Οι Premierleaguefans γράφουν για τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες που επηρέασε η μετακίνηση του Γάλλου επιθετικού στη Μπράιτον.

Το 2019 οι Γλάροι έψαχναν έναν στράικερ για να βοηθήσει τον σούπερ-σκόρερ Γκλεν Μάρεϊ, ο οποίος όμως όδευε προς τη δύση της καριέρας του. Ο εκλεκτός τους ήταν ο Νιλ Μοπέ που κόστισε 20 εκατομμύρια λίρες και ως τώρα έχει πετύχει 18 γκολ σε 70 ματς στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας. Νωρίτερα αγωνιζόταν στη Μπρέντφορντ, με τη φανέλα της οποίας είχε καταφέρει να πετύχει 25 γκολ σε 43 ματς στην Τσάμπιονσιπ την περίοδο 2018-19, επίτευγμα που τον έκανε περιζήτητο για τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Νιλ Μοπέ - Μπράιτον

Στο πλάι του Μοπέ αγωνιζόταν για αρκετό καιρό ένας ταλαντούχος Άγγλος εξτρέμ, ο Όλι Γουάτκινς. Με την αποχώρηση του Γάλλου φορ, η Μπρέντφορντ αντί να αποκτήσει σέντερ φορ άλλαξε θέση στον Γουάτκινς και τον τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης. Εκείνος στην πρώτη του σεζόν στη νέα του θέση κατάφερε να πετύχει όσα γκολ είχε πετύχει μια χρονιά νωρίτερα ο Μοπέ, 25, σε 46 συμμετοχές στην Τσάμπιονσιπ, ενώ αναδείχθηκε Παίκτης της σεζόν στην κατηγορία!

Όλι Γουάτκινς - Άστον Βίλα

Η Άστον Βίλα έκανε ρεκόρ μεταγραφικής δαπάνης στην ιστορία της (28+5 εκ. λίρες) για να αποκτήσει τον Γουάτκινς το καλοκαίρι του 2020. Στην πρώτη του χρονιά στους Χωριάτες και την Πρέμιερ Λιγκ πέτυχε 14 γκολ σε 37 ματς και ικανοποίησε απόλυτα με την απόδοσή του, παλεύοντας μέχρι τέλους και για μια θέση στην αποστολή της Αγγλίας για το Euro. Οι Μέλισσες που είχαν πάρει τον παίκτη μόλις με 2 εκ. λίρες, αποφάσισαν αυτή τη φορά να επενδύσουν 5 εκ. λίρες στον Άιβαν Τόνεϊ, έναν 24χρονο τότε στράικερ που είχε μόλις σκοράρει 24 φορές σε 32 ματς στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας με τα χρώματα της Πιτέρμπορο.

Ο Τόνεϊ ανέλαβε να καλύψει το μεγάλο κενό που είχε αφήσει ο Γουάτκινς και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο! Έσπασε το ρεκόρ σκοραρίσματος στην ιστορία της Τσάμπιονσιπ (το οποίο κατείχε με 30 τέρματα για πολλά χρόνια ο Γκλεν Μάρεϊ!), πανηγυρίζοντας 31 γκολ σε 45 παιχνίδια! Με το «κανόνι» της σε μεγάλα κέφια, η Μπρέντφορντ πανηγύρισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Άιβαν Τόνεϊ - Μπρέντφορντ

Πλέον ο Τόνεϊ είναι στο στόχαστρο πολλών ομάδων της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας που ψάχνουν ένα αξιόπιστο σέντερ φορ, αλλά οι Μέλισσες επιθυμούν να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους.

Τι έκανε όμως η Πιτέρμπορο όταν έχασε τον Τόνεϊ το καλοκαίρι του 2020; Απέκτησε τον Τζόνσον Κλάρκε-Χάρις από τη Μπρίστολ Ρόβερς με ένα εκατομμύριο λίρες (το 1/5 όσων είχε λάβει για τον επιθετικό της από τη Μπρέντφορντ). Ο 25χρονος Αγγλοτζαμαϊκανός κλήθηκε να κάνει τους φίλους της Πιτέρμπορο να «ξεχάσουν» τον Τόνεϊ των 24 γκολ στη League One και το πέτυχε, σκοράροντας 31 γκολ σε 45 ματς!

Τζόνσον Κλάρκε-Χάρις - Πιτέρμπορο

Η απόφαση της Μπράιτον να αποκτήσει τον Μοπέ, τον οποίο έχει ακόμα στο δυναμικό της, έφερε την έναρξη ενός πολύ ενδιαφέροντος ντόμινο που είχε ως αποτέλεσμα:

Tην αλλαγή θέσης του Γουάτκινς που εκτόξευσε την καριέρα του και τον έκανε διεθνή με τα Τρία Λιοντάρια, την ανέλιξη του Τόνεϊ από φορ της τρίτης κατηγορίας σε φορ της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και την άνοδο των μετοχών του Κλάρκε-Χάρις που βρίσκεται πια στη μεταγραφική λίστα των μισών ομάδων της Τσάμπιονσιπ!

 

Παλαιότερα αφιερώματα στα μεταγραφικά ντόμινο:

- Του Γκάρεθ Μπέιλ, εδώ

- Του Κλαούντιο Μπράβο, εδώ

- Του Σαντιό Μανέ, εδώ


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.