18:30, η Manchester City παίζει με τη Manchester United, στο -ο Θεός να το κάνει πλέον- derby του Manchester. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων, δεν ξέρω ποιος Θεός πρέπει να κοιμηθεί για να πάρει η ομάδα του ten Hag οτιδήποτε από αυτό το ματς. Ο De Bruyne επέστρεψε βασικός για το FA Cup, δίνοντας ένα σκασμό ασίστ στον Erling Haaland. Παρά τους σερί πάγκους του, νομίζω ότι σηκώνει λίγη υπομονή ακόμα. Και οι δύο ομάδες δεν έχουν ματς στην blank αγωνιστική.

Η αγωνιστική κλείνει τη Δευτέρα, εκεί όπου η Sheffield United παίζει με την Arsenal. Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Arteta, αναμένουμε λίγα με πάρα πολλά. Όσοι δεν έχουμε Saka, μια προσευχή. Δεν παίζουν στη blank, οπότε δε νομίζω να ασχοληθώ σύντομα με Arsenal asset.

 

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Ο Erling Haaland όσο παραμένει υγιής θα είναι μόνιμα σε αυτή τη στήλη, και ας μη κάνει τα τρελά πράγματα που έκανε πέρσι. Λογικά, θα είναι και πάλι ο πιο δημοφιλής αρχηγός της αγωνιστικής. Η δεύτερη πρόταση μου για την αγωνιστική, θα είναι ο Bukayo Saka προφανώς. Έχει βρει ένα σερί από γκολ και παίζει ίσως κόντρα στην χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Όχι απλά δεν τον αγνοείς, αλλά είναι εξαιρετική επιλογή αν θες να κοντράρεις τον Haaland. Τρίτη επιλογή που όπως πάντα είναι λίγο υπερβολική και δεν θα συνιστούσα, είναι ο Son Heung Min. Δεν υπάρχει επιχείρημα που να τον προκρίνει σε σχέση με Haaland, Saka. Ξεκάθαρος τζόγος.

 

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Ο Alfie Doughty της Luton είναι μια εξαιρετική βραχυπρόθεσμα επιλογή, με διπλή αγωνιστική στην 28η αγωνιστική, με Crystal Palace και Bournemouth εκτός έδρας και τη Nottingham Forest στην 29η. Παρότι το clean sheet για τη Luton είναι δύσκολη υπόθεση, είναι σε όλα τα στημένα της Luton, είναι πολύ επικίνδυνος επιθετικά και στα 4.6 εκατομμύρια, είναι τιμιότατος. 

 

Καλή τύχη σε όλους και όλες!

Κουφαλίτσα


*Οι φωτογραφίες είναι από τη GettyImages


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.